Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 13:18, 03 sie 2019

Małe zakupy wraz z lokowaniem produktu
Piękne krokosmy i trytomie wraz z prosem a do tego w końcu okiennice na garaż i farbka do nich w kolorze świeża borówka.
Będzie pięknie

eVka 13:24, 03 sie 2019

Kto mnie przygarnie, bo mąż za ten majątek co wydałam puści mnie z torbami....
Magleska 13:41, 03 sie 2019

Ja

Świetne zakupy

A te wymiary u mnie to ...9metrów ,4 metry i 3,5 metra
Jeden trawnik ma 9m/8,40. A drugi 7,50 na 7,50
Zuzka25 13:56, 03 sie 2019

effka napisał(a)

Widziałam Twoją, ładna ja chcę taką:

Oglądałam rano te same zbiorniki Fajne zakupy
eVka 14:47, 03 sie 2019

Magleska napisał(a)
Ja

Świetne zakupy

A te wymiary u mnie to ...9metrów ,4 metry i 3,5 metra
Jeden trawnik ma 9m/8,40. A drugi 7,50 na 7,50

Madziu, u Ciebie bardzo chętnie Poplywalabym w basenie
Dzięki za wymiar, muszę popatrzeć co się u mnie da jeszcze wykombinować
eVka 14:47, 03 sie 2019

Zuzka25 napisał(a)

Oglądałam rano te same zbiorniki Fajne zakupy

Bardzo eleganckie są, takie w sumie duże donice
Zakrecona 19:34, 03 sie 2019

O, zakupy znowu Fajne żarówy będą na rabacie.
eVka 21:49, 03 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
O, zakupy znowu Fajne żarówy będą na rabacie.

Znowu, kupuję teraz kolorowe byliny bo stwierdziłam jednak, że zieleń i biel lub limonka to za mało dla mnie. Musi być akcent koloru

Okiennice i kratki pomalowane na raz, jutro kolejna warstwa. Malowaliśmy całą rodzinką, córą wniebowzięta
Iwonka 07:28, 04 sie 2019

effka napisał(a)
Myślicie, że będę załować wyskubując siewki z kostki? Muszę takie cudo u siebie zrobić! I mam taką balię!

Ewcia znając twój talent do roślin będziesz wyskubywać na pewno Ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli idzie o siew. Z kilku werben posadzonych rok temu wzeszła jedna lichota U ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach więc eksperymentuj kochana
effka napisał(a)
Dziewczyny, muszę wam coś opowiedzieć
Wróciłam dzisiaj z pracy do domu, przybiega córka z koleżanką, z którą dzisiaj spędziła cały dzień i ciągną mnie na ogród. Idę, patrzę a tu laski wykopały oczko wodne, dziura w ziemi, wsadzone wiaderko, zalane wodą, w wodzie pływają rośliny, których trochę wzięły z mojego oczka, wszystko obłożone ładnie grysem a brzegi zamaskowane większymi ozdobnymi kamieniami gnejsowymi, które miałam w zapasie.
PADŁAM! Kochane dziewczynki, moje 8-letmie ogrodniczki Żeby było mało popikowaly do doniczek carexy frosted curls, które się mocno rozsiały i rozstawiły wokół oczka i kazały się zabrać do ogrodniczego, żeby dokupić rośliny. Dałam im wolną rękę byle nie przekroczyły 70 zł Kupiły piękna budleję, trawki, aksamitkę, lwią paszczę, hebe, koleusy, muszę masz totalny ale chciały same wybierać
Dumna jestem!!!!

Też pękłabym z dumy patrząc na takie dzieło ukochanego dziecka Dziewczyny nie próżnowały, fajnie, że aktywnie spędzają czas i chce im się bawić w tak pożyteczne zabawy Córcia ma zdolna mamuśkę i chłonie wszystko co robisz Efcia Jest nadzieja na pomocnika i tylko się cieszyć.
Jak tak padłam ostatnio, ale ze śmiechu. Wykopałam tulipanowca z koroną o średnicy jak nic ze 3 metry, a pień ze dwa na wysokość. Syn kieruje taczkami, ja trzymam drzewo, żeby nie fikło. Jedziemy moim wąwozem wzdłuż oczka, a na podjeździe mina kuzyna dosłownie bezcenna... Z jego perspektywy było widać, że drzewo...idzie. Tak sobie samo idzie na spacer Facet zgłupiał o co chodzi, my za chwilę wyłoniliśmy się, dowieźliśmy drzewo na miejsce, wrzucili w dziurę i dopiero wtedy miałam możliwość położyć się na trawie i ryczeć ze śmiechu. Scena jak z Makbeta, las idzie Kuzynowi szczęka opadła, a ja dosłownie ryczałam ze śmiechu.
Wkrótce pewnie będę ryczeć ale z własnej głupoty i rozpaczy jak to moje sierpniowe przesadzanie skończy się fiaskiem
Iwonka 07:38, 04 sie 2019

effka napisał(a)
Moja pierwsza lilia. Jestem nią oczarowana ....
Liliowa ogrodniczka

Jak dla mnie LILIJKA w paseczki najpiękniejsza

effka napisał(a)
Parę niedzielnych upalnych fotek. Przyznam, że nie mogę się nim nacieszyć. Jestem szczęśliwa, że to mam. Tak po prostu
Widoczek z leżała. Dzisiaj przeleżałam cały dzień w ogrodzie!

Kolejny mój obiekt westchnień to twój ogródek Jestem zachwycona stworzonymi rabatami, zakątkami i doborem roślin. Jest ich dużo, kolorowo, ale stanowią spójną całość. Wszystko przepięknie ci rośnie. A z każdego kącika do siedzenia widać śliczną kompozycję Wyciągnę kiedyś moje małopolskie muszkieterki i wprosimy się na podziwianie i ogrodowe ploteczki