Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

agulkaprymulka 10:13, 11 kwi 2016

ana_art napisał(a)

a takiego

perukowiec fantastyczny!

a te drzewa przy furtce to klony? jakaś odmiana szczepiona? chodzi mi i o te z mocno ciemnymi liśćmi i o te w kształcie kulek bo też bardzo mi się podobają.

A w ogóle to zdjęcie to jak w ogrodzie z bajki.
zielinka 10:25, 11 kwi 2016

Bardzo ładny perukowiec. A ogród w słońcu rewelacja, jest jak z bajki.
Margarete 11:31, 11 kwi 2016

Wiązy parasolowate sliczne sa.... to fakt
Mój wiąz w przedogródku jest ukochany, parasolowaty, nieduzy i o tej porze roku szczególnie piekny ale niestety co roku pod koniec sezonu ujawniaja sie zniekształcenia na lisciach... rąbia go szpeciele, walczę z nimi ale nadal są, może juz mniej niz w ubiegłych sezonach ale jednak...
UlaB 15:08, 11 kwi 2016

Ana, mam do Ciebie pytanie o cięcie perukowca - jak nisko cięłaś koronę? Jakiej długości mniej więcej zostawialaś mu gałązki? I w jakim terminie go cięłaś? Swojego tnę wiosną i w związku z tym nie ma kwiatów, ale chce zeby mu sie zageścila korona (tez taki wyprowadzony na drzewko). Czy Twój kwitnie mimo cięcia?
ana_art 20:58, 11 kwi 2016

perukowiec który rośnie u mnie od 2012 w donicy to był taki patyczek jak ten kupiony teraz, ba nawet korone miał o połowę mniejszą niż ten nowy. Cięłam go tylko raz i wtedy kwitł byle jak

ana_art 21:02, 11 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Wiązy parasolowate sliczne sa.... to fakt
Mój wiąz w przedogródku jest ukochany, parasolowaty, nieduzy i o tej porze roku szczególnie piekny ale niestety co roku pod koniec sezonu ujawniaja sie zniekształcenia na lisciach... rąbia go szpeciele, walczę z nimi ale nadal są, może juz mniej niz w ubiegłych sezonach ale jednak...
czyli wiadomo dlaczego szefowa wzięła rozwód z wiązami, a ja raczej stała w uczuciach jestem
ana_art 21:03, 11 kwi 2016

UlaB napisał(a)
Ana, mam do Ciebie pytanie o cięcie perukowca - jak nisko cięłaś koronę? Jakiej długości mniej więcej zostawialaś mu gałązki? I w jakim terminie go cięłaś? Swojego tnę wiosną i w związku z tym nie ma kwiatów, ale chce zeby mu sie zageścila korona (tez taki wyprowadzony na drzewko). Czy Twój kwitnie mimo cięcia?
odpisałam powżej, cięłam go tylko raz wiosna ale wtedy kwitł mizernie, pozwalam mu być w nieładzie
ana_art 21:05, 11 kwi 2016

agulkaprymulka napisał(a)
tak to klony szczepione , pierwsze drzewa (po tchujach) jakie kupilismy. Miały cieniutki pieniek i po 3 gałązki, jaka dokładnie odmiana nie mam pojęcia
ana_art 21:08, 11 kwi 2016

wiunia napisał(a)
Śliczny ten egzemplarz perukowca Takie drzewko!

Aniu posadziłam w zeszłym roku bukszpana takiego niezbyt ciekawego w pokroju, Pani w szkółce obniżyła cenę, bo poczochraniec jak ta lala!
Formuję go w stożek i wczoraj podchodzę do cięcia, a on kwitnie! Mogę go teraz ciąć czy poczekać, aż przekwitnie?
też miałam takiego rosomaka eM kupił na rynku, cięłam go z powodzeniem. Ja ciełam nawet kwitnące, ale czy to dobrze nie wiem
ana_art 21:09, 11 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Ile razy widzę u Ciebie te 3 stożki, tyle razy szukam u siebie miejsca na żwirową rabatę z nimi. Pewnie będą. 3 równe wzdłuż wjazdu jak już kostkę zrobimy. Widoczne z jadalni
I wygrają z magnolią gwiaździstą o miejsce. Bo miejcse w ogrodzie się kurczy...
Jak u Ciebie.
Patrzę na fotki porównawcze i się uśmiecham. Bo widać tam też, jak szmaragdy pięknie urosły.
one są bardzo wdzięczne i stale zdobią