Abiko , żywopłot z cisu w tym miejscu mi odpowiada . Wypowiadałam się na temat Twojego projekciku , że tyle roślinek wraz z żywopłotem chyba się nie zmieści
jeżeli masz możliwość kupienia natychmiast to posadź teraz, ale szybko. Jeśli będzie to wymagało czasu i szukania to lepiej kup cisy wiosną i wówczas zasadzisz. Też będę sadziła ekrany cisowe na wiosnę żeby ukryć takie same gazony, tylko że ja mam ich więcej.... bo około 15 metrów. Nie wiem po czym wnioskujesz że Sylwia nie lubi cisów? Sama ma też cisowe ekrany
Nie, że nie lubi tylko, że ma może jakiś inny pomysł macie rację poczekam do wiosny.. Nie mam ochoty bawić się teraz w tym zimnie.
z obornikiem, jakiś czas temu pisałam że znalazlam taki obornik granulowany i czy dawać go teraz pod rośliny, Danusia pisała że nie, ponieważ są tam azotany (?chyba nie pokręciłam) i niekoniecznie dobre byłoby to teraz dla roślin na zimę... Więć jeśli obornik to chyba do przygotowania rabat na wiosnę, np warzywnych...
jeżeli masz możliwość kupienia natychmiast to posadź teraz, ale szybko. Jeśli będzie to wymagało czasu i szukania to lepiej kup cisy wiosną i wówczas zasadzisz. Też będę sadziła ekrany cisowe na wiosnę żeby ukryć takie same gazony, tylko że ja mam ich więcej.... bo około 15 metrów. Nie wiem po czym wnioskujesz że Sylwia nie lubi cisów? Sama ma też cisowe ekrany
wpadłam się przywitać według mnie rysunek Sylwi nr 2 jest świetny, nie wiem tylko czy dawałabym żurwki? Podsypałabym wszystko żwirkim będzie 'czysto' i elegancko jak w Danusiowych realizacjach. Ostatnio takie rabaty żwirowo-bukszpanowe śnią mi się po nocach
Aniu, róże kopczykujemy i okrywamy dopiero wtedy, kiedy ziemia zamarznie, temperatura musi spaść do ok. - 7 st.C. Róże pewnie we wszystkich naszych ogrodach chciałyby jeszcze kwitnąć, no ale niestety one potrzebują ciepełka. Twoje różyczki śliczne są, fajne fotki A żurawki na rabacie po prostu cudownie się prezentują
Dziękuję Geniu, bo ja już bym je pewnie pookrywała, no to poczekam mam nadzieje że jak najdlużej
Jest artykuł o przygotowaniu róż do zimy Aniu
Spoglądajcie troszkę na stronke główną, co zamieszczam. Jutro zaś będzie jak przygotować ogród do zimy, koło południa.