Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:15, 19 kwi 2021

Do góry
Magnolia cudowna, moje wciąz w pąkach, uparcie czekają na lepsze dni...
Ja bym ten rów puściła dziko,z trawami, niezapominajkami i stokrotkami. Są takie trawy zalewane nad Rożnowem, chyba turzyce, ok pół metra, mogę Ci przywieźć.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:12, 19 kwi 2021

Do góry
Parę fotek na dowód, że wiosna przyszła . Oczywiście magnolia musi być! Przy okazji - bliźniak został otynkowany. Przynajmniej już nie straszy .

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:05, 19 kwi 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Też mi się podoba ta biała magnolia i białe łapki kici

Powiem wam, że ja lubię wszystkie magnolie, może najmniej Genie.
Lubię jej łapki dotykać, jak poszaleje, to cieplutkie
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:04, 19 kwi 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Piękna ta biała magnolia. Na taką choruję. A to drzewo różowa chmura to też jakaś odmiana magnolii?

Kasiu, to różowe, to śliwowiśnia, te na pniu- to Nigry.
z dnia na dzień bieleją
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:03, 19 kwi 2021

Do góry
effka napisał(a)
Matko takie ogromne tujki przesadzać, podziwiam! Toż to kupa roboty i dźwigania. Brawo Wy!
Serby pochwalam, ładne okazy. Nie mam ich u siebie a zawsze chciałam mieć, może kiedyś

Fakt, było ciężko, dobrze że dzieć to młody, rosły, silny chłop . Tujki sadzone były chyba rok albo dwa lata temu ale już się nieźle zadomowiły. Nie było jednak wyjścia, tam gdzie rosły nie mogły zostać a tu jak znalazł .
Serby dziękują, mam nadzieję, że tym razem się utrzymają.

April napisał(a)

A myślisz, że mój nie ma? Pamiętasz akcję z moim samochodem Już mam nowy ale jeszcze mnie telepie jak sobie przypomnę. To przykład jeden z wielu

Pewnie ma za to inne zalety

antracyt napisał(a)
Widzę, że u Ciebie też piękne słoneczko Magnolia rzeczywiście świeci.

Oj tak, dziś piękne słońce od rana . Mam nadzieję nacieszyć się tą magnolią, oby tylko nie było przymrozków...

tulucy napisał(a)
Magnolia magnolią, ale ta trawa daje po oczach. Kto to widział, żeby mieć taki piękny trawnik po zimie

Trawnik faktycznie wygląda nieźle choć domaga się skoszenia, wertykulacji i nawożenia. Skoszę chyba dziś ale nie wiem czy dziś też robić wertykulację czy nie, nie wiem czy nie jest za mokro po nocnej burzy?

TAR napisał(a)
ok. rozumię. u mnie podobnie mam ze świerkami Fastigiata, pomiedzy rosna wysokie miskanty, z ktorych nie chce rezygnowac

No właśnie, przecież tak też może być .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Matko! Słońce na zdjęciu! Cóż za egzotyczny dla mnie widok. U mnie od kilkunastu dni pochmurno.
Dobra decyzja z tym przemieszczeniem tuj. Zgrabnie wygląda ten fragment.

Słońce było już wczoraj a dziś to lampa . Pojawi się i u Ciebie .
Cieszę się, że ten fragment Ci się spodobał .
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:00, 19 kwi 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Kocia cudowna, my też z mężem szalejemy za naszym kociakiem
Juz Ci kwitnie śliwa wiśniowa? U mnie jeszcze zamknięte paki. Magnolia gwieździsta też zamknięta. Czekaja na cieplejsze dni

Pamiętam, jak do was przybył. Koty są milutkie w dotyku.
Tak, już kwitnie, bo ma tam cieplutko, a 2 na pniu w niebieskim dopiero zaczynają.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:50, 19 kwi 2021

Do góry
Magnolia magnolią, ale ta trawa daje po oczach. Kto to widział, żeby mieć taki piękny trawnik po zimie
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:47, 19 kwi 2021

Do góry
Widzę, że u Ciebie też piękne słoneczko Magnolia rzeczywiście świeci.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:45, 19 kwi 2021

Do góry
Magnolia Wada's Memory zaczyna świecić. Później da popis (mam nadzieję!) Susan, która jeszcze w pąkach .
Zacisze Alicji 10:15, 19 kwi 2021

Do góry
Witaj Alicjo. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Takie trafione prezenty sprawiają szczególną radość. Piękna magnolia. Miłego dnia
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:01, 18 kwi 2021

Do góry
Gochna napisał(a)
Bożenka, z tą wiosną to jest tragedia w tym roku... Ale mimo wszystko coś tam kwitnie. Twojej magnolii nie przeszkadza i pięknie kwitnie❤️

Magnolia jakoś przetrwała przymrozki,choć trochę ją liznęło druga na szczęście jeszcze w pąkach
Zacisze Alicji 21:08, 18 kwi 2021

Do góry
Alicjo, magnolia cudnej urody, jaki to miły prezent! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Zieleń, drewno i antracyt 20:22, 18 kwi 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Wyskoczyłam na chwilę po ziemię do pikowania pomidorów
Na szczęście z ziemią też wróciłam.

Przy okazji do samochodu wlazły mi jeszcze doniczki z piwoniami Alexander Fleming i Festiva Maxima, narecznica Crispa, paprotnik, mała kalina Roseum, bezodmianowy dereń cousa i magnolia Rustica Rubra... niby wszystko to planowałam kupić, ale nie od razu. No i derenia odmianowego chciałam, nadal chcę, ale na tego miejsce tez mam i niedużo (chyba) kosztował...

Ale fajne zakupy zrobiłaś! Uwielbiam łazić po szkółkach, oglądać i zawsze na coś się skuszę (chociaż mi akurat nie trzeba), dla lepszego samopoczucia.
Miłego tygodnia!
W Dolinie Muminków 20:13, 18 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Basiu fajne te donice, ale białą magnolią jestem zachwycona - bo to jest magnolia? [/quot

Magnolia gwieździsta stella piękna jest mam dwie jedna mała A druga duża. Jedna kwitnie wcześniej jest na słońcu A druga kwitnie troszkę później bo jest w cieniu. Cieszę się że doniczki się podobają
W Dolinie Muminków 19:23, 18 kwi 2021

Do góry
Basiu fajne te donice, ale białą magnolią jestem zachwycona - bo to jest magnolia?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies