Laurowiśnię przytnij i od dołu odbije. Wyrzuć szmatę i wyściółkuj zmieloną korą. Tak się kisi w tej zbitej glebie. Poprawisz jej warunki. Lubi lekko kwaśną glebę.
Zdarzają się po 1-2 szt wśród jednorodnych kilkudziesięciu, ale to wyjątki. W miarę się wszystko zgadza, ale przy takiej ilości nie sposób dojść skąd są pomylone
Narcyzy mi kwitną co roku. Posadź Narcissus poeticus (stare narcyzy, pachnące), ale ja mam różne. Wychodzą, kwitną, to nie to samo co tulipany. Z tulipanów na pewno co roku wychodzi 'Ballerina" ale też te czarne - wiele odmian.
Nie, nie będzie żadnych kwiatów, taki zamysł mieliśmy z Witkiem i on to popiera - chcemy mieć wyłącznie najpierw kwitnące trawy, a potem beżowo-białe wiechcie traw wystające z idealnie przystrzyżonego trawnika.
Dosadzę kamasji i czosnków główkowatych na czerwiec.
Szachownica jest hitem tego roku! Podoba mi się bardzo mix kolorów i roślin użytych na szachownicy, a najbardziej połączenie ich z rzeźbami Widzę, że Witek rozwija się artystycznie popełniając coraz to bardziej ciekawe instalacje Gratuluję pomysłu. Czy będzie ich więcej?
Próbuję zlokalizować szachownicę, czy znajduje się w miejscu dawnej łąki kwietnej? I czy w bliskim sąsiedztwie topiarów? Trzeba pojechać i obejrzeć