Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród na glinie 11:23, 22 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Masz oczywiście rację ... zastanawiam się tylko czym podsadzić lawendę - połączenie lawendy z krwawnikiem widziałam u Mad - pięknie ... jeżówki musiałyby być te niskie i chyba różowe

to chcesz przed lawendą coś dać?
bo to właśnie ona robi często za obwódkę
Ogród na glinie 11:10, 22 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

ja też mam teraz smutno na lawendowej rabacie
lepiej by wyglądały podeschnięte kwiatostany?
ogród ma kwitnąć cały sezon a niekoniecznie każda rabata

a do lawendy możesz dać róże
czytam właśnie że również jeżówki, choć nie widziałam tego połączenia na oczy
krwawnik - też lubi suche i słoneczne stanowisko

Masz oczywiście rację ... zastanawiam się tylko czym podsadzić lawendę - połączenie lawendy z krwawnikiem widziałam u Mad - pięknie ... jeżówki musiałyby być te niskie i chyba różowe
Prawie - jak ogród 11:05, 22 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Pozdrawiam

Szybka jesteś, koleżanko
Pozdrawiam również
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 10:54, 22 lip 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

No, a teraz?

Waldku,
Potrzebuję Twojej rady - mój soczyście zieloniutki trawnik blednie, robi się miejscami żółtawy i coraz słabiej rośnie ... Co mu jest? Jak mam sobie z tym poradzić?
Rododendronowy ogród II. 10:38, 22 lip 2015

Do góry
A ja się nasłuchałam, że do Ciebie to jak rododendrony kwitną a ja tu widzę, że u Ciebie cały czas coś kwitnie i jak już kwitnie to okaz nieziemski jak np hortensja niebieska, piękne lilie masz, róże, gdzieś w tle rozmytym cuuudne jeżówki, jeśli się nie mylę ...

Ślicznie masz i pachnąco
Prawie - jak ogród 10:28, 22 lip 2015

Do góry
Pozdrawiam
Ogród piękny mieć... 09:51, 22 lip 2015

Do góry
Anias napisał(a)

A oprocz zurawek pod Pinky Vinky hortensje co jeszcze pasuje? Mam malo miejsca a pinky nie sa wysokie... Chyba cos jasnego jednak potrzebuje..

A co myślisz o hostach?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:57, 21 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
tak, z mikroryzą jak z cięciem bukszpanów tuż po posadzeniu są dwie szkoły. Jedni mówią że jest pomocna, inni że to wywalanie pieniędzy. Nie wiem nie potrafię poiwedzieć czy ponogła moim thujom, bo wszystkie ją dostały, więc porónania nie ma. Nie wiem jak by się zachowywały gdyby jej nie było
Na dwoje babka wrużyła....

Ok ... bo chodzi mi o to, ze mam od trzech lat taki problem, a mianowicie kilka z moich smaragdów traci kolor, szarzeje, w końcu zołknie i usycha i do dziś nie wiem co to jest Jeden ogrodnik powiedział mi wczoraj, że może powodem jest wyjałowiona ziemia - brakuje tujom substancji odżywczych - może nawet jest za sucho i pomyslalam sobie o tej mikoryzie ... ale nie wiem czy mój tok rozumowania jest właściwy?
Ogród na glinie 23:56, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No tak, to ja wiem tyle, że mam wąskolistną i nic więcej
Może też ją zetnę Tylko tak sobie myślę, że trochę smutna będzie ta rabatka u mnie po ścięciu ... mam tam tylko lawendę ... a może na przyszły sezon dać jej coś do towarzystwa ? ... tylko co?

ja też mam teraz smutno na lawendowej rabacie
lepiej by wyglądały podeschnięte kwiatostany?
ogród ma kwitnąć cały sezon a niekoniecznie każda rabata

a do lawendy możesz dać róże
czytam właśnie że również jeżówki, choć nie widziałam tego połączenia na oczy
krwawnik - też lubi suche i słoneczne stanowisko
Ogród na glinie 23:50, 21 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Mam Lawendę wąskolistną "Munstead Strain"
Ścięłam z nadzieją na kolejne kwitnienie.
Zostawiłam jej dużo zielonego, nie tak jak wiosną, kiedy się mocno przycina.
Biorąc pod uwagę fakt, że sadziłam rok temu w lipcu malutkie sadzonki bez pączków, które we wrześniu mi lekko kwitły, liczę na kolejne kwitnienie.

No tak, to ja wiem tyle, że mam wąskolistną i nic więcej
Może też ją zetnę Tylko tak sobie myślę, że trochę smutna będzie ta rabatka u mnie po ścięciu ... mam tam tylko lawendę ... a może na przyszły sezon dać jej coś do towarzystwa ? ... tylko co?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:44, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ana
Ty kiedyś stosowałaś mikoryzę pod swoje smaragdy? ... czy coś pokręciłam?
Jeśli tak to czy polecasz?
tak, z mikroryzą jak z cięciem bukszpanów tuż po posadzeniu są dwie szkoły. Jedni mówią że jest pomocna, inni że to wywalanie pieniędzy. Nie wiem nie potrafię poiwedzieć czy ponogła moim thujom, bo wszystkie ją dostały, więc porónania nie ma. Nie wiem jak by się zachowywały gdyby jej nie było
Na dwoje babka wrużyła....
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:41, 21 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

U nas tak zrobiliśmy i trawniki kładzione w maju mają się dobrze. Stosowaliśmy zwykły biohumus - nie activ!

Suuuuper
Jutro muszę nabyć to cudo
Dziękuję bardzooooooo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:39, 21 lip 2015

Do góry
Ana
Ty kiedyś stosowałaś mikoryzę pod swoje smaragdy? ... czy coś pokręciłam?
Jeśli tak to czy polecasz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Naprawdę można zasilać młody trawnik? A myślisz, że już po pierwszym koszeniu mogłabym zastosować ten biohumus? I jaki to konkretnie jest?
Światełko w tunelu mi zapaliłaś normalnie

PS tylko mi go nie gaś

U nas tak zrobiliśmy i trawniki kładzione w maju mają się dobrze. Stosowaliśmy zwykły biohumus - nie activ!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:27, 21 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Waldek jest specjalistą od trawników, to pewnie doradzi coś mądrego. Mogę tylko powiedzieć, że nasz młody trawnik podlewaliśmy biohumusem, żeby go nie popędzać w górę, a żeby się dobrze ukorzenił

Naprawdę można zasilać młody trawnik? A myślisz, że już po pierwszym koszeniu mogłabym zastosować ten biohumus? I jaki to konkretnie jest?
Światełko w tunelu mi zapaliłaś normalnie

PS tylko mi go nie gaś
Mały ogród, ale duuużo radości 23:21, 21 lip 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Witam. Melduję, że plan wykonany. Oczywiście już widzę, że korekty będą bezwzględnie konieczne. Parę zdjęć z telefonu, niestety:

Noo kochana to teraz już się wydało, że w tym czasie jak Cię nie było to Ty sobie firmę projektującą ogrody wynajęłaś i nam tu cuuudne zdjęcia ogrodu po metamorfozie serwujesz jak gdyby nigdy nic

Tak to nie może być - jakaś dłuższa fotorelacja z Twoich poczynań w ogrodzie nam się należy.

Czekam na zdjęcia przed i po
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:05, 21 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)

To bedzie ranny szybki wypad,przynajmniej dla mnie 8.30 na miejscu

O nie ... ja o tej godzinie śpię
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 21 lip 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Ale pędzicie z robotą! Zieleń trawnika nieźle daje po oczach! Fajnie wyszedł ten wgłębnik.

Teraz troszkę przystopowaliśmy z pracami ... i całe szczęście ... bo potrzebuję czasu aby złapać oddech
Dziękuję Mad
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 21 lip 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Wzdłuż tej dluższej ściany wgłębnika, super wyglądałby żywopłocik z cisków, lub bukszpanów, na wysokość donic. Rośliny w donicach miałyby piękne tło, wgłebnik wkomponowalby się w ogród. Tak bym zrobiła. Co otym sądzisz?. Zdradź swój pomysł, bom bardzo ciekawa

No nie chciałam jeszcze tego pisać ale powiem Ci, że właśnie o obwódce bukszpanowej myślałam a nawet przez myśl przeszedł mi cis ... ale nie chciałam zakrywać całkiem donic
Mój ogród pod górkę... 22:53, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Kasiu
Jak się nazywa ta ciemna żurawka?

Ta po lewej - Obsidian.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies