Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 22:23, 29 kwi 2021

Anabell napisał(a)
To się nazywają kuleee trzeba kilka razy w sezonie przycinać.

Ja nigdy do perfekcji nie dojdę, nie nadążam i wprawa potrzebna.

Halinko minimum 2x2m stałam obok i były wyższe mam 1,6 metra

Obok żywoplocik mały też z cisów.

Kiedyś będąc w Łazienkach przycinali cisy bardzo duże usiadłam na ławce i zaglądałam. Zostawili gole patyki i pojechali. Myślę sobie przyjedzie pewnie ktoś z piłą prawdziwa i zetnie do pnia była to wiosna. Latem znowu przyjechałam (wsiadam do autobusu spod domu i wysiadam przy Łazienkach) patrzę a te patyki rosną i obrosły gałązkami super to wyglądało.
daszum 23:18, 29 kwi 2021

Kupiłam dzisiaj 6 różaneczników Calsap - 3 szt, Cheer - 1 szt, Blurettia - 2 szt.
Mam nadzieję, że będą dobrze rosły.
ElzbietaFranka 01:00, 30 kwi 2021

Dobrze zrobiłaś. Calsap mam to biała w cętki. Wcześniej kupiłam nowa Zemla stoją w donicach czekam aż funkie kły pokażą bo nie wiem gdzie kopać.

Ja kupiłam dzisiaj w Lidlu magnolie za 12 zł gwiaździsta taka pycia malutka.
I piwonie za 17 zł ładna z paczkami.
MiluniaB 02:32, 30 kwi 2021

Takie kule to jest to - widzę też taką w ogrodzie niedaleko mnie i przedogródek zajęty Ja nie wiem jak można tak perfekcyjnie przyciąć
Kamcia 08:17, 30 kwi 2021

Te bukszpany wygladaja na kilkunastoletnie. Fajne.
pestka56 16:00, 30 kwi 2021

Widziałam u Kasyi magnolię Sunsation. Po prostu łapie za serce. Ma przepiękne kwiaty jak sztuczne z wosku i do tego żółte. Jest do kupienia w Auchan w Piasecznie. Taka 160-180 wysokości. Stałam i gapiłam się na nią z żalem, bo niestety przerosła mnie cenowo (220). Mam sporo wydatków ogrodowych i magnolia musi poczekać. Jeśli kiedyś kupię jakąś, to tylko tę.
Za to kupiłam sosenkę rumeryjską i w LM przywarkę japońską, winobluszcze pięciolistkowe Redwall 'Troki' i Yellow Wall oraz rhododendrona 'Cunningham White'. No, i na specjalne życzenie mojego J agrest czerwony, malino-jeżynę i takie tam owocowe

Ela, 2 róże – Rose der Hoffnung – dla ciebie wsadziłam w doniczki i zobaczymy, czy zaczną ładnie rosnąć, bo musiałam je ostro ściąć.
ElzbietaFranka 21:19, 30 kwi 2021

Witam Kasiu

Magnolie widziałam jest ładna kwiaty jakby woskowane. Chętnie bym kupiła przy tej wysokości nawet cena mnie nie przestraszył, gdyż takie ceny są w szkółkach. U mnie niestety jak wiesz wydmuchow kwitła by raz na kilka lat to poco się denerwować.

Mam magnolie Aleksandrina, ma paczki kwiatowe, ale nie widać aby u niej coś drgneło z rozkwitem. Jestem zaskoczona rozwojem moich roślin był mróz a one w najlepsze ładnie podrosły.

Ucieszyłam się jak zobaczyłam u gaury różowej od korzenia odbija 2 krzaki pewnie następne 2 też odbija tylko później.

Trawnik odrasta są miejsca jeszcze, bo eM prawie wydrapał zbliżeniem trawnik..przy drugim koszeniu się wyrówna.

Wiśnia już rozkwita tak się cieszę, że nie przymarzły

Jarzmianka u góry srebrno różowa u dołu kocimiętka bardzo ładna nie pamiętam nazwy

Ostatni rok u mnie kwitnie mam go dosyć, fiołki lesne

ElzbietaFranka 21:27, 30 kwi 2021

CD

Hortensja pnąca już ma zalążki kwiatów, kalina watanabe

Połonin i bzy

ElzbietaFranka 23:47, 30 kwi 2021

CD

ElzbietaFranka 11:57, 01 maj 2021

Witam

Dzisiaj chłodno nie ma słonka popsuje deszczyk.

Myślałam, że nie odbije że już po niej a tu. Dzielna jest

Róże w tym roku u mnie bardzo oberwały 1 maja ledwo waszystko zipie

Róża Oliwia katastrofa przycięta i znowu trzeba przycinać, ale odczekam aż nowe pędy bada wieksze

Ponad 3 tygodnie i kwitną nawet mróz nie przeszkodził. Czeka mnie pielenie skalniaka czekam na wyższe chwasty

Wszędzie niezapominajki