Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 07:18, 17 maj 2021

Mam niecne plany aby zacząć już budować "wodę" dla tej rzeźby... Mam już żywopłot na "plecy" rzeźby (łuk) i muszę go posadzić, żeby się nie zmarnował.
Równolegle będę tworzyć pokazowy warzywnik z małą szklarnią i ogród ziołowy. Plany kłębią się w głowie.

Instagram Ogrodowiska
April 07:54, 17 maj 2021

Gardenarium napisał(a)

Świetna kolorystyka na tej rabacie. Tulipany podbiły jasne kolorki.
Pamiętam że w bukszpanowym, w donicach, miałaś takie kompozycje, w tym tonie. Ale teraz rozmach jest znaaaacznie większy
Ania111 08:00, 17 maj 2021

Gardenarium napisał(a)
Pochwały w stronę Limonkowej - dziękuję. Nie wiem czy zauważyliście, że podkreśliłam je czernią, dzięki temu zaostrzyło się nieco na tej limonce. Czarne tulipany grupami.
Gdzieniegdzie brakuje bieli i teraz postaram się uzupełniać, dosadziłam anemony, zrobiły dobrą robotę. Za chwilę zakwitnie
Alchemilla mollis. Będzie zjawiskowo z tą delikatną mgiełką z równie zjawiskowym odcieniem zieleni.

Pięknie , i jeszcze moje ulubione kolory
Martka 08:13, 17 maj 2021

Czarne tulipany na limonkowej nie mogły zostać niezauważone zjawiskowe połączenie, a Alchemilla molis już za chwilę wpadnie w szał kwitnienia. Warzywnik pokazowy i szklarnia będzie plus zioła, ależ cudownie!
pawel2806 10:30, 17 maj 2021

Ja się zastanawiam dlaczego w Anglii jeszcze nie powstał żywopłot grabowy lub bukowy
sylwia_slomc... 12:07, 17 maj 2021

Gardenarium napisał(a)
Mam niecne plany aby zacząć już budować "wodę" dla tej rzeźby... Mam już żywopłot na "plecy" rzeźby (łuk) i muszę go posadzić, żeby się nie zmarnował.
Równolegle będę tworzyć pokazowy warzywnik z małą szklarnią i ogród ziołowy. Plany kłębią się w głowie.

Ja uwielbiam ta fazę planowania jak się w głowie i myślach kotłuje od pomysłów i trzeba dokonywać wyborów Też mi się kotłuje bo bym chciała w czterech miejscach na raz działać bo tak wymyśliłam, a tu ręce cztery tylko i czas limitowany bo przecież jeszcze codzienne obowiązki i plewienie w kolejce, a chciałabym już dziś teraz żeby było robione...no nic cierpliwości uczy ogród, a ja z tych mało cierpliwych
Jak tam kurki? Wychodzą już? Czekam na premierę kurnika i okolic Działacie dalej z wgłębnikiem i ścianka na stare narzędzia? Nie ukrywam bardzo jestem ciekawa jak wyjdzie
Kasya 12:12, 17 maj 2021

To jest prześliczny widoczek
Jeden z wielu
Ale zasługuje na powtórzenie
Mgduska 12:16, 17 maj 2021

Limonkowa jest PRZEŚLICZNA!
Gardenarium 13:56, 17 maj 2021

pawel2806 napisał(a)
Ja się zastanawiam dlaczego w Anglii jeszcze nie powstał żywopłot grabowy lub bukowy

Grabowy już powstał, a bukowy powstanie właśnie. Grabowy nie należy do moich faworytów , wolę bukowy. Ale jest grab, na zawrotce w części gosp. Na razie małe dorastają do dużych.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 13:59, 17 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja uwielbiam ta fazę planowania jak się w głowie i myślach kotłuje od pomysłów i trzeba dokonywać wyborów Też mi się kotłuje bo bym chciała w czterech miejscach na raz działać bo tak wymyśliłam, a tu ręce cztery tylko i czas limitowany bo przecież jeszcze codzienne obowiązki i plewienie w kolejce, a chciałabym już dziś teraz żeby było robione...no nic cierpliwości uczy ogród, a ja z tych mało cierpliwych
Jak tam kurki? Wychodzą już? Czekam na premierę kurnika i okolic Działacie dalej z wgłębnikiem i ścianka na stare narzędzia? Nie ukrywam bardzo jestem ciekawa jak wyjdzie

Ja też do tych mało cierpliwych, a kolejność wynika z tego, co czeka na wsadzenie. Obecnie priorytetem jest rzeźba na wodzie i ogród wgłębiony, bo mam "plecy" dla wody.

Kurki oswajają się i wychodzą, na zmianę.

Odnośnie ściany - szukamy majstra do stawiania muru, bo nie mamy czasu. Raczej to będzie na końcu niestety, a chciałoby się już.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies