Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:58, 23 wrz 2018

Do góry
isia33 napisał(a)

Cześć Dzieliłam całe kępy. FK, ED i Variegatę wykopywałam i dzieliłam. Moorhexe prosto ze szkółkarskich doniczek ciełam na pół.

Spróbuję na wiosnę podzielić Moorhexe bez wykopywania całej kępy, zobaczymy czy to coś pomoże
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:57, 23 wrz 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

To już na własne życzenie bo możliwości sprawdzenia traw są przed zakupem.
Ja już wystarczająco zrobiłem trochę zamieszania z Gracillimusami u Johanki i jeszcze w paru innych wątkach. Myślę, że teraz rozejdzie się to po Ogrodowisku. Fajnie, że wstawiłaś od siebie fotkę dla porównania.

Cieszę się, że zrobiłeś trochę zamieszania W pewnym momencie poczułam sie "katem" Grackowym...
Typografia ogrodu 18:53, 23 wrz 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiesz czego najbardziej się boje? Czekania na efekt odzwyczaiłem się

Hi, hi znam ten ból
Typografia ogrodu 18:52, 23 wrz 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
prosze bardzo

Czuję się usatysfakcjonowana taką ilością zdjęć trzcinnikowych
Bajecznie!
Lawendowy zawrót głowy 18:49, 23 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Aniu wybaczam mu bo mi sklecil taki fajny domek pochwal go "))).i sesja Fidkowa dla Ciebie ♥

Piękny ten domek dla owadów! Elegancki, gustowny-idealnie pasuje.
Też muszę pomyśleć nad czymś podobnym
Typografia ogrodu 09:06, 23 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Pokażesz Trzcinniki? Jestem ciekawa jak wyglądają
prosze bardzo

Małymi kroczkami do celu... 17:26, 22 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Ładnie czerwienią się hortki

Ochłodzenie ma być tylko kilkudniowe Od czwartku ponownie ciepło.

Paulinka właśnie słyszałam, ale już na pewno nie będzie takich temperatur jak były, a ja wiesz z tych ciepłocieplnych jestem
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:02, 22 wrz 2018
Do góry
polinka napisał(a)

A znasz HT, PW,OW czy ANHK ?

tak na pomidory stosowałam co tydzień HT PW OW przez 3 sezony ...choroby grzybowe przyszły poporostu później ...ale przyszły ...no i to trzeba robic regularnie ....mało kto ma na to czas ...w tym roku nie stosowałam to wywaliłam pomidory końcem lipca.

ANHK - nie robie ...ale robie gnojówkę z wrotyczu .

ale wrotycz nie truje ćmy slimaków czy mrówek ....a juz nonic napewno nie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:58, 22 wrz 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

własnie .......przeczytaj ze zrozumieniem to co napisał....no to psika od kilku lat !!!

"Nieee! Odwrotnie. Trzeba psikać żeby żaden dziad szkodnik się nie pojawił. Ja od kilku lat tak robię i nie mam chorej ani jednej rośliny. Bukszpany zdrowiutkie jak rydze, choć u sąsiadów wyglądają jak drzewka bożonarodzeniowe w marcu. Trawniczek zieloniutki i ani jednego pędraka w glebie. Ja o tym piszę na Ogrodowisku od lat i popieram posty fotkami swoich roślin."

A znasz HT, PW,OW czy ANHK ?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:28, 22 wrz 2018
Do góry
polinka napisał(a)

Justyna,Waldek jest ostatnia osoba,która podejrzewalabym o chemiczne opryski...

własnie .......przeczytaj ze zrozumieniem to co napisał....no to psika od kilku lat !!!

"Nieee! Odwrotnie. Trzeba psikać żeby żaden dziad szkodnik się nie pojawił. Ja od kilku lat tak robię i nie mam chorej ani jednej rośliny. Bukszpany zdrowiutkie jak rydze, choć u sąsiadów wyglądają jak drzewka bożonarodzeniowe w marcu. Trawniczek zieloniutki i ani jednego pędraka w glebie. Ja o tym piszę na Ogrodowisku od lat i popieram posty fotkami swoich roślin."

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:20, 22 wrz 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

ale ja chciałam miec ogród ekologiczny bez psikania chemią ... ...nie chce psikac byle psikac nie wiadomo na co nawet nawozów sztucznych nie chce uzywać ...stosuje gnojówki i biohumus i obornik (coprawda granulowany ale jednak obornik)

to wszystko co piszesz nijak sie ma do ekologii ....mocno mi zaburza postrzeganie ogrodu ....i twojej osoby ....bo wydawało mi sie ze ty jestes bardziej ekologiczny niz chemiczny ((

PS. nie wiem gdzie szukac tych zdjęć o których piszesz?...bo w twoim watku w 2016, 2017 , 2018 takowych brak ((....cofnełam do grudnia 2015 i juz mi sie nie chce ...a na pierwszych 10 stronach jest raptem kilka na których niewiele widac ((

Justyna,Waldek jest ostatnia osoba,która podejrzewalabym o chemiczne opryski...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:32, 22 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)
OMG, co to się dzieje! Za chwilę obojętnie jaki miskant będzie miał etykietę Gracilimus... Też jestem za zmianą tych pseudogracków

No właśnie, OMG!
Dam im jeszcze rok.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:08, 21 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Cześć Iwonko
Nie mam ED to się nie wypowiem ale u mnie Moorhexe sie zaczyna pokładac tak od lipca. Okazało się, że ma za dużo dobroci w glebie i też nadmierne podlewanie jej szkodzi.
ED ma Ola Leonek

A dzielisz Molinie wykopując całe kępy czy odcinasz w ziemi i część pozostawiasz nienaruszoną?

Cześć Dzieliłam całe kępy. FK, ED i Variegatę wykopywałam i dzieliłam. Moorhexe prosto ze szkółkarskich doniczek ciełam na pół.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:03, 21 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Waldku, jeden poprosi, stu nie i dalej będzie podobna sytuacja...
Myślę, że warto o tym głośno mówić, aby sprzedawcy mieli świadomość, że ogrodnicy są coraz bardziej rozeznani w temacie. Niestety, mam sygnały, że podobna sytuacja zaczyna się dziać z pewną rozplenicą...

To już na własne życzenie bo możliwości sprawdzenia traw są przed zakupem.
Ja już wystarczająco zrobiłem trochę zamieszania z Gracillimusami u Johanki i jeszcze w paru innych wątkach. Myślę, że teraz rozejdzie się to po Ogrodowisku. Fajnie, że wstawiłaś od siebie fotkę dla porównania.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:00, 21 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Haniu, tym mocznikiem to tylko drzewa owocowe opryskujesz?

Zaczynam od sadu i róż. Jeśli jakieś drzewka miały problem z grzybem na liściach to opryskuję te opadłe liście. Szybciej się rozłożą. Mocznik służy zapobiegawczo pojawianiu się parcha na jabłoniach, ale u siebie stosuję go też u grusz (na rdzę), u wiśni (na czarną plamistość). W tych dwóch ostatnich przypadkach to działanie profilaktyczne. Zarodniki grzybów osiadłe na liściach wraz z liściem ulegają rozłożeniu.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:44, 21 wrz 2018

Do góry
OMG, co to się dzieje! Za chwilę obojętnie jaki miskant będzie miał etykietę Gracilimus... Też jestem za zmianą tych pseudogracków
Nowocześnie z różAnką :D 20:25, 21 wrz 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Dubel to pokażą stół który powstał dzięki Asi Nawigatorce

Piękny stół Aniu! Moje marzenie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:06, 21 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Założenia sadu gratuluję. Oby jak najszybciej owocował i dawał ładny plon.

Kiedy drzewkom owocowym zaczynają opadać liście, robię bardzo dokładny oprysk liści i kory 5% roztworem mocznika (1.2 kg mocznika na 10 l wody). Tym roztworem opryskuję też róże.
Wiosną przy okazji oprysku iglaków i grabów, opryskuje też sad promanalem i miedzianem. W sezonie robię oprysk propionianem wapnia - zwłaszcza gruszom.

Haniu, tym mocznikiem to tylko drzewa owocowe opryskujesz?
Typografia ogrodu 20:03, 21 wrz 2018

Do góry
Pokażesz Trzcinniki? Jestem ciekawa jak wyglądają
Księżycowy... 19:49, 21 wrz 2018

Do góry
Hej Aguś

Działacie czy czekasz na deszcz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies