Ależ ty jesteś szybka...roślinki posadzone,dekoracje już mają swoje miejsce,zdjęć nowych natrzaskałaś, relacja z Sandomierza zdana...Wstawię wiec i ja pamiątkowe fotki,bo się zaraz przeterminują Iwonka pisze, że od niej już nie aktualne ,bo coś w rabatach pozmieniała
Sylwia dziękujemy za przemiłą gościnę i niezapomniane widoczki z ogrodu Spacerek po ranczu wyśmienity!!!
In statu nascendi
Nie patrzeć na bałagan i chwasty.
I teraz mój ból. Wzdłuż chodnika są same liliowce. Czy od strony trawnika powtórzyć tylko liliowce, czy wetknąć między nie np kulki z tui małe albo z buksa? Tu już śnieg nie dolatuje.
O liatry masz piękne i hortensje jakie mocno zaawansowane u ciebie Asiu. Moje i liatry i hortensje wciąż w *zapowiedziach*
Widzę że trafiłam na mały jubileusz -1000+stronka twojego wątku
Gratuluję i życzę samych życzliwych wpisów i przyjaznych odwiedzających!!!
Kwiatucha dołączam do gratulacji.
Witaj Elofura, wody to mu na pewno nie brakuje, cały czas jest "miękki" a te miejsca z odrastającą trawą... myślę że to nawóz wysiany ok 3 tyg temu (kolejna dawka) zaczął działać. Po trzech dniach od zrobienia czwartego zdjęcia trawa jakby ożyła i trawnik zaczął się zazieleniać. Niestety po wczorajszym koszeniu wygląda tak:
[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/190/1902669/original.jpgco
Elofura być może to brak nawozu, lecz już wysiałem 3kg czystego azotu na m2. Więc jeśli kolejne dawki to by się skończyło na 5kg czyli 2 razy więcej niż zalecenia po badaniu gleby.
Czasem trzeba poczekac 2-3 lata by zaczela dobrze kwitnac.Za duzo nawozu tez nie dobrze.Swoje nie nawozilam w tym roku wogole.Moi tescie nie nawoza od 15 lat