Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowo zakręcona. 08:42, 11 lip 2019

Do góry
Moje Hakone Aureola, wszystko z nimi w porządku? Wydają mi się takie żółte?

A na tym ostatnim sesleria jeszcze, ale tez jakaś taka wysuszona:

Skąpana w słońcu 08:14, 11 lip 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Patrzę czy mi odpisałaś tą farbę. Ze starej, rozwalającąlej się drabiny zrobiłam sobie tymczasowy przechowalnik na sadzonki. Przydałoby się ją pomalować sądiedzi machnęli zwykłą białą olejną...się zastanawiam.

Ula to Jedynka, impregnat z woskiem do drewna, kolor szary.

Jeżówka kameleon

Skąpana w słońcu 08:06, 11 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Też muszę o tym pamietać przy jeżówkach bo mam ziemię gliniastą. A zwłaszcza Przy sadzeniu kolejnych bo to tylko kwestia czasu .

Dobra ziemia dla roślin to podstawa. Trzeba troszkę nad tym popracować. Wprowadź dużo próchnicy, może posiej parę razy poplon i z nim przekop ziemię, zmieszaj z piachem. Ja nad strukturą ziemi pracowałam parę lat. Jak miałam bardziej gliniastą ziemię to stosowałam obornik suszony, on ma dużo słomy.

Wzgórze chaosu 08:05, 11 lip 2019

Do góry
agata19762 napisał(a)
Iwonka super masz!!!
Dobrze, że Sylwia napstrykała fotek
Rodki masz piękne

Skracałam dzisiaj iglaki cała skarpa ogarnięta...
Pozdrówka

Agatka raz jeszcze buziaki za spotkanie Wyjazd do Ciebie i Kasi był niesamowitą przygodą. Chyba wreszcie dojadę w Bieszczady, bo pierwszy krok zrobiony Rodki to obok klonów i buków kolejne, niestety nieliczne roślinki, które mnie lubią. W te największe upały przesadziłam 4, w tym dwa ogromne i żyją, a nawet mają się dobrze Mam nadzieję, że twoja kosodrzewina po moim ustrzyknięciu również Uwielbiam to zajęcie i również u ciebie nie mogłam się opanować Po spotkaniach tak jak ty zazwyczaj mam wenę do działań w ogrodzie, chociaż bywa i tak, że łapię doła, samo życie
Zostawiam sobie kilka fotek na pamiątkę

agata19762 napisał(a)
Iwonka czym malowałaś pergole i ścianki w altanie ?
Chcę pergole na biało przemalować

Widzę, że malujesz więc info o farbie już mocno nieaktualne. Moja farba niestety jest bardzo niszowa, kuzyn przywozi mi ją z Gdowa. Nazywa się Lignofix - odcień Kość słoniowa. Kolor jak dla mnie idealny, ponieważ czysta biel niestety u mnie nie pasuje.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:05, 11 lip 2019

Do góry

tu gdzie prześcieradło do cięcia wisi, będą zasłony

Skąpana w słońcu 07:56, 11 lip 2019

Do góry
Toszka napisał(a)

Kasiu, prawdopodobnie zbyt zwięzła ziemia i wygniwają zimą.
Spróbuj w miejscu sadzenia zrobić drenaż (rozluźnić ziemię) drobną korą i pumeksem. Sporo przekop, dość głęboko.
U mnie też ostróżki strzelały focha, a po rozluźnieniu ziemi rosną jak szalone.

Ewo, proponuję granulowany obornik namoczyć w kubełku, mieszać co jakiś czas (ciężko się rozpuszcza) i tym podlewać.

Toszko, czasami tak właśnie postępuje z obornikiem granulowanym, ale dziękuje za podpowiedź.

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:53, 11 lip 2019

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:42, 11 lip 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

No to jesteśmy umówione, do jutra Zajrzę tu

Niestety nie miałam swojego kompa i nic nie wstawiłam. Ale dziś mam, obfociłam bajzel, coś tam widać...nie wszystko dopieszczone i zrobione, ale przez upały chęci odeszły. No i to nieszczęsne podlewanie....

Rozpoznawanie bylin 06:50, 11 lip 2019

Do góry
Kochani, dostałam taką roślinkę, miała być podobno jakaś odmiana przetacznika, ale nie mogę jej znaleźć w internecie. Czy ktoś rozpoznaje co to takiego?
Nowocześnie z różAnką :D 06:24, 11 lip 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Trawnik buuuu

Rabatka wzrok przyciąga
Szmaragdowy Zakątek 05:43, 11 lip 2019

Do góry
Nikita napisał(a)
owocowe szaleństwo...

Wow
Piekne plony aż ślinka leci
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 05:10, 11 lip 2019

Do góry
Cześć Basia! Tyle że w tym tempie dom będzie stał w 2050 roku... Heh

Wczoraj na działce:

Dwa ogrody 03:42, 11 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Ewo, dalie i cynie oraz aksamitki to były żelazne pozycje w moim starym ogrodzie I całkiem duży kilkuarowy warzywnik, krzewy i drzewa owocowe. I przetwórstwo słoikowe w setkach liczone. Dzieci urosły, potrzeby uległy zmianie, miejsca ubyło, ale miłość do dalii i cynii pozostała w miniaturowej formie
Na pewno wybierzesz cudne angielskie pelaśki, możliwości masz nieco inne. Pokazałam te powojniki, które już nabrały masy, kilkanaście innych jeszcze nie zachwyca wielkością. Powojniki wielkokwiatowe miałam w starym, tu sadzę mniej wymagające.
W związku z dyskusją u Ciebie moje czekoladki, to było jedyne wolne miejsce, gdzie mogłam je posadzić

tutaj też rosną moje ulubione funkie, jedna dwuletnia, dwie tegoroczne, na pierwszych dwóch zdjęciach widać też zmarnowane turzyce, miejsce wybitnie im nie odpowiada, a takie ładne były

Genialna ta rabatka

W pierwszej chwili myślałam że to kalie a to funkie. Piszesz że ulubione. Za co dostają taką renomę? Mnie też natchnęło na małe zbieractwo ale naprawdę ciekawych. Duże już wyrzucam poza kilkoma miejscami gdzie rosną i pasują.
Przerzucam się na małe, kupiłam ostatnio dwie
Sesslerię mnożę w tym roku, pójdziecdo przedogródka ale na bylinowej też byłaby fajna. Och, te inspiracje spać już 2 noc nie mogę bo mam tyle pomysłów a u Ciebie też mnie nie opuszczają

Masz fajne bodziszki co rosną zwarcie. Mam jedne o jasno zielonych liściach kwitnące na różowo, nazwy nie znam.

Dwa ogrody 03:26, 11 lip 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Bożenko, trudno mówić o kolekcjach, ale faktem jest, że minimalistką nie jestem
tej samej rabatki ciąg dalszy

Można się u Ciebie uczyć komponowania ciekawej bylinówki. Na ostatniej fotce masz bodziszki?? Bardziej niebieskie liście??
Ogrodowy spektakl trwa ... 03:03, 11 lip 2019

Do góry
mira napisał(a)
Nie podziałałam w ogrodzie w kwestii cięcia - zaległość się zrobi ale ostatecznie jest jeszcze czas.

Jakiś leń mnie ogarnął do prac ogrodowych, no w końcu jakieś lato i odpoczynek w ogrodzie pasuje zastosować.

To ochłodzenie uruchomiło u mnie myśli o pracach jesiennych mimo że letnich nie wykonałam.
Będzie pracowita jesień jak pogoda pozwoli wiadomo.

pozdrawiam ogrodomaniaków leniwie, letnio, leżaczkowo, lajtowo

A mnie właśnie chłodniejsza pogoda zachęciła do cięcia. Ale oczywiście na cięciu się nie skończyło tylko przekopywaniu betonu i plewieniu. Kto kopie i sadzi w lipcu ??? 2 razy mnie dziś deszcz straszył, nie dałam się wygonić od roboty. Za 3 razem o 20- tej chętnie poszłam. Cieszę się że moje ręce odpoczną jutro od prac ziemnych bo ma wreszcie padać.

Piękne focie dałaś. Mogłabyś częściej się tak poobijać fotkowo

Na pierwszej co na jasno kwitnie?

A liliowiec w buszu mnie zauroczył. Też bordowego przesadzę jeszcze w tym sezonie po kwitnieniu. I sobie przypomniałam że miałam opisywać kolory liliowców.

Rdest piękny może pod moim murem miałby się nieźle z liliowcami, Red Baronem i werbeną??

Moja działka na Dębowym Lesie 01:01, 11 lip 2019

Do góry

Dzisiejsze i kolejne ogóreczki przerobione

Sa już papryczki ostre

Kwitnie milin

I Fioncia ze swoja zdobyczą

Ogród z rzeźbą 00:54, 11 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)
I ze słonecznej tuż przed odjazdem w niedzielę rano

[/img]

Pięknie
To przetaczniki te różowe, czy co ??
Moja działka na Dębowym Lesie 00:51, 11 lip 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Aniu, jakie prześliczne widoczki, jestem urzeczona tymi kadrami.
Jesteś chyba królową liliowców i powojników, masz tyle odmian, że nie wiem jak Ty ogarniasz co jak się nazywa. Szacun.

Anula cieszę się, że moje zakątki ogrodowe i kolorki roślin ci się podobają.
Liliowców mam sporo myślę , trochę je poprzesadzać i cos w ogrodzie zmienić, Zobaczymy.
Powojniki tez mam..i hosty i hortensje i dalie i jeżówki,,

Trojeść bulwiasta

Kochanowy ogród 00:22, 11 lip 2019

Do góry
JoannaP napisał(a)

Witam się u Ciebie!
Bardzo fajny ogród, a skarpę masz wprost zjawiskową!
W piaskownicy 00:17, 11 lip 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies