Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przedziwny Ogród 17:41, 13 lip 2019

Do góry

Moja bajka 17:40, 13 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, ale u Ciebie się dzieje!
Ciężko nadgonić zaległości...
Gratuluję przede wszystkim wizyty Mai. Daj mi znać jak będzie emisja w tv z Twoim ogrodem. Bardzo chętnie obejrzę ten odcinek
Jestem pod wrażeniem ciągłych zmian jakie zachodzą w Twojej bajce. Warzywnik mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Wygląda rewelacyjnie
U Ciebie jak zawsze dużo gości lub sama kogoś odwiedzasz. Super są te przyjaźni ogrodowiskowe

Kasiu, możesz mi napisać co to są za cudne ozdoby, które spotkałaś w Sandomierzu. Masz może namiar na stronę internetową tego sprzedawcy/producenta? Bardzo mi się spodobały

Ewcia warzywnik to największa tegoroczna zmiana. Cieszy nas baaaardzoo. Do emisji jeszcze duuuuużo wody upłynie, dziękuję . Lubię gości. Wczoraj miałam takiego wspaniałego Gościa
Liliowo i kolorowo:) 17:39, 13 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Danusiu ja już z trawnikiem dałem sobie spokój, podlewam rosliny ale dziś od dwóch godzin u mnie też pada, hurra.

Masz piękne lilie zresztą nie ma co się dziwić pzrecież tu jest "liliowo i kolorowo"

Tez nie bede podlewać jeszcze i trawnika bo szkoda wody a u nas nawet Ci co nawadniaja mocno to też mają z nim problem bo popaloy, tylko wiesz ogród taki jakiś nijaki. W niedalekich Rudach było oberwanie chmury a tu nic...
Grześ dmuchaj w moją stronę bo to blisko może w koncu i u mnie popada, 5 minut był deszcz i nic....
Liliowo to było kiedyś a dziś pogrom w liliach chyba przez gryzonie Jakieś resztki pozostały.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:35, 13 lip 2019

Do góry
Pogoda dla ogrodu dziś wyśmienita
Pada sobie deszczyk słychać jak roślinki kwiczą z radości

Zostawiam moje dzisiejsze borówkowe szaleństwo życząc wspaniałego weekendu

Sezon 2017 u Hanusi 17:35, 13 lip 2019

Do góry
I jeszcze widoki z wczoraj.

Sezon 2017 u Hanusi 17:30, 13 lip 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Hello Hania dziś u mnie podlewa

O to się cieszę!
U mnie nie podlewa, a miało być kropliście, ale to nic, jutro sama włączę kropienie.
Niżej knautia od Ciebie i dwa liliowce, trzeci przed rozkwitem, a czwarty nabiera masy.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:23, 13 lip 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Jestem zauroczona tymi czosnkami, koniecznie muszę znaleźć u mnie jakieś słoneczne miejsce dla nich Lawendę też lubię, właśnie jestem w przeddzień lawendobrania
Chciałam zapytać, kiedy cięłaś szałwię ? pierwszy raz posadziłam, coś słabiutko kwitła, ale może za mało słońca u mnie ma..
Faaajnie tak od początku tworzyć ogród, będę zaglądać.

PS. Wydaje mi się, że ten niby bodziszek lepiej usunąć. Z tego co wiem, jest to roślina spokrewniona z poziomką, bardzo silnie zadarniająca, trudno się jej pozbyć. Przynajmniej ja mam z tym problem.

Hej Kasiu,
fajnie, że do mnie zajrzałaś szałwię sadziłam jesienią zeszłego roku i w skrócie mogę pokazać jej cykl ostatnio Ewa fajnie pokazała kwitnienie swojej szałwi w cyklu od wiosny do jesieni - bardzo pomocne zdjęcia u mnie było tak:
kwiecień

maj

czerwiec, kwitnie dwukolorowo i dość mocno się pokłada

i w czerwcu po kwitnieniu cięcie do zera praktycznie, a dziś wygląda tak:

mam nadzieję, że trochę pomogłam

PS. ta niby poziomka rzeczywiście upierdliwa, wlazła mi nawet pod skrzynki z warzywami i wychodzi górą już wyrywałam całość, ale cały czas gdzieś się pojawia

Przedziwny Ogród 17:20, 13 lip 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 16:29, 13 lip 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 16:27, 13 lip 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 16:23, 13 lip 2019

Do góry
No właśnie Czasami warto posłuchać rad naszych dziadków. Oni bez komputera i poradników wiedzieli co rośliny potrzebują

Przedziwny Ogród 16:18, 13 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Piękny wianek, na festiwalu florystycznym gwarantowane pierwsze miejsce

Aż tak? Myślę, że w pierwszej dwudziestce by się odnalazł Jest bardzo prosty w wykonaniu. Dziękuję bardzo za miłe słowa

Przedziwny Ogród 16:13, 13 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Jest przepiękny

Dziękuję bardzo W trakcie robienia tego wianka, uświadomiłam sobie, że mam tylko jedną żółtą różę w ogrodzie. Muszę dokupić kilka. Już mam dla nich miejsce

Przedziwny Ogród 16:09, 13 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
jacie wianek obłędny

może i ja jakiś sobie wymysle wianek letni na drzwi dzięki Tobie kochana

Dziękuję bardzo Działaj, działaj Na pewno będzie piękny

...uDany ogród 15:34, 13 lip 2019

Do góry

Miłego popołudnia Wszystkim życzę!!!
...uDany ogród 15:33, 13 lip 2019

Do góry
Witajcie po przerwie, nie mam czasu ostatnio na forum wcale. Praca pochłonęła mnie doszczętnie...
Czekam na urlop jak na zbawienie
Przepraszam, że u Was nie piszę, ale ledwo mam siłę na czytanie Waszych wątków i oglądanie zdjęć zatem jestem na bieżąco, ale po cichutku Zimą się poprawię

Byłam po tygodniu nieobecności w ogrodzie po pierwsze zobaczyć czy coś dolało do stawu, a po drugie zwyczajnie się stęskniłam
Ogródek zasypany liśćmi jak na jesień, ale nie chce mi się z tym walczyć. Podlało nawet w lasku, rośliny odetchnęły od upału i kurzu, który unosił się przez te upały. Drogę mamy jeszcze szutrową, ale do końca sierpnia położą asfalt Przestanie się tak kurzyć
Dalej czekam na odpowiedź z UM w sprawie działki, siedzę jak na szpilkach.
Mam jeszcze odrobinę nadziei.
Przeczytałam też co nawymyślali w sprawie ujednolicenia zabudowy miejskiej i tak muszę mieć kalenicę do drogi i tu zaczynają się schody, bo jak mi przekształcą to dom może mieć max 8,5 metra szerokości większy się nie zmieści i 7,5 długości . Dach czerwień lub grafit, uff chcę grafit
Dzięki Bogu dopuszczają klinkier. Kolor elewacji biały, krem lub pisakowy. Okna brąz lub białe. Narzucili sporo ograniczeń.
Ale byle mi dali zgodę to coś wymodzę. Szukam czegoś w gotowych projektach, bo chyba jednak taniej wychodzi niż projekt indywidualny, ale nie wiem jeszcze cz moje poszukiwania będą miały sens, także trzymajcie kciuki!

A to już dzisiejszy ogród po nocnych opadach

Staw

Ptasi gaj 15:32, 13 lip 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Nas pada i to solidnie od 40minut najpierw grad a teraz deszcz. W tym roku jeszcze takiego deszczu nie było więc się cieszę.
Gradzina dosyć duża bo jeszcze lezy w trawie

O jejku ale kule ,mam nadzieję że żadnych strat nie narobił u Ciebie

U mnie też pada z przerwami na chwilowe rozpogodzenia ,cieszy mnie to bardzo ,w końcu wszystko odżyje
Ogród przydomowy - Hosty 15:25, 13 lip 2019

Do góry
Ach te ślimaki...
Ptasi gaj 15:20, 13 lip 2019

Do góry
Nas pada i to solidnie od 40minut najpierw grad a teraz deszcz. W tym roku jeszcze takiego deszczu nie było więc się cieszę.
Gradzina dosyć duża bo jeszcze lezy w trawie

Ogród z czereśnią 15:02, 13 lip 2019

Do góry
Jeszcze takie zapytanie - pierwszy raz miałam czosnek ozdobny w ogrodzie - i po przekwitnięciu i zaschnięciu kwiatów dałam je do wazonu. Dzisiaj wytrzepałam z nich ziarenka. Czy te ziarenka to... no właśnie... zostawić? wysiać? wyrzucić? Coś z nich może być czy to raczej do wywalenia? Zupełnie się nie znam na czosnku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies