Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 12:17, 06 sie 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Dobrze macie, że u was co jakis czas pada ,zeby napelnic te beczki...bo u mnie to nie pamiętam kiedy miałam pełną beczkę dziś podają burze,ciekawe....

Czytałam własnie, że w mazowieckim susza U nas też była ale od jakiegoś czasu często pada. Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie podlało ogród
Iwonka 12:34, 06 sie 2019

effka napisał(a)

Kto mnie przygarnie, bo mąż za ten majątek co wydałam puści mnie z torbami....

Ja razem z tobą będę szukała schronienia Chociaż twoje zakupy przynajmniej widać Ja ostatnio co chwila kupuję korę przekompostowaną, piasek, rękawiczki... Nic trwałego ale kurcze bez tego ani rusz. czekam właśnie na wywrotkę ziemi i modły wznoszę, żeby dziadostwa mi nie przywieźli

effka napisał(a)
Buziaczki Iwonko, pozdrawiamy z ZOO

Dziękuję za pozdrowienia Jak tam pięknie, krajobraz niemalże księżycowy Z włóczki w tym kolorze robię właśnie sweterek
Kiedyś do oczka wodnego gdy mieszkaliśmy jeszcze z rodzicami daliśmy nasze domowe żółwie wodne. Głupota, bo oczywiście poszły sobie w siną dal... To było w czerwcu. Jakież było nasze zdziwienie, gdy w marcu następnego roku chodnikiem przed domem kroczył nasz jeden zółwik, dosłownie oblepiony błotem. Radość ogromna, że przetrwał zimę i jest. Niestety nasze dopieszczanie go przez kolejny tydzień było chyba takim szokiem, że biduś zdechł... Taka historia sprzed lat mi się przypomniała gdy spojrzałam na twoje zdjęcie z żółwiami.
Wiolka5_7 12:40, 06 sie 2019

effka napisał(a)

Czytałam własnie, że w mazowieckim susza U nas też była ale od jakiegoś czasu często pada. Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie podlało ogród

W tym roku masakra...dzięki za kciuki też trzymam
Zakrecona 13:53, 06 sie 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Czytałam ostatnio, że region Łodzi, niewykluczone, że kiedyś będzie pustynny

Ostatnio trochę popadało, ale to wszystko za mało
eVka 14:18, 06 sie 2019

Na szybko z auta, oberwanie chmury. Wody nam nie brakuje.
eVka 14:26, 06 sie 2019

Iwonka napisał(a)

Ja razem z tobą będę szukała schronienia Chociaż twoje zakupy przynajmniej widać Ja ostatnio co chwila kupuję korę przekompostowaną, piasek, rękawiczki... Nic trwałego ale kurcze bez tego ani rusz. czekam właśnie na wywrotkę ziemi i modły wznoszę, żeby dziadostwa mi nie przywieźli

Dziękuję za pozdrowienia Jak tam pięknie, krajobraz niemalże księżycowy Z włóczki w tym kolorze robię właśnie sweterek
Kiedyś do oczka wodnego gdy mieszkaliśmy jeszcze z rodzicami daliśmy nasze domowe żółwie wodne. Głupota, bo oczywiście poszły sobie w siną dal... To było w czerwcu. Jakież było nasze zdziwienie, gdy w marcu następnego roku chodnikiem przed domem kroczył nasz jeden zółwik, dosłownie oblepiony błotem. Radość ogromna, że przetrwał zimę i jest. Niestety nasze dopieszczanie go przez kolejny tydzień było chyba takim szokiem, że biduś zdechł... Taka historia sprzed lat mi się przypomniała gdy spojrzałam na twoje zdjęcie z żółwiami.

Doskonale to znam. Całkiem niedawno zakupiłam dwie pełne palety kory i mąż tylko pokiwał głową Ale Iwonko, te nasze starania przynosza efekty i to jest najważniejsze

Zoo wrocławskie jest niesamowite, serdecznie zapraszam! Mnóstwo zieleni, tropikalne ogrody, horyzontalne ogrody, stepowe, do wybory do koloru.
A żółwia to moja Julcia bardzo by chciała mieć ale takiego lądowego w terrrium...
eVka 14:28, 06 sie 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

U nas też była susza, dopiero od niedawna pada. W licpu było trochę deszczu a sierpień od początku deszczowy.
eVka 14:31, 06 sie 2019

Zakrecona napisał(a)

Czytałam ostatnio, że region Łodzi, niewykluczone, że kiedyś będzie pustynny

Ostatnio trochę popadało, ale to wszystko za mało

O mamooo, czyli Magda zamiast kupować klony, cisy kupuj kaktusy, szałwie, seslerie, stipy, juki...
Żart taki, no niestety trzeba inwestować chyba w systemy odzysku deszczówki i nawadnianie kropelkowe, żeby zużywac wodę ekonomicznie.
anna_t 17:56, 06 sie 2019

effka napisał(a)
Na szybko z auta, oberwanie chmury. Wody nam nie brakuje.
nie no Wrocław to jest chyba raj dla polskich ogrodników
eVka 08:15, 07 sie 2019

anna_t napisał(a)
nie no Wrocław to jest chyba raj dla polskich ogrodników

Hehe, raj to może nie ale nie narzekam Suszę też się zdarzają, choć ten rok był zdecydowanie lepszy niż poprzedni, gdzie o tej porze zaczynało już brakować wody w studni.
A tak w ogóle to Wrocław to świetne miasto! Nie chciałabym nigdzie indziej mieszkać