Masz oczywiście rację ... zastanawiam się tylko czym podsadzić lawendę - połączenie lawendy z krwawnikiem widziałam u Mad - pięknie ... jeżówki musiałyby być te niskie i chyba różowe
Waldku,
Potrzebuję Twojej rady - mój soczyście zieloniutki trawnik blednie, robi się miejscami żółtawy i coraz słabiej rośnie ... Co mu jest? Jak mam sobie z tym poradzić?
A ja się nasłuchałam, że do Ciebie to jak rododendrony kwitną a ja tu widzę, że u Ciebie cały czas coś kwitnie i jak już kwitnie to okaz nieziemski jak np hortensja niebieska, piękne lilie masz, róże, gdzieś w tle rozmytym cuuudne jeżówki, jeśli się nie mylę ...
Ok ... bo chodzi mi o to, ze mam od trzech lat taki problem, a mianowicie kilka z moich smaragdów traci kolor, szarzeje, w końcu zołknie i usycha i do dziś nie wiem co to jest Jeden ogrodnik powiedział mi wczoraj, że może powodem jest wyjałowiona ziemia - brakuje tujom substancji odżywczych - może nawet jest za sucho i pomyslalam sobie o tej mikoryzie ... ale nie wiem czy mój tok rozumowania jest właściwy?
ja też mam teraz smutno na lawendowej rabacie
lepiej by wyglądały podeschnięte kwiatostany?
ogród ma kwitnąć cały sezon a niekoniecznie każda rabata
a do lawendy możesz dać róże
czytam właśnie że również jeżówki, choć nie widziałam tego połączenia na oczy
krwawnik - też lubi suche i słoneczne stanowisko
No tak, to ja wiem tyle, że mam wąskolistną i nic więcej
Może też ją zetnę Tylko tak sobie myślę, że trochę smutna będzie ta rabatka u mnie po ścięciu ... mam tam tylko lawendę ... a może na przyszły sezon dać jej coś do towarzystwa ? ... tylko co?
tak, z mikroryzą jak z cięciem bukszpanów tuż po posadzeniu są dwie szkoły. Jedni mówią że jest pomocna, inni że to wywalanie pieniędzy. Nie wiem nie potrafię poiwedzieć czy ponogła moim thujom, bo wszystkie ją dostały, więc porónania nie ma. Nie wiem jak by się zachowywały gdyby jej nie było
Na dwoje babka wrużyła....
Naprawdę można zasilać młody trawnik? A myślisz, że już po pierwszym koszeniu mogłabym zastosować ten biohumus? I jaki to konkretnie jest?
Światełko w tunelu mi zapaliłaś normalnie
Noo kochana to teraz już się wydało, że w tym czasie jak Cię nie było to Ty sobie firmę projektującą ogrody wynajęłaś i nam tu cuuudne zdjęcia ogrodu po metamorfozie serwujesz jak gdyby nigdy nic
Tak to nie może być - jakaś dłuższa fotorelacja z Twoich poczynań w ogrodzie nam się należy.
No nie chciałam jeszcze tego pisać ale powiem Ci, że właśnie o obwódce bukszpanowej myślałam a nawet przez myśl przeszedł mi cis ... ale nie chciałam zakrywać całkiem donic