Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

paniprzyroda 23:07, 10 lip 2019

Ani leniwie, ani lajtowo, dziś kostkę układałam Lilię posadziłabym, jeszcze zdąży wykorzystać nowe składniki pokarmowe i nawet jeżeli nie zakwitnie, to lepszą bryłę korzeniową wytworzy i lepiej przezimuje. A jak ja przechowasz? W balii zostawisz?
sierika 23:10, 10 lip 2019

Z chęcią spędziłam popołudnie przy książce, mam dość ogrodu chwilowo.....teraz idę na mecz, pytanie tylko czy nie usnę w trakcie.
paniprzyroda 23:10, 10 lip 2019

sierika napisał(a)
Mira, lansujesz mnie kupiłam dwa te dziurawce i szparaga, ale świetnie wygląda na rabacie, nadaje lekkości bardziej niż selerowate.
Paniprzyrodo, mam kurki od Ciebie na honorowym miejscu, zawsze mi przypominają miłe chwile, dzięki za pozdrowienia, fotki kiedyś będą i stół tez trafi na nie w swoim czasie

Miło mi
Szparagi czekają u mnie w doniczkach od wiosny..
Urszulla 03:03, 11 lip 2019

mira napisał(a)
Nie podziałałam w ogrodzie w kwestii cięcia - zaległość się zrobi ale ostatecznie jest jeszcze czas.

Jakiś leń mnie ogarnął do prac ogrodowych, no w końcu jakieś lato i odpoczynek w ogrodzie pasuje zastosować.

To ochłodzenie uruchomiło u mnie myśli o pracach jesiennych mimo że letnich nie wykonałam.
Będzie pracowita jesień jak pogoda pozwoli wiadomo.

pozdrawiam ogrodomaniaków leniwie, letnio, leżaczkowo, lajtowo

A mnie właśnie chłodniejsza pogoda zachęciła do cięcia. Ale oczywiście na cięciu się nie skończyło tylko przekopywaniu betonu i plewieniu. Kto kopie i sadzi w lipcu ??? 2 razy mnie dziś deszcz straszył, nie dałam się wygonić od roboty. Za 3 razem o 20- tej chętnie poszłam. Cieszę się że moje ręce odpoczną jutro od prac ziemnych bo ma wreszcie padać.

Piękne focie dałaś. Mogłabyś częściej się tak poobijać fotkowo

Na pierwszej co na jasno kwitnie?

A liliowiec w buszu mnie zauroczył. Też bordowego przesadzę jeszcze w tym sezonie po kwitnieniu. I sobie przypomniałam że miałam opisywać kolory liliowców.

Rdest piękny może pod moim murem miałby się nieźle z liliowcami, Red Baronem i werbeną??

Basilikum 07:56, 11 lip 2019

mira napisał(a)

20 minut, oziębiło się i prognozy są że ma codziennie padać, masz rację nawodnić te betony to musi być proces
chyba jednak nie chcę tej nikandry - wiem przypomniałam ją sobie - muszę zrobić sztywna listę wysiewów i tego co mi się sprawdziło - lewkonii już wiem że nie będzie na tej liście

a jak ta liste zrobisz to sie podziel. Ja Ci moge wpisac Clarkie, sialam super wzeszla, super sie przjela na rabacie, super kwitnie. Ciekawa tylko jestem czy sie wysiewa czy mam ja za rok znow siac.

Mi chyba podl (usechl) moj buczek tricolorek ach ta susza, choc u mnie niby nie jest az tak zle jak u Was
Gardenarium 21:18, 14 lip 2019

mira napisał(a)

Przestudiowałam z 10 stron, Sierikę zobaczyłam, warzywniczek, ale ten kolor mnie powalił normalnie. Jagody w śmietanie. Czekam na kolory moich cynii z siewu Będzie taki kolor albo nie. Zamartwiłam się.

Posiałam titonię w warzywniku, Ola miała nie pielić warzywnika, a wypieliła i z titonii ostała się tylko jedna Taka jest cena pomocy pielącej

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 10:56, 29 lip 2019

Mireczko serdecznie dziekuję za możliwość zobaczenia( przyjedziemy kiedyś w dzień - wprosimy się) cudownego ogrodu, wiedziałam, że prześliczny bo już na fotkach widać, ale atmosfery miejsca fotki nie oddadzą, a ta była mimo zmroku Podziękuj gorąco Emusiowi za światło dla nas, musiały Go ramiona boleć bo chwilę nam zeszło, bez burzy wróciłyśmy, ale wiało bardzo. Mam nadzieję, że do Was nie dotarło jednak bo groźne szło.
Ogród tak bogaty i tak pomyślany cudnie, tajemniczy, układ wiele razy mnie zaskoczył inaczej myslałam, że jest, juz od samego progu
I te Twoje cudowne nasadzenia w donicach, ach jakbym chciała, ale może kiedyś jak zamieszkam, będzie więcej czasu na podlewanie
Buziak ogromny za wszystko
Mala_Mi 21:29, 29 lip 2019

Nie umiem jak Sylwia pięknie pisać, ale zajefajnie, że się w końcu wybrałaś..dzięki takim ludziom jak Ty świat zawsze jest piękniejszy.. I nie chodzi mi tylko o Twój ogród
Fotek, nie mam, tylko przy stole, ale to nie do pokazywania publicznie ..

Było jak za starych dobrych czasów.
Anitka 00:23, 30 lip 2019

Mira miło było poznać w realu. Pisałam u Małej Mi, że jak zakładałam wątek nawet nie śniłam, że będę miała możliwość kiedyś u niej na tarasie siedzieć a tym bardziej Wasz ogród oglądać. I to w takich okolicznościach - nie ma to jak na spontanie po zmroku ogród oglądać. Podziękowanie dla Ema za obsługę oświetlenia

Czujemy niedosyt i wpraszamy się na kolejne podziwianie, ale już za dnia. Musimy po tych wszystkich cudnych, tajemniczych zakątkach porządnie pobuszować
Pszczelarnia 15:20, 30 lip 2019

Co się tutaj wyprawia?