Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 22:20, 15 lip 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Nie ma nic lepszego niż niczym nie zmącona radośc dzieciaków - ja czekam na wizyte moich na koniec miesiąca - telefony i whats up a nawet połączenia wideo tego nie zastąpia

Wasi chłopcy juz tez wyrośli - pamietam jak sie rodzili i byli maleńcy tak niedawno...
Ale co tam - grunt że my - babcie wciąż piekne i młode

U mnie susze zbiera swoje żniwo, trawnik koszmarny, liscie żółte leca z sumaka jak jesianią, liliowce maja podsuszone dolne liscie i trawy tez jakby to był listopad a nie lipiec, hostom podsychaja i żółkną dolne liście a kaline wantanabe chyba straciłam - pieknie kwitła w koncu maja a teraz wyschła na wiór, Ma suche brazowe liście - nie wiem jak jej ulzyc ? obciąc te gałązki z suchymi liścmi czy zostawić? Patrzyłam - gałęzie jeszcze suche nie są. Podlewam obficie może sie da rade uratowac...

Glina plus podlewania uratowała przynajmniej z daleka wizualnie ogród.. jak przyjdzie rachunek nie wiem czy będę taka optymistyczna i zadowolona, ale na chwilę obecną .. też mam w wielu miejscach kiepsko, ale rzut oka na ogród jest znośny

Jednak deszczu nic nie zastąpi, podlewałam i było tak sobie, 2 dni popadało i wszytko się zazieleniło.. w oczach .. deszcz od bozi ma większe znaczenie niz woda z kranu

Ogród Małej Mi 2017 22:17, 15 lip 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu zdjęcia chłopaków zobaczyłam , możesz skasowac, tylko nie wiem czy juz nie za późno a nie mogłam wczesniej bo komputer mi sie zepsuł i byl w naprawie, straciłam wszystkie zdjecia. Chłopaki fantastyczni a deszczu zazdroszcze bo u mnie nadal susza.Naparstnicę podobną kupiłam w tamtym roku, znalazłam w internecie informacje ze u nas zimy nie przetrzyma i faktycznie mimo ze zima była lekka nie przetrzymała ale i nie wysiała sie.Dzieki za zdjecia.Buziaki.

Też z braku czasu przegapiłam ten moment... jakaś doba za krótka... wszędzie mam zaległości

Ogród z wilkiem zamkn. 22:17, 15 lip 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Mnie też basen i trampolina irytuje w ogrodzie, ale muszę przeżyć ku radości dzieci.

Monika wiele rzeczy ,trzeba niestety lub stety przeżyć ,aby innych w rodzinie zadowolić

trochę kadrów z bliska z białej zostawiam w podziękowaniu za odwiedziny

Choroby klonów, klon - Acer 22:16, 15 lip 2019

Do góry
Witam serdecznie,
Na początku maja wsadziliśmy klon zwyczajny globosum, niedawno zaczął dziwnie wyglądać, liście pożółkły, zwiedły, na niektórych listkach pojawiły się plamy. Co to może być, prosze o rady.
Czubajkowy Ogród 22:13, 15 lip 2019

Do góry
Muszę przyznać, że miałam dość leniwą sobotę na działce A to za sprawą kilkugodzinnego, obfitego deszczu, który zmusił mnie do odpoczynku I dobrze, bo dzięki temu luzowi wróciłam odświeżona, odnowiona.
Starałam się spełnić Wasze zamówienie i sfotografować domek, na ile się da, wśród zarośli. Cóż, kiedy po cyknięciu kilku fotek okazało się, że aparat się rozładował? A ja po raz pierwszy nie zabrałam ze sobą ładowarki Zrobiłam więc także po raz pierwszy kilka ujęć telefonem, wydawały się niezłe - oglądane na telefonie, ale gdy je zgrałam na kompa ... katastrofa. No ale pokażę co mam, a następnym razem będę solidnie pilnować spakowania ładowarki do plecaka

Sesję zaczęłam od kwiatków, ale niewiele się w ciągu tego tygodnia zmieniło na rabatach, więc i braku zdjęć tak bardzo nie żal.

Zaglądamy przez płot do sąsiada
Ogród z wilkiem zamkn. 22:11, 15 lip 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
A wg mnie ten basen obłożony deskami bardzo fajnie wygląda. I powiem, że trochę nie rozumiem tej powszechnej awersji do basenów w ogrodach. No może piękne nie są ale znowu czy aż tak szpecą??? To tak samo jak trend ukrywania pralek w łazience. Moim zdaniem sedes jest brzydszy niż pralka a nikt go nie próbuje ukryć w łazience... .

Kasiu haha -masz całkowitą rację …..a z tym sedesem to się uśmiałam

może on aż tak nie szpeci ,bardziej przeszkadza mi to ,że mi zasłania rabaty z tarasu

i jeszcze bardzo się cieszę ,że ogród Ci się powiększy-gratuluję bardzo-będziesz mieć co robić,planować ,ile miejsc na nowe chciejstwa -super

wiesz ,że zaglądam ,ale miałam brak weny w pisaniu -teraz po super spotkaniu od nowa się wkręcam

moja nowa jeżóweczka -dzisiejszy zakup -nazwy oczywiście nie znam
buziaki

Ogród wśród pól i wiatrów 22:07, 15 lip 2019

Do góry
A ja dziś kolejny przegląd w ulach zrobiłam Malutkie doniesienie fotograficzne zostawiam...

Górą ramki pszczółki miód zakrywają, środkiem miód ale jeszcze odkryty,
gdzieniegdzie resztki czerwiu, dołem chyba pierzga

Tutaj ładnie czerw zakryty widać, za chwilkę się nowe pszczółki wygryzą

A tu ładnie nową ramkę odbudowały, zaczerwiły, i już górą miodek zakrywają
No a środkiem czerw zakryty - nowe pszczółki będą się wygryzać

A najlepsze, że taką rameczkę pełną pszczół można normalnie "gołymi rękami" podnieść, obejrzeć..
Jeszcze jakieś dwa miesiące temu mi się to wydawało czystą abstrakcją.
A tu się okazuje, że pszczółki bardzo spokojne są

No i może zakończę "ogrodowiskowo" bo mnie Danusia z forum pogoni, z tymi pszczołami, hehe

Miłego wieczorku
Ogród z wilkiem zamkn. 22:03, 15 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Madziu ja tez ostatnio zalatana. Byl u mnie dwa tygodnie temu Dzien Otwartej Furtki i tak sobie myslalam, ze po bede miec wiecej czasu. No i zaczely sie owoce

Iza już miałaś ten dzień …..lecę pooglądać i cieszę się ,że zaglądasz ,pomimo ,że mnie mało

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:02, 15 lip 2019

Do góry
Dużo czytam, obserwuję i rozmyślam, co zrobić, żeby ogarnąć całościowo ogród. Póki co spełnia swoje funkcje, bo czuję się tu jak w niebie, ale… przede mną wyzwanie uporządkowania całości i nadanie spójności. Dotychczas skupiałam się na podstawach, czyli ratowaniu roślin, wydzieraniu szmat, odkopywaniu spod ton białego żwiru, ciągłym polepszaniu gleby. Przyznam też, że chciałam szybko zatrzeć ślady po poprzednim właścicielu i zmienić styl ogrodu, żeby poczuć się jak u siebie Sadziłam eksperymentalnie rośliny, żeby wiedzieć , czy się zadomowią. Poskutkowało to niezłym zamieszaniem na rabatach i czuję, że zbliża się czas, żeby podjąć decyzje. Chciałbym uzyskać efekt dobrze zagospodarowanej przestrzeni. Kiedyś działałam intuicyjnie, ale..im więcej wiem, tym bardziej wydaje mi się to skomplikowane
Ogród z wilkiem zamkn. 22:01, 15 lip 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
zdjecia boombowe ❤

Kasiu dziękujęęęęęę
Ogród z wilkiem zamkn. 22:00, 15 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kochana ogromne buziaki za cudowne popołudnie jeszcze raz, atmosfera była wspaniała, aż się ze smiechu popłakałam
A ogród po wiosennej metamorfozie bardzo się zmienił, jest ślicznie, spójnie ze skalniakiem, brzozowa świetnie wyszła i ogólnie zmiana bardzo na plus, ale wiem ile to roboty było i kibicuję kolejnym poczynaniom
Do nastepnego i jesteśmy w kontakcie

Sylwuś dla mnie te spotkania dają takiego pozytywnego kopa ,że już nie mogę doczekać się kolejnych spotkań dziękuję Kochana za wszystko

miałam więcej się rozpisać ,ale już się nagadałyśmy
a tu ta dzisiejsza praca mojego em

i parę pstryczków
Hortensjowo 21:56, 15 lip 2019

Do góry
Podzieliłam stipy i część posadziłam pomiędzy perowskimi. Teraz czekam aż zmężnieją
Mój ogrodowy pamiętnik 21:56, 15 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Dzisiaj prawie noc nas zastała przy robocie ogrodowej więc trochę wieczornych fotek .

Cudnie i tajemniczo
Podmiejski ogródek 21:55, 15 lip 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Kwarteciku to jest pyszne!!!
Ogród wśród pól i wiatrów 21:48, 15 lip 2019

Do góry
Basinkowo napisał(a)
Oglądam Twój ogród i wzdycham z zachwytu. Przepięknie! Uwielbiam zaglądać do Twojego wątku. Najczęściej robię to po cichu ale po ostatnich zdjęciach musiałam się odezwać. Oglądanie migawek z twojego ogrodu dostarcza mi "chwile kulturalnych uniesień"

Cieszę, się że się w końcu odezwałaś Dziękuję bardzo za miłe słowa, na pewno mi się przydadzą "w chwilach zwątpienia", hehe Ale ja też mogę powiedzieć, to samo co i TY... też sobie lubię czasem po cichutku różne ogrodu pooglądać, dostarczając sobie "kulturalnych uniesień"
Mój ogrodowy pamiętnik 21:41, 15 lip 2019

Do góry
Dzisiaj prawie noc nas zastała przy robocie ogrodowej więc trochę wieczornych fotek .

Dehner Blumenpark 21:36, 15 lip 2019

Do góry
no i to koniec ogrodowej relacji.
Wstep oczywiscie jest darmowy. Jedzenie w restauracji - kantynie nam nie smakowalo. No i jeszcze jednym minusem jest, ze bardzo malo roslin bylo podpisanych.
Ale warto tam zagladnac. Szkoda, ze tak daleko.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:32, 15 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Przepieknie!!

Dziękuję Zostawiam energetyczne jeżówki, które powoli się rozkręcają
Dehner Blumenpark 21:32, 15 lip 2019

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 21:30, 15 lip 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Cuuudownie! Faktycznie u ciebie suszy nie widać. Patrząc na Twoje anabel wzdycham z uwielbienia. Moje niestety chyba jakieś dzikusy są. Graby mi chorują,trawnik przypalony. Ale reszta choć niewielka bardzo cieszy. Nawet ogrodzenie nareszcie ma się ku finiszowi.

Dziękuję!! U Ciebie też suszy nie widać Byłam przed chwilą, wszystko sobie oglądnęłam Nowy płot również, super że już masz ogrodzenie Ja też mam jedną anabell dzikuskę, a jedną cywilizowaną Chyba w końcu wywalę dzikuskę, zwłaszcza, że mam cywilizowaną własnoręcznie rozmnożoną Powodzenie z grabami!! Moje jeszcze nie cięte, eM. wkrótce wraca, więc w przyszłym tygodniu będzie ciachał. Ja nawet nie próbuję, grab większy ode mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies