Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:11, 03 sie 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Oj deszczu brakuje i u mnie, upał i duchota nie dają spokoju, konewka znowu pójdzie w ruch...Burgundzia jest przepiękna

U mnie glina i mokro, ziemiam trzyma mocno wilgoć. Kopałam dzisiaj pod jeżówki i wszędzie na głebokości 10 cm mokro... Jutro odbiorę z poczty falcon i trzeba zrobić oprysk rożom bo czarna plamitość szaleje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:10, 03 sie 2014

Do góry
Melduję że ponowńie pada... I wiało ... W południe od zachodu a teraz od południowego wschodu... Wywaliło mi donicę na tarasie .... Już przywykłam do wybierania kamyczków ....

Nie byłabym sobą gdybym nie powtykała jeżówek po deszczu. Już są w ziemi i się podlewaja
Ogrod soczyście zielony, a ja sie gapie jak goopia na świeżutkie przyrosty bukszpanowe. Nigdy nie lubiłam sierpniowego ogrodu a w tym roku bardzo go lubię. Wprawdzie mam 5 workow odpadów bio..... ale taki jakiś w tym roku mniej poczochrany

Stipę wytragałam mocno za włosy, usunęłam większość ubiegłorocznych klosow i będzie bardziej zielona. Wystają z niej główki jeżówki razzmatazz. Nie opędzicie teraz od tego widoku zwlaszcza że rozplenice zaczynają wypuszczać piórka
Początki w Kruklandii 19:53, 03 sie 2014

Do góry
Juzia zobacz sobie na różę Heavenly pink
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:51, 03 sie 2014

Do góry
Rzestał padac idę dalej odpoczywać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:51, 03 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Jeżówki i trawy to jest to ! prześliczne nowe odmiany nabyłaś

Olu wirus jeźówkowy i mnie opanował na szczęście nie są długowieczne , trzeba co kilka lat wymieńiać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:50, 03 sie 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Jeszcze dodam ze nie upieram się przy bukach.Myślalam tez o wiśniach. Również tych wysokoszczepionych .

Zdecydowanie buki, chyba że masz bardzo mokro i cięzką glebę to wiśnie pissardi dadzą radę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:50, 03 sie 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
oj oj ty o tych deseczkach swoje ...a ja dalej nie widzę róznicy w kolorach może na złą fotkę pztrze...ale to bez znaczenia ...kolor drewna na elewacji nie jest dla mnie istotny, kazdy robi tak jak lubi lub musi...

p.s. czesto sobie ogladam to forum nic nie pisząc....taki typ ...z polskiego zawsze mi szło słabo ...jakims cudem do kolejnej klasy i ta trauma sie za mna wlecze ...ale ze spostrzegawczości i logiki ..celująco

Na pocieszenie odam, że jedyną trojkę w liceum miałam z j. polskiego Za to zadania z matematyki roziwązywałam hobbystycznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:48, 03 sie 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

U mnie wielka burza , wiec zdjecie pozniej. One miałyby rosnąc na tle zywoplotu z tui. Potrzebuję szerszy pas wysokich drzew , bo za ogrodzeniem blisko nowowybudowany sasiad zrobił sobie taras wiec chce sie bardziej oddzielić. Zwlaszca ze rabata przed tujami jest cala do przeróbki , wiec to jest dobry moment.

Ljeśli je mocno odsuniesz od tuj to mogą byc purpurowe, jeśli chesz aby byly mocno widoczne na tle tuj to dawyck. Oba są piekne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:47, 03 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie brzmi ale jeszcze nie pada. Zrobiłam inspekcję w ogrodzie i jestem w rozpaczy. Leje co dzień i buksy grzyba mają trzy to już łyse prawie. Hosta chyba ma tego strasznego wirusa i wyrzucić trzeba.
A jak pryskać jak co dzień burza ?? Ratunkuuuuu

Ja zamierzam się przerzucić na lancę dogelbową... Wtedy deszcze nie bedą straszne.
Bukszpany przesadż do przechowalnika i ratuj. Mój jeden caly wysłysiał ale w drugim roku brakuje mu tylko 1/4 do odbudowania. Signum zastosuj , naprzemiennie co 7 dni z Amistar, Topsin i Falcon. Ale przede wszystkim Signum
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:45, 03 sie 2014

Do góry
Jak ślicznie. I jak nie kochać hortensji, bukszpanów i carexów? No jak?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:43, 03 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dawno nie pokazywałem zdjęć 'lotniczych'

W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Teraz ide zobaczyć czy nie ma mnie na leżaczku w basenie

O ja nie moge jak pięknie!!! Gdy trawki się rozrosna to będzie jak na CHFSh!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:40, 03 sie 2014

Do góry
Kończymy temat chemi, czekamy na fotki !
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:36, 03 sie 2014

Do góry

Marzenko to nawet nie o upał chodzi tylko o wilgotność 95%. Upracowałaś się to dzisiaj odpocznij

Wczoraj się napracowałam dzisiaj miałam skwierczeć w upale na kanapie. Ulewa i gradobicie..
Zapach ziemi 14:32, 03 sie 2014

Do góry
Pokaż gdzie chcesz posadzić buki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:24, 03 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Marzenko ślicznie to zestawienie wygląda

Nieskromnie powiem, źe też mi się podoba.
Ponieważ stipa z tym pokładaniem mnie wnerwia trochę ją przerzedziałm, pociągałm ja za włosy, niech się zieleni.

Mam pełno siewek na tej rabacie, chyba je wykopię jesienią i będe trzymać rezerwę na przyszły rok w ogrodzie zimowym
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:21, 03 sie 2014

Do góry
Dzięki za odpowiedź Ja myślałam że tylko moje takie leniwe albo że cuś źle robię Tak mi się podobały w kwiaciarni mam jaśniutkie prawie srebrne i fioletowe ale chyba pierwszy i ostatni raz Jak łyso na rabatce to i one łyse. Buziam

Mam teraz lenia przymusowego. Siedzę w ogrodzi zimowym i gapię się na gradobicie i ulewny deszcz. A wieczorem miałam podlać ogród florovitem...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:20, 03 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moja róża "Munstead Wood" ma półcień, co akurat jest bardzo korzystne dla jej koloru.
Ale generalnie bardzo mi brakuje słonecznych rabat, tylko za podjazdem mam takie i możliwość uprawiania bylin "preriowych".

U mnie dokładnie odwrotnie... Muszę szukać cienia.... Róże muszę cieniować żywopłotem bukowym i wiśniami w przeciwnym razie te ciemne by wypalało. Tylko porcelanowo- różowe dają u mnie rade.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:18, 03 sie 2014

Do góry
Sonka napisał(a)
Z ubiegłego roku, w tym nie mam stipy, zaraz usunę, żeby Ci nie zaśmiecać jednak uważam że należy jeden rodzaj jeżówek posadzić, ja miałam taką mieszankę kupioną w markecie

i usunęlam

Nie zdązyłam zobaczyć zdjęcia....
Ja mam na każdej rabacie tylko jedna odmiane. A z cheyenne Marta wybrała mi wyłącznie różowe

Nie mieszam jeżowek. Nawet dzisiaj w ogóle mi nie pasowaly do róż i lawendy. Tam muszę dosadzić kulasy bukszpanowe lub cisowe.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:17, 03 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżen - kilka dni mnie u Ciebie nie było, a tu tyyyyle stron naprodukowane - ale cóż - jak się ma taki ogród to ilość wpisów zawsze będzie ogromna Super, że zmieniasz kolor drewna - teraz już wszystko będzie ze sobą tworzyć wysublimowaną, elegancką całość

Sebciu tyle czasu trwalo zanim zdecyduję sie na kolor drewna... Od pół roku szukam kolorów, od dwóch tygoni maluję...ha ale przed Bożym narodzeniem zmienie

Dziekuję za tę wysublimowaną elegancką całośc
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:15, 03 sie 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Pięknie kwitnie (tfu, tfu)

Kupiłam drugą w. Rozarium.... Więcej nie było... Obiecuję, że jeśli sie gdziekolwiek pojawi od razu daję Ci znać i zamawiam. Pieknie by w Twoim minimalistycznym ogrodzie wyglądaly. Ale trzeba jej dać czas aby się rozrosla.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies