Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród bez reguł 19:29, 06 cze 2020

Do góry
Nad stawkiem zakwitła trzykrotka Sweet Kate, którą oddałam, bo nie miałam na nią pomysłu. Kolor liści i kwiatów niesamowicie kontrastuje. Nad stawkiem czuje się dobrze, bo lubi wilgoć.

Lilie wodne dopiero zaczynają, na razie pojedyncze białe. Na różowe czekamy

Kupiłam taki mały wodolej , zasilany na baterie słoneczne. Fajny Pływa sobie po wodzie i ciurka Dziś wiatr uparcie spychał go do brzegu...

Ptasi gaj 23:17, 05 cze 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Masz ładnie urządzone oczko
Kolory miłe dla oka, azalie u mnie już skończy ły kwitnąć deszcz
delikatne kwiaty załatwił.

U mnie Agato to dopiero od kilku dni kwitną i to nie jest ich pełny rozkwit. Te azalie to mają ok 7 lat. Mam jeszcze 3 azalie Chanel ale nie pokazuje bo nie kwitną w tym roku. A w zeszłym były obsypane kwiatami. Tutaj to dużo chłodniej niż na południu noce były bardzo zimne.
Dopiero od wczoraj trochę cieplej. Poda teraz deszczyk.

Oczko staram się w zeszłym roku o tej porze już lilie kwitły w tym roku jeszcze nie wyszły. Stado rybne się powiększa rośliny rosną. Tylko nie ma czasu siedzieć nad tym oczkiem. Bo roboty od groma albo pogoda nie do siedzenia.

Oczko będzie można budować. Pisdudus dofinansuje z naszych budżetowych pieniedzy. 5 tys to akurat na wykopanie dołu pod oczko.

To drzewo to sekwoja

Ogród bez reguł 22:10, 05 cze 2020

Do góry
Za chwilę dołączą lilie i jeżówki, będzie czad
Liliowo i kolorowo:) 15:20, 05 cze 2020

Do góry
Sonka napisał(a)
Przytuptałam, bo zwabiły mnie lilie z wątku i zobaczyłam naturalnie piękny ogród. Ładny ten Twój buk Tricolor, też go miałam, ale na początku wiele drzew zniszczyło mi się po prostu.
Teraz już rezygnuję z drzew dużych, boję się zbytniego zacienienia.
A tak ogólnie to wszystko masz ładnie poprowadzone a stare drzewa dodają klimatu. Lilii też mam sporo , zresztą ja mam trochę taki misz masz, bo zbyt wiele roślin mi się podoba.

Cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Ten buk już jest bardzo duży, rośnie jak szalony, odstąpił mi go kiedyś taki dziadek co prowadził szkółkę bo miał go dla siebie i dostałam go pod warunkiem, że będe o niego dbała bo jak mi powiedział idzie w dobre ręce. Szkólkę prowadzą jego wnuki i dalej u nich lubie kupować. Dzrzewa są piękne ale masz racje, że z czasem z nimi też problem, tak jak u mnie z sosnami i świerkami. Ale w upały cień, tlen no i ptaków mamy bardzo dużo Też mam misz-masz chodz walczę z tym i staram się grupami sadzić ale różnie potem bywa
Teraz ciesze się rodkami a za chwile będzie różany raj

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:25, 05 cze 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu pospacerowalam u Ciebie
sliczne widoki
rogownica ma taka faze, ze jest brzydka, jakos po przekwitnieciu. mam i ja
Twoje lilie u mnie porosly, ciekawa jestem co i gdzie powsadzalam i czy Gobasiowa przezyla to przesadzanie

Rogowicę po kwitnieniu ścinam i wtedy ładnie odbija
Lilie ..poczekamy ,zobaczymy

Powojnik ma tylko kilka kwiatków ,resztę ściął mróz

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:35, 04 cze 2020

Do góry
Basiu pospacerowalam u Ciebie
sliczne widoki
rogownica ma taka faze, ze jest brzydka, jakos po przekwitnieciu. mam i ja
Twoje lilie u mnie porosly, ciekawa jestem co i gdzie powsadzalam i czy Gobasiowa przezyla to przesadzanie
Jeżówkowe-Love 10:21, 04 cze 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Oj u mnie też przestój ..widziałaś rabatę zieloną ratuje ją to ,że jest w różnych odcieniach zieleni no nic..teraz czekam na róże i lilie choć i jeżówki wyglądają obiecująco , chyba zaczną szybciej niż zwykle .

Widziałam, u mnie raczej jadnolito, a w cieniu jedna młoda hosta to dopiero zaczyna się rozwijać, gdzie u innych zaczynają kwitnąć
Jeżówkowe-Love 09:36, 04 cze 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)

Wcale nie tak pomalutku, podobnie jak u mnie, też zaczynają, a tak w ogóle to mam przestój w kwitnieniu

Oj u mnie też przestój ..widziałaś rabatę zieloną ratuje ją to ,że jest w różnych odcieniach zieleni no nic..teraz czekam na róże i lilie choć i jeżówki wyglądają obiecująco , chyba zaczną szybciej niż zwykle .
Jeżówkowe-Love 22:26, 03 cze 2020

Do góry
Różyczka albo raczej wielkii krzak z koleżanką Pęcherznicą

A z boczku czają się Lilie
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 14:20, 03 cze 2020

Do góry
Z cieplutkiego pobytu w dębowym lesie

A juz myślałam ,że gdzieś przepadł a on się pokazał po roku

Niech się rozsiewaja; )

Lilie bez poskrzypka

Sąsiadka róż

Woda jest

Samosiejki poziomeczki wszak las blisko

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:04, 03 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale masz piekne wyspy i te lilie...

Tak jakos wyszło .Wyspowo da sie więcej roślin upchnąć
Liliowo i kolorowo:) 12:02, 03 cze 2020

Do góry
Przytuptałam, bo zwabiły mnie lilie z wątku i zobaczyłam naturalnie piękny ogród. Ładny ten Twój buk Tricolor, też go miałam, ale na początku wiele drzew zniszczyło mi się po prostu.
Teraz już rezygnuję z drzew dużych, boję się zbytniego zacienienia.
A tak ogólnie to wszystko masz ładnie poprowadzone a stare drzewa dodają klimatu. Lilii też mam sporo , zresztą ja mam trochę taki misz masz, bo zbyt wiele roślin mi się podoba.
Sezon 2017 u Hanusi 09:14, 03 cze 2020

Do góry
A po południu, jeszcze u siebie ....

Piwonia już zgubiła płatki, azalie kwitną, lilie nabierają na to chęci, a liliowiec rozsiewa swoje wonie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:48, 31 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Maki mają mocny kolor, przesadzam je sobie, żeby były co jakiś czas wzdłuż rabaty wjazdowej. Lilie sadziłam dla ich zapachu i mocnych kolorów. W tym roku zakwitnie ponad 400 sztuk, kiedyś policzyłam. Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

Dorotka, brak słów. Piękne widoki. A ta ścieżka na 3 zdjęciu to bajka.
Dołączam się do gratulacji 1000 stron.
Ogród pod Górą 09:13, 31 maj 2020

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Miło że się podoba pod ławka będą sadzone rośliny taki mój pomysł

Dobry pomysł, ja też tak zrobiłem. Z pod ławeczki wypływają rośliny Ja dałem miodunkę pod, za irysy, a po boku lilie. Ciekaw jestem jaki masz Ty pomysł?
Rabata z czosnkami super!!!!
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:28, 30 maj 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Pięknie, energetycznie, bogato
Maki skradły moje serce. Dorotko, ilość lilii powalająca
Już sobie wyobrażam, jak pachną w czasie kwitnienia
Maki mają mocny kolor, przesadzam je sobie, żeby były co jakiś czas wzdłuż rabaty wjazdowej. Lilie sadziłam dla ich zapachu i mocnych kolorów. W tym roku zakwitnie ponad 400 sztuk, kiedyś policzyłam. Za miłe słowa ślicznie dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:58, 30 maj 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No to masz dobrze, ze nie masz ślimaków i niech tak będzie, u mnie cynie popikowane już zjadły Juz Ci tak pięknie naparsnice kwitną? Ale masz duże te lilie, no i kałuża z tymi ozdobami no czad Pięknie jak zawsze Pozdrawiam
Jakieś ślimaki mam, ale nie zauważyłam, żeby robiły mi szkody, mam sporo młodych kosów one zjadają ślimaki i inne robaki z rabat i trawników. W kilku miejscach mam małe cmentarze ślimaków, same połupane skorupki tylko leżą. Te naparstnice kwitnące ściągnięte są z wizytówki, obecne też wkrótce zakwitną już widać kolor.

Za pochwały dziękuję

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:07, 30 maj 2020

Do góry
No to masz dobrze, ze nie masz ślimaków i niech tak będzie, u mnie cynie popikowane już zjadły Juz Ci tak pięknie naparsnice kwitną? Ale masz duże te lilie, no i kałuża z tymi ozdobami no czad Pięknie jak zawsze Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:48, 29 maj 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Czyli mam taką gipsówke, bo nic mi to nie przypominało póki co, wiem tylko, że to był taki korzeń dosyć długi jak to do ziemi dawałam, czyli niech spokojnie rośnie No to będzie szał no i zapach a to są azjatyckie czy te pachnące duże? A poskrzypkę liliową masz? Bo u mnie musze pilnować no i te ślimaki, plaga Ładnie Ci łubin kwitnie, u mnie jeden dopiero zaczyna pąki wypuszczać ale jest bardziej w cieniu. Dziękuje za fotki gipsówek
Gipsówka rzeczywiście ma długi korzeń.
Lilie mam różne gatunki, wybierałam takie co nie trzeba na zimę wykopywać. Dużo mam lilii drzewiastych, ale tak na prawdę to tylko 3 w ubiegłym roku wyrosły na około 2 metry i bardzo mocno pachniały. Poskrzypkę miałam, ale opryskałam i na razie spokój. Inwazyjnych ślimaków i ćmy bukszpanowej na razie nie mam i oby się nie zwlokły do mnie.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku będę miała ładne bordowe łubiny. Kupowałam nasiona, już powschodziły.

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:31, 29 maj 2020

Do góry
Ale masz piekne wyspy i te lilie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies