Ja miałam na początku tylko ciurkadło to plastikowe... ale jak zobaczyłam, że dużo ptaszków u mnie, to wykopałam im kałużę. I korzystają latem cały czas
Teraz ten plastik chcę wywalić i zrobić kamulca dużego, żeby woda ściekała trochę do kałuży...ale zobaczymy jak to wyjdzie... i kiedy Żon będzie chciał się za to wziąć
Ten Baron też mnie strasznie tam kusi.... sama nie wiem czemu Może dlatego, że on do wody jakoś pasuje.... jak tatarak
U mnie rosną przy ciurkadełku liliowce, ale ze względu na kolor będą przeniesione na rabatę ognistą. Tu w plecach przy tujach będzie szpaler hortensji, z przodu mam czerwone berberysy bagatell i niebieskie bodziszki.
Miał być jeden kamień z dziurą, ale cięłam koszty, więc na razie wyłożyłam wkoło kamieniami. Psiak zrobił sobie wodopój Tam jeszcze widać rozplenicę, ale ona jakaś mała. Musze dosadzić dwie większe i będzie wsio.
A ten red mnie kręci dość mocno
Jak możesz to nie usuwaj. Będę miała inspirkę
Iwonko ja też nie mam minimalizmu. To przez te kamienie tak to wygląda czy jak?
Bo nie wiem
Mam tyle gatunków roślin, że już sama się nie łapię.... jaki to minimalizm?
Rozplenice tam na rabatce 2x3 się Małgosiu nie zmieszczą. Ma ktoś zdjęcie ML, żeby tu wstawić? Bo ja mojego dopiero latem sadziłam, jest taki:
Nie jest wysoki, ma ok. 80 cm wysokości.
A ja myślę żeby rzucić trochę kamieni tam, parę kostrzew zielonych w kępkach rozrzuconych i właśnie Red Barona
Jak mi się nie spodoba, to zrobię kulki i carexy brązowe jak na rabacie obok
Iwonka hej wiesz śniegu spadło a teren spory no i chodnik w koło też to co sezon trzeba przewalić śnieg zanim udepczą i piaskiem sru no i później lżej jak puszcza bo goła ziemia i nikt nie leży hi hi
Juzia, 1100 masz, więc gratki.
Moim skromnym zdaniem podoba mi się red baron i ja bym go dałą, a żeby nawiązać do drugiej rabaty, choć jedną kulkę. To, co Tess pokazałą, to aż podskoczyłam do drugiej inspiracji z dwoma kolorami traw. Gdybym u siebie miała na to miejsce ...
Powodzenia.
Olu, dziękuję za zdjęcia. Wiesz, wrzosy mnie tak nie ruszyły, jak ten twój trawnik Taki normalnie prostokątny dywan, jak w inspiracjach
Ty masz cudnie
Możesz mi też wysłać namiary na hortensje?
Dziękuję Iwonko. Myślę, że będzie ładnie☺.
Zamiast kosodrzewinek i niedźwiedziowego futra wyższa trawa ☺.
Już nie mogę się doczekać wyjazdu do szkółki niech tylko mróz odpuści. Wrzosy mają po 4,00 a wrzośce po 5,00. To chyba rozsądna cena.
A miskanty są tylko takie duże, nie ma mniejszych?