Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Początki w Kruklandii 15:32, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie rosną przy ciurkadełku liliowce, ale ze względu na kolor będą przeniesione na rabatę ognistą. Tu w plecach przy tujach będzie szpaler hortensji, z przodu mam czerwone berberysy bagatell i niebieskie bodziszki.
Miał być jeden kamień z dziurą, ale cięłam koszty, więc na razie wyłożyłam wkoło kamieniami. Psiak zrobił sobie wodopój Tam jeszcze widać rozplenicę, ale ona jakaś mała. Musze dosadzić dwie większe i będzie wsio.
A ten red mnie kręci dość mocno

To czemu sobie go żałujesz?

Ja miałam na początku tylko ciurkadło to plastikowe... ale jak zobaczyłam, że dużo ptaszków u mnie, to wykopałam im kałużę. I korzystają latem cały czas
Teraz ten plastik chcę wywalić i zrobić kamulca dużego, żeby woda ściekała trochę do kałuży...ale zobaczymy jak to wyjdzie... i kiedy Żon będzie chciał się za to wziąć
Ten Baron też mnie strasznie tam kusi.... sama nie wiem czemu Może dlatego, że on do wody jakoś pasuje.... jak tatarak

Początki w Kruklandii 15:29, 06 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Jak możesz to nie usuwaj. Będę miała inspirkę
Iwonko ja też nie mam minimalizmu. To przez te kamienie tak to wygląda czy jak?
Bo nie wiem
Mam tyle gatunków roślin, że już sama się nie łapię.... jaki to minimalizm?

U mnie rosną przy ciurkadełku liliowce, ale ze względu na kolor będą przeniesione na rabatę ognistą. Tu w plecach przy tujach będzie szpaler hortensji, z przodu mam czerwone berberysy bagatell i niebieskie bodziszki.
Miał być jeden kamień z dziurą, ale cięłam koszty, więc na razie wyłożyłam wkoło kamieniami. Psiak zrobił sobie wodopój Tam jeszcze widać rozplenicę, ale ona jakaś mała. Musze dosadzić dwie większe i będzie wsio.
A ten red mnie kręci dość mocno
Początki w Kruklandii 15:24, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I też dobrze
Ja mam przy kałuży kamienie u siebie i mi się podoba, ale ja nie mam minimalizmu Ale dać tam red barona, no, no
Potem usunę zdjęcia

Jak możesz to nie usuwaj. Będę miała inspirkę
Iwonko ja też nie mam minimalizmu. To przez te kamienie tak to wygląda czy jak?
Bo nie wiem
Mam tyle gatunków roślin, że już sama się nie łapię.... jaki to minimalizm?
Początki w Kruklandii 15:19, 06 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Dziękuję

A ja myślę żeby rzucić trochę kamieni tam, parę kostrzew zielonych w kępkach rozrzuconych i właśnie Red Barona
Jak mi się nie spodoba, to zrobię kulki i carexy brązowe jak na rabacie obok

I też dobrze
Ja mam przy kałuży kamienie u siebie i mi się podoba, ale ja nie mam minimalizmu Ale dać tam red barona, no, no
Potem usunę zdjęcia
W Gąszczu u Tess 15:14, 06 lut 2015

Do góry
Tesiu, piękną inspirację u Juzi z Red Baronem wsadziłaś. Masz więcej?
Ogród Mirelli 15:13, 06 lut 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak to jest słoneczne miejsce a takie ma być dla wrzosów to trochę niższe trawki niż miskanty są rozplenice. Skocznie kwitną na dokładkę Plan fajny

Rozplenice tam na rabatce 2x3 się Małgosiu nie zmieszczą. Ma ktoś zdjęcie ML, żeby tu wstawić? Bo ja mojego dopiero latem sadziłam, jest taki:
Nie jest wysoki, ma ok. 80 cm wysokości.
Początki w Kruklandii 15:12, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, 1100 masz, więc gratki.
Moim skromnym zdaniem podoba mi się red baron i ja bym go dałą, a żeby nawiązać do drugiej rabaty, choć jedną kulkę. To, co Tess pokazałą, to aż podskoczyłam do drugiej inspiracji z dwoma kolorami traw. Gdybym u siebie miała na to miejsce ...
Powodzenia.

Dziękuję

A ja myślę żeby rzucić trochę kamieni tam, parę kostrzew zielonych w kępkach rozrzuconych i właśnie Red Barona
Jak mi się nie spodoba, to zrobię kulki i carexy brązowe jak na rabacie obok

Ranczo Edy 15:09, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tez macham Edytko. co ty tą łopatą przewalałaś ? Bo to początek lutego jest

Iwonka hej wiesz śniegu spadło a teren spory no i chodnik w koło też to co sezon trzeba przewalić śnieg zanim udepczą i piaskiem sru no i później lżej jak puszcza bo goła ziemia i nikt nie leży hi hi
Początki w Kruklandii 15:01, 06 lut 2015

Do góry
Juzia, 1100 masz, więc gratki.
Moim skromnym zdaniem podoba mi się red baron i ja bym go dałą, a żeby nawiązać do drugiej rabaty, choć jedną kulkę. To, co Tess pokazałą, to aż podskoczyłam do drugiej inspiracji z dwoma kolorami traw. Gdybym u siebie miała na to miejsce ...
Powodzenia.
Lawendowy zawrót głowy 14:02, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój wyjechał na praktyki, dzwonić nie chce, a jak piszę, co tam, to tak lakonicznie odpowiada. Stwierdziłam, ze chyba jest dobrze, bo jakby było co źle, to by dzwonił

Dokładnie.Dzieciaki częściej dzwonią jak coś się dzieje

Jola jak za bardzo będziesz się nudziła to wpadaj do mnie planować
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:47, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, dziękuję pięknie za wizytę u mnie. Podczytuję twój wątek, ale ostatnio czasu mi brakuje na wpisy Staram się pomóc kilku dziewczynom, co dopiero założyły wątki, więc rozumiesz.
Ale na klematisy muszę się cofnąć. Ile ich masz? Jeszcze przyjdę o nich doczytać Pasowałyby do róż, jak nic Już raz miałam , ale chyba nie wiedziałam, jak je dobrze traktować i zmarnowałam

Wiem Iwonko też śledzę te wątki Mają dziewczyny roboty przed sobą
Ogród na górce w zakolu wiślanym 13:46, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zapraszam do wątku Małej Mi na dłuższe pogaduchy.
Poszukam stronę
może być odtąd https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=3194

Dzięki za zaproszenie. Byłam, ślad zostawiłam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:42, 06 lut 2015

Do góry
Dziś szusuje na śniegu, a jak przyszłaś tu, był taki
Moja codzienność - ogród Oli 13:34, 06 lut 2015

Do góry
Olu, dziękuję za zdjęcia. Wiesz, wrzosy mnie tak nie ruszyły, jak ten twój trawnik Taki normalnie prostokątny dywan, jak w inspiracjach
Ty masz cudnie
Możesz mi też wysłać namiary na hortensje?
Raczkujący ogród Iwony 13:28, 06 lut 2015

Do góry
Iwonko, siałaś już jakieś roślinki? Ja wysiałam stipę i werbenę
Ogródek Iwony 13:20, 06 lut 2015

Do góry
isia33 napisał(a)
Iwonko, pędzisz jak błyskawica. Ale dobrze, czytam o różnych pomysłach i może coś u mnie rozjaśni się. Podziwiam plany i zazdroszczę pomocy męża. Będę kibicować i inspirować się.

Iwonko, ty masz tak ładnie, ze już kilku osobom podałam linka do twojego ogródka A mój za mały jest na to wszystko
Ogródek Iwony 13:19, 06 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
O ja już byłam u ciebie na P i podglądam cię co dzień a co

A, to dobrze. Zapraszam. A ja się zastanawiałam, co to za Mirka. Moja bratowa też ma tak na imię, myślałam, że może ... Sprawa się wyjaśniła
Ogródek Iwony 12:54, 06 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Tak tak ja na razie to w głowie kombinuję.Wiosną na pewno was pomęczę teraz zbieram inspiracje np.z P.Znalazłam tam fajny projekcik który i tobie się spodobał bo go ode mnie przypięłaś

A, rozumiem, to zajrzyj do mnie na P, mam więcej projekcików i zajrzyj na Small garden u mnie. Może coś ci się przyda.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:51, 06 lut 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Wiekszosc nie działa na koty,mam taką niebieską z nasionek i młodą białą i nie ruszają,za to nagminnie obsikują globosy

globo co? Bom nie zrozumiała
Ogród Mirelli 12:50, 06 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jestem za. Nadal myślę, ze może się nie zmieścić, ale to już zweryfikujesz wiosną w czasie ustawiania. Rysunek pokazuje dokładnie to, jak chcesz ustawić, jest dobrze
Zobacz w internecie jak wyglądają miskanty , np. Morning limght
http://sprzedazroslin.pl/szablon/zdjecia/Miskant%20Morning%20Light5.jpg
Ja bym tam choć jeden dala
Jak zrobisz zakupy i ustawisz na rabacie, wtedy będziemy debatować. Ale to już wiosną. Plan jest.
Pamiętaj, że dla wrzosów musisz kupić inną ziemię. Popytasz się przy robieniu zakupów o kwaśny torf i musisz wymieszać ze swoją. na wierzch wysypiesz pomiędzy korą.

Dziękuję Iwonko. Myślę, że będzie ładnie☺.
Zamiast kosodrzewinek i niedźwiedziowego futra wyższa trawa ☺.
Już nie mogę się doczekać wyjazdu do szkółki niech tylko mróz odpuści. Wrzosy mają po 4,00 a wrzośce po 5,00. To chyba rozsądna cena.
A miskanty są tylko takie duże, nie ma mniejszych?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies