Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka. 09:19, 20 lip 2019

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Bogusia już wiem to akant .Pamiętasz jak mi posłałaś maleńką sadzonkę?

I Kleonie od ciebie same się sieją rosną między płytkami.

Pamiętam...i bardzo się cieszę,że tak pięknie wyrósł i kwitnie.To bardzo ciekawa roślinka i lubi mieć trochę miejsca,żeby wyeksponować swoje piękne liście.Jest tylko jedno ale -nie lubi przesadzania,długo się potem zbiera.U Ciebie inny klimat i cleome rośnie z siewek,ja nie mam tego szczęścia,jeszcze nigdy mi się nie wysiała.
Rośliny,które posadziłam przed blokiem też lepiej rosną,jest im cieplej i wiatry tak nie wieją.W tym roku niektóre hortensje nie zakwitną,rosną bujnie ale bez pąków.Serdecznie pozdrawiam.
Ogród kwiatowy 09:17, 20 lip 2019

Do góry

W ubiegłym roku miałam taki kolor

W tym roku nowy kolor Cherry
Moja działka na Dębowym Lesie 08:29, 20 lip 2019

Do góry
przepiekne floxy uwielbiam je a twoje Aniu są takie cudowne

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:17, 20 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Misa wlasnej produkcji

Super ta misa. Trudna była ta produkcja?
Fajne poidełko dla ptaków, a gdyby miała dziurkę to donica dla rozchodników (oczywiście przypasowałam ją do siebie ) Pasują mi szarości do kamieni przy "baseniku" (bo trudno to nazwać oczkiem wodnym chociaż nim jest oczywiście, ale raczej traktowane jako basen bo pochlapania sie w upały.

I zdjęcia wszystkie pokazałaś przepiękne. Bardzo mi się Twoje hortensje, i krwawnik, no i jeżówki, aha i rozchodniki, no i ozdoby też... poczekaj... to chyba podoba mi się... WSZYSTKO
Miłego weekendu.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:10, 20 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

Ale śliczne to wygląda. Romantycznie tak
Mazury i mój kawałek ziemi 07:55, 20 lip 2019

Do góry
Mazury i mój kawałek ziemi 07:53, 20 lip 2019

Do góry
Mazury i mój kawałek ziemi 07:50, 20 lip 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 07:35, 20 lip 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Usiadłam na schodkach tarasu i... ten widoczek też mnie uszczęśliwia:

Zakątek wręcz katalogowy, możesz być dumna Aniu, pięknie wam wszystko wychodzi. Żałuję, że nie mogłam być na spotkaniu u Ciebie, ale nadrobię, nadrobię
Za drzwiami do ogrodu... 07:33, 20 lip 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Cudnie u tego Kapiasa prawda Ogromnie żałuję, że nie miałam takiej inspiracji na początku mojej ogrodowej przygody. Uwielbiam ich trawy, ogródek śródziemnomorski i rabatki angielskie. Piękne też mają derenie. Znów byłam tam we czwartek z moją nieogrodowiskową koleżanką. Ponad 6 godzin plątałyśmy się wśród tych urokliwych zakątków. Pozdrawiam z trawiastej

Tobie widzę, że najbardziej przypadł do gustu oczywiście ogród angielski i wszelkie byliny. Dużo można u nich podpatrzeć i przenieść do siebie. Szkoda tylko, że tak mały wybór roślin mają w sklepiku. Wyszłam tylko z 4 hakonkami. A ty widzę, że chyba jeżówki kupiłaś
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:20, 20 lip 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)

Monia dla mnie jesteś bylinową królową na naszym forum Nasadzenia są przepiękne, a bujność przechodzi wszelkie granice. Kwiaty cię kochają i to widać. Uwielbiam twoje liatry, od nich zaczęła się moja bylinowa przygoda.
Nowym odkryciem u Abiko jest gaura, również u ciebie jej łany sprawiają, że będę szukać. Wygląda niesamowicie lekko, podobnie jak perowskia. Cudnie masz
Ogród Basi 07:11, 20 lip 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dzisiejszy poranek w ogrodzie.

Basiu u Magleski zobaczyłam twój wpis i kłaniam się nisko Piękny ogródek zrobiłaś, mnóstwo w nim zakątków, które bardzo mi się podobają. Lubię taki porządek ale z nutką angielskiej lekkości nasadzeń. Piękne oczko wodne i mnóstwo detali, które przykuwają wzrok.
Co to za cisy kolumnowe, widzę że mają dłuższe i grubsze igły więc nie są to hiksi i hilii. Czyżby jakiś Wojtek lub Dawid? Podoba mi się, że są mocno zielone. Jaki mają kolor młodych przyrostów? U mnie na cisach w tej chwili mnóstwo żółci a u ciebie taka szlachetna zieleń. Podoba mi się też ich takie nieregularne nasadzenie, fajnie urozmaicają płaską rabatę. U siebie od kilku dni też mam pomysł na takie "toskańskie" kolumny, ale nie mogę się zdecydować, który cis wybrać.
Będę Basiu zaglądać częściej do ciebie, nie znałam wcześniej twojego ogródka w szkoda. Pozdrawiam cieplutko
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:09, 20 lip 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

Jeżówki piękne rośliny mam je drugi rok zakochałam się w nich.W przyszłym roku zakwitną moje wysiane z nasion od Hani

Piękne. Ja też ja kocham.
Ta druga mam nn.
Jestem ciekawa czy te wymianę z nasion powtorzą cechy mateczne ?
Pozdrawiam Halinko
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 06:57, 20 lip 2019

Do góry

Jeżówki piękne rośliny mam je drugi rok zakochałam się w nich.W przyszłym roku zakwitną moje wysiane z nasion od Hani /Anabel/
Przerabianie ogródka pod swój gust 06:44, 20 lip 2019

Do góry
Milchshake niesmialo

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 06:38, 20 lip 2019

Do góry
masz suszarke?? nigdy nie suszylam pomidorow

W piaskownicy 06:29, 20 lip 2019

Do góry
Hortensja z prawej

Kłopoty - problemy z trawnikiem 00:51, 20 lip 2019

Do góry
Gumollo napisał(a)
Witaj Elofura, wody to mu na pewno nie brakuje, cały czas jest "miękki" a te miejsca z odrastającą trawą... myślę że to nawóz wysiany ok 3 tyg temu (kolejna dawka) zaczął działać. Po trzech dniach od zrobienia czwartego zdjęcia trawa jakby ożyła i trawnik zaczął się zazieleniać. Niestety po wczorajszym koszeniu wygląda tak:

[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/190/1902669/original.jpgco

Elofura być może to brak nawozu, lecz już wysiałem 3kg czystego azotu na m2. Więc jeśli kolejne dawki to by się skończyło na 5kg czyli 2 razy więcej niż zalecenia po badaniu gleby.

Danusiu a co Ty o tym myślisz???

Co prawda nie do mnie to pytanie, ale przeczytałam i za głowę się łapie. Zachowujesz się jak aptekarz z tymi nawozami.
3 kg azotu na M2 czy to nie pomyłka?
W piaskownicy 00:43, 20 lip 2019

Do góry
Hortensja z lewej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies