Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 08:42, 03 sie 2014

Olejowanie najwcześniej w przyszły weeken , na ten tydzień priorytetem jest garaż z zasady w niedzielę odpoczywam od pracy zawodowej i w ogrodzie. Pogoda zapowiada się wybornie na odpoczynek.
Miłej i słonecznej niedzieli życzę.
dorciabe 10:02, 03 sie 2014

Miłego odpoczywania
Luki 10:09, 03 sie 2014

Mimo, ze obecna elewacja domu jest świetna to zmiany koloru drewna na biel nie moge się doczekać... czuje to, że będzie szał chociaż szlifowania nie zazdroszcze.
ane3ka 10:18, 03 sie 2014

Madżen, jako, że u nas elewacja jest w kolorach szary-biel i cała stolarka w białym kolorze (malowana lakierobejcą Sadolin) zdecydowaliśmy się pomalować tą lakierobejcą taras, bo KONIECZNIE chciałam mieć drewniany. Masakra! Taras jest na południe i jak świeci słońce nie da się tam siedzieć. Powinien być przynajmniej szary, ale niestety w Polsce szary nie jest zbyt popularnym kolorem i nie znaleźliśmy takiej bejcy.
Dodatkowo na taras zimą spada śnieg i lakierobejca zwyczajnie jest odparzona. Taras chcemy wymienić na kompozytowy w szarym lub antracytowym kolorze.
O mieszaniu też myślałam, ale jakoś się tego boję.
Niedzielne buziaki!
Madzenka 11:31, 03 sie 2014

ane3ka napisał(a)
Madżen, jako, że u nas elewacja jest w kolorach szary-biel i cała stolarka w białym kolorze (malowana lakierobejcą Sadolin) zdecydowaliśmy się pomalować tą lakierobejcą taras, bo KONIECZNIE chciałam mieć drewniany. Masakra! Taras jest na południe i jak świeci słońce nie da się tam siedzieć. Powinien być przynajmniej szary, ale niestety w Polsce szary nie jest zbyt popularnym kolorem i nie znaleźliśmy takiej bejcy.
Dodatkowo na taras zimą spada śnieg i lakierobejca zwyczajnie jest odparzona. Taras chcemy wymienić na kompozytowy w szarym lub antracytowym kolorze.
O mieszaniu też myślałam, ale jakoś się tego boję.
Niedzielne buziaki!

Aniu taras będzie szary lub srebrno szary - czyli jak moje okna aluminiowe Chyba bym oslepła od bieli na tarasie
Natomiast drewno elweacyjne nie będzie pomarańczoe lecz dąb bielony. Dzisiaj obejrzałam w słońcu efekt wczoarjszych pób kolorstycznych i do szarego tynku, szarej srebrzystej stolarki bardzo mi się podoba to rozbielone drewno.
Poglądowo pokaże oszlifowane drewno - najlepsze byłoby własnie takie naturalne, ale bedzie ciut rozbielone.
Zaraz wkleję zdjęcia

Zdecydowanie oskrobane listwy podobają mi się do szarości bardziej niż te pomarańcze, które raniły moje oczy przez pięć lat. Podjęcliśmy decyzję, ze nie malujemy na razie elewacji na biało...wkoło ciagle się coś buduje, za dwa lata byłaby szara. Na szarej kurzu nie widać... za to drewno rozjasnimy i wreszcie bedą pasowac jasnoszare donice betonowe, które zamierzam zimą kupić
Ciemne paski po prawej to kolor "dąb" po lewej to tikurilla dąb bielony (za szary) a na dole dąb bielony z mojego sobistego mieszlanika, czyli różen proporcje beli i dębu made in Madżenka & Altaxin

Konstancja30 11:35, 03 sie 2014

czekam !!! ... mnie drewno kręci tak samo jak kfiatki
zaczarowanaa 11:36, 03 sie 2014

też looknę)
leon60 11:38, 03 sie 2014

i ja czekam
Madzenka 11:48, 03 sie 2014

To już dokleiłam
A teraz przymiarki Finkowych jeżówek
Skoro tojeść nie spełnia poczekiwanych nadziei w stipie będą jeżówki

Skoro ogrodowisko wykupiło w necie wszystkie southerm bell, zostały tylko po 19,90 !! To u mnie będą Finkowe raztamazz za połowę tej ceny
W rzeczywistości sa piękne purpurowe, aparat i słońce przekłąmały ich barwę
Gardenarium 11:51, 03 sie 2014

Tojeść zdecydowanie jak wcześniej pisałam..beee, już dwie wyrzuciłam wczoraj, zamarły sobie po prostu

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies