Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

isia33 13:09, 06 lut 2015

Iwonko, pędzisz jak błyskawica. Ale dobrze, czytam o różnych pomysłach i może coś u mnie rozjaśni się. Podziwiam plany i zazdroszczę pomocy męża. Będę kibicować i inspirować się.
Iwk4 13:19, 06 lut 2015

Mirka napisał(a)
O ja już byłam u ciebie na P i podglądam cię co dzień a co

A, to dobrze. Zapraszam. A ja się zastanawiałam, co to za Mirka. Moja bratowa też ma tak na imię, myślałam, że może ... Sprawa się wyjaśniła
Iwk4 13:20, 06 lut 2015

isia33 napisał(a)
Iwonko, pędzisz jak błyskawica. Ale dobrze, czytam o różnych pomysłach i może coś u mnie rozjaśni się. Podziwiam plany i zazdroszczę pomocy męża. Będę kibicować i inspirować się.

Iwonko, ty masz tak ładnie, ze już kilku osobom podałam linka do twojego ogródka A mój za mały jest na to wszystko
Iwk4 16:49, 06 lut 2015

Kolory carexów:
Juzia napisała:
"Biało-zielone turzyce oprócz Everesta, to jeszcze Silver Sceptre i Ice Dance.
Frosted Curls i Amazon Mist są zielono - srebrzyste.
Cała zielona to carex Evergreen,
Zielono - żółte: Evergold, Variegata (ptasie łapki),
Żółte - elata Aurea, Gold Fountain's
Brązowe - buchannanii, Red Rooster, Bronze Form, Bronzita,

To wszystkie jakie mam lub miałam "

Mogą mi się przydać przy planowaniu
szemusia 17:34, 06 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Zainspirowała mnie ta fotka:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b3/ee/aa/b3eeaabc44d12199d8846588250740e3.jpg
To będzie inspiracja na dalszą część mojego ogrodu z trawnikiem i drzewami. Ta lawenda cudownie tu wygląda. Co myślicie?
Ale to już w planie trzyletnim - rok 2017

Jednak nie ma to jak prostota...
A u mnie wszystkie linie faliste...
Lawendę też mam gdzieś wsadzoną, sztuk - 3. Ostatnio oglądając nasionka też widziałam lawendę. Próbowałaś moze wysiewać? Że dość łatwo się ukorzenia to słyszalam, ale żeby ktoś wysiewał, to nie bardzo...
Inspiracja cudowna
AgnieszkaW 17:46, 06 lut 2015

Beatko, lawenda sama się wysiewa wokół krzaczka matecznego, zobaczysz za rok, tylko nie wyrwij malutkich siewek U mnie też linie faliste i wcale nie tesknię za prostymi, ale w nowoczesnych i małych ogrodach jestem "za prostymi". Pozdrawiam
szemusia 17:50, 06 lut 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Beatko, lawenda sama się wysiewa wokół krzaczka matecznego, zobaczysz za rok, tylko nie wyrwij malutkich siewek U mnie też linie faliste i wcale nie tesknię za prostymi, ale w nowoczesnych i małych ogrodach jestem "za prostymi". Pozdrawiam

Ooo, nie wiedziałam tego
Lawendę mam pierwszy rok. Zwolinłaś mnie od pielenia dobra kobieto
AgnieszkaW 17:56, 06 lut 2015

Iwonko, bajeczne inspiracje posyłasz Możesz podać linki stron na priw, skąd je czerpiesz? Chętnie pooglądam więcej Pozdrawiam
Urszulla 18:08, 06 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Ale wiecie co? Wczoraj stwierdziłam, ze muszę od nowa poczytać mój własny wątek
Tyle tu rad się pojawiło, tyle wsparcia od dobrych duszyczek, że chyba sobie zrobię jakiś spis stron, co na jakiej stronie można znaleźć.
No i dziś spać spokojnie nie mogłam. Uświadomiłam sobie, że mam plan na bardzo dużo rabat:
1. Rabata różowa - w tym roku powinna pokazać swój urok
2. Pod jodłą będą kulki i trawki skopiowane od Tess
3. Jest rabata Toszki wg inspiracji pinteresowej, dopasowana do moich potrzeb
4. Rabata Małgosi, ta o której właśnie debatowaliśmy. Problemem jest tylko drzewo, które nie wiem, czy się zmieści, ale na to byłby jeszcze czas
5. Rabata ze świerkami serbskimi wg projektu Basi
6. Rabata Małej Mi - ognista z bylinami
7. plan wjazdu na posesję wg projektu Łukasza
8. Rabata Danusi (naszej szefowej), którą planuję zrobić dokładnie tak, jak namalowała
9. Rabata pod dębem wg sugestii Danusi szefowej
10. Warzywnik - już chyba nie dam rady go dopracować, choć mam na niego zaplanowane miejsce
Wszystkim za pomoc bardzo dziękuję. Było sporo pomocników. Byli też ci, co kibicowali i wspierali dobrym słowem.
I muszę stwierdzić, ze to Ogrodowisko, to strzał w dziesiątkę. I cudowni ludzie, choć znamy się z awatarów albo ze zdjęć No, bynajmniej ja jeszcze w realu nie miałam okazji nikogo, prócz Oli i jej męża poznać.
I tak na dobrą sprawę, rozpoczęłyśmy spotkania Ogrodowiskowe w 2015 roku. Nasze było 1 stycznia

Buziam Was wszystkich. Fajnie, że jesteście. To prawie wyznanie miłosne

Imponujące to podsumowanie zaglądnęłam bo często widuję Cię wśród postów. Wątek masz niestety pokaźny, zdążyłam obejrzeć ostatnie zmagania z rabatą pod oknem wybory iście ogrodowiskowe i pewniakipodobało mi się planowanie.
Mirka 21:25, 06 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

A, rozumiem, to zajrzyj do mnie na P, mam więcej projekcików i zajrzyj na Small garden u mnie. Może coś ci się przyda.
Jakaś nie kumata jestem nie mogę znależć u ciebie na P Small garden instrukcji mi trza