Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród niby nowoczesny ale... 10:11, 03 sie 2014

Do góry
Jakźe ja Ci zazdroszczę bliskości plaży... Idę sobie dolać wody do oczka i będę moczyć nogi z żabą,....
Kondziowy ogrod cz II 10:10, 03 sie 2014

Do góry
Kondzio ja chyba sobie tego największego kupiłam.... Ma wysokość jak moje 2 m ambrowce... Zaraz mi je pożre Hi hi
Moje Takie Tam w Ogródku 10:09, 03 sie 2014

Do góry
Gdzie Ty byłaś jak. Cię nie było? Czytam że praca, praca, praca.....
Piekny ogród, niesamowite zmiany. Werbena i naparstnice to u Ciebie jakieś potffffory Czym je karmisz?
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:07, 03 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
a tu będzie odsuwanie rh od tuj .... zrobiłam trochę miejsca

Sylwia co to za cudna trawka pod bukiem? To carex

Kilka dni Cię nie było to myślalam, ze odpoczywasz na urlopie a Ty nadal orasz w ogrodzie. Kochana dzisiaj zobowiązuję Cię do odpoczynku. Ogród jest cudowny, wymuskany, czas się pocieszyć kanapami! Ja nie żartuję czas odpocząć dla Twego zdrowia i relacji rodzinnych

Pieknej, słonecznej i spokojnej niedzieli Ci życzę.

W czasie relaksu możesz kolejne fotki ogrodu nam zrobić
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:59, 03 sie 2014

Do góry
Imprezuj już, sio z forum. My sobie ciepliwie poczekamy. Tylko we wtorek rób setki zdjęć !
Moja codzienność - ogród Oli 09:54, 03 sie 2014

Do góry
Zrobię dla Ciebie fotę przedołocia dzisiaj bo specjalnie wyplewiłam Uprzedzam tylko, że zwirku nadal nie ma bo wciąż myśle nad koncepcją. Wymyśliłam jeszcze na lrzedplociu santolinę
Stwierdziłam, ze skarpę muszę cała obsadzić bo na razie dwa pasy roslin głupio wyglądają....
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:48, 03 sie 2014

Do góry
Nie bójmy się rewolucji, jak widać u Ciebie jest pieknie.
Wiesz że czekam na alfabet Twoich róż
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:47, 03 sie 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Witam imienniczkę
No little lime jest mała, więc ją na pewno wciśniesz. Ja ją będę obserwować i zobaczę jak się to wybarwi i jak będzie rosło. Póki co jest bardziej rozkładająca się na boki niż sztywno stojąca, co mnie lekko irytuje, ale dam jej szanse Wiem, że są też horti małe bobo, ale nie wiem czy one się wybarwiają tak samo jak little lime.... a już nie chciałam kupować kolejnej na moją bardzo małą posesję

Za rok będzie sztywna. Ważne jest wiosenne ciecie, Trzeba wycinanć wszystkie wiotkie pędy nawet nad pierwszym oczkiem a te które są sztywne zostawialam na 3 oczka. W kolejnym sezonie (trzecim) jeśli chcesz mieć wysoką to mozna zostawić sztywne grube pędy na ciut wyższej wysokości. Trzeba będzie zrobić fotorelację wiosną
Polecam się
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:42, 03 sie 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Mam nadzieje z tą werbeną... Jeszcze muszę oblukać jaka różnica między patagońską a brazylijską.

Dobrze wiedzieć z tą ice dance. Póki co jeszcze nie obsadziłam połowy działki więc luz. Ale albo wcześniej albo gdzieś indziej się pytałam czy toto się nazbyt nie panoszy bo mam je od wiosny i mam wrażenie że w chwasta się toto rozrasta.

a ice dance zawsze do rodziców mogę zawieźć, dużo działki tam mają, więc raczej im nie zagłuszy całości. Wsadzę w trawie [już nawet mam miejsce na myśli] i niech se radzi jak ta ice dance taka cfffaana!

Buziam za porady! Jak widać - raczkuję

Ja dopiero w tym roku odkryłam różnice pomiędzy moją morrowi variegata a ice dane. Musialam posadzić obok siebie abym zauważyła róznice. Pytanie co to jest variegata, bo ice dance należy do tego gatunku.... Więc jedno jest pewne, że ice dance rosnie szybko i w ciagu sezonu porobisz sobie mnóstwo szczepek do calego swego ogrodu a za rok dla rodziców
Wszystkie boczne rozlogi odcinaj szybko i rób sobie szczepki aby zachować jej ładny pokrój

Dodam tylko, źe do takich wniosków doszlam po 3 latach....
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 09:34, 03 sie 2014

Do góry
Podobno teraz naleźy obciąc tylko kwiatki z jednym listkiem, resztę należy ciąć nie póżniej niż pod koneic sieprnia. Piszę podobno, bo mnie lawenda kwitnie jak szalona do pażdziernika i zdarzało się ją ciąć jesienią i mi wymarzła, już dwukrotnie wymieniałam. Zatem tnę radykalnie wiosną a teraz to jak taka poczochrana to mimo źe by nie kwitła wyregulowałabym ją cięciem teraz aby się zagęszczała
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:27, 03 sie 2014

Do góry
10latek od ślimaczka, to niesamowite!
Chroń się dzisiaj przed skwarem
Ogród wśród pól i wiatrów 09:02, 03 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sesja limonkowa zachywca.

Mój ambrowiec ma zupełnie inne liście, takie mocno powycinane palce....
Jaką odmianę kupiłaś?

Madżenka, nie wiem jaka odmiana. Jakoś się nie zagłębiłam dostatecznie przy zakupie i teraz mam efekty. Rok temu go kupowałam. Zadzwoniłam do szkółki, pani powiedziała - tak, mamy. Pojechałam, kupiłam, wsadziłam ... a teraz zonk Nawet mi nie przyszło do głowy, żeby jakoś sprawdzać po zapewnieniu sprzedawcy. Dziś jestem mądrzejsza i już tak nie wierzę na słowo.

Kwiatowy ogródek Monteverde 08:53, 03 sie 2014

Do góry
O matko rydze, ośliniłam się
Ogród wśród pól i wiatrów 08:50, 03 sie 2014

Do góry
Sesja limonkowa zachywca.

Mój ambrowiec ma zupełnie inne liście, takie mocno powycinane palce....
Jaką odmianę kupiłaś?
Ogród Magdalenka 08:46, 03 sie 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Dziwne, że już promocje mają. Cebule w holandii zaczynają pakować mniej więcej od początku lipca, a transpotr zaczyna się mniej więcej teraz (chyba, że przez zimę łagodna zaczęli wcześniej). Nie chcę nikogo oczerniać ale to mogą być cebule pakowane w poprzednim roku.

Wysyłka będzie póżniej, teraz robia przedsprzedaż. Wg mnie zamówili wcześniej a transport dostana za chwilę ale juź wystawiają ofertę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:42, 03 sie 2014

Do góry
Olejowanie najwcześniej w przyszły weeken , na ten tydzień priorytetem jest garaż z zasady w niedzielę odpoczywam od pracy zawodowej i w ogrodzie. Pogoda zapowiada się wybornie na odpoczynek.
Miłej i słonecznej niedzieli życzę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:11, 03 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

To nie o doświadczenie chodzi...raczej o brak czasu
No ale w sumie masz rację, że pewnie bym se poradziła... leń jestem i już

Bonica, Larisska lub... Leoś ?

Ja nie widzę różnicy w czasie obsługi pomiędzy fairy a innymi. Wszystkie róże trzeba po przekiwtnjęciu przycinać....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:09, 03 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

ja upadłam na głowę i urzeczona stokrotką afrykańską wypełniłam nią donicę na tarasie ... przez tydzień bardzo niestosownie się do tej donicy wypowiadałam i już wiem dlaczego osteospermum winno być na rabacie ... ciemno ono ma focha ... zimno jeszcze większy ... no a bez słońca to zupełnie się wycofuje ... i kto nazwał niecierpka niecierpkiem jak takie nafochane stokrotki som ???

Bez słońca nie da rady mus go na palące słońce obok lawendy postawic
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:09, 03 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenka mam nadzieję pomalowane tikurillą mebelki pokażesz ... ja przyszłego roku nie mogę się doczekać by zapomnieć o aktualnym kolorze dech tarasowych ... co mnie podkusiło na ten orzech ??? medium nie wymyśli ... z podkulonym ogonem wrócę do oleju tikurilli ))))))))))) ...

ostatnio walczyłam z lakierem smarując 33V do usuwania powłok a następnie myjka karcher ... szybko ... łatwo i mokro (a i wspominałam, ze mam studnię ... bo inaczej godzina lania wody by mnie zabolała )))))) ) ...

Iza ja po mojej wpadce z pinią vel jajecznicą na drewnie sprzed pieciu laty, trzydzieści razy kolor przetestuje zanim nowy nałoże....
Ogród do odświeżenia 00:07, 03 sie 2014

Do góry
Jula Ty dzisiaj byłaś u Kindzi?? Ja już się pogubiłam kto u kogo... Ciągle jesteście na imprezach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies