dzięki kochana, piękna jest...na oko ma pewnie z 5m szerokości? już widzę, że jeśli się na nią zdecyduje to musi być bardzo wysoko szczepiona. Przypuszczam, ze kwitnie w tym samym okresie co śliwy wiśniowe, jabłonie ozdobne czy umbry
Jeszcze dumam nad tym klonem którego masz na froncie, on się przebarwia jesienią?
Szczepiona na ok. 2,0m, ale pokrój ma zwisający... gałęzie nad ziemią przycinam/wycinam.. latem jest zielona, jesienią bardzo późno się przebarwia. Jako jedno z ostatnich drzew łapie kolor. Jak się przebarwia to już wiem, ze to koniec jesieni .. Rośnie bez problemu, chociaż jakieś miejsce takie "rakowe " dostała.. jak to wiśnie Kwitnie też bez problemów, jedynie przymrozki wiosenne potrafiły ja czasami załatwić.
To lato
Hosty żółte, klony przebarwione a ona zielona
I jesień
Kwitnie krótko.. czym chłodniej tym dłużej.. ale jaki efekt Widać gdzie szczepiona.
tak to klony szczepione , pierwsze drzewa (po tchujach) jakie kupilismy. Miały cieniutki pieniek i po 3 gałązki, jaka dokładnie odmiana nie mam pojęcia
perukowiec który rośnie u mnie od 2012 w donicy to był taki patyczek jak ten kupiony teraz, ba nawet korone miał o połowę mniejszą niż ten nowy. Cięłam go tylko raz i wtedy kwitł byle jak