Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:36, 10 lip 2019

Do góry
Dla Helen fotki Red baronów

Tutaj dosadziłam 2 dni temu jeżówki białe ,rabata skończona podoba mi się

Z dereniem i liatrą

W piaskownicy 17:50, 10 lip 2019

Do góry
W zeszłym tygodniu wiatr potargał katalpę, wymagała nowych solidnych podpór. A dzisiaj taka przykra niespodzianka. Muszę odciąć na wysokości złamania, na szczęście korona szybko się rozrasta.

W samym słońcu 17:41, 10 lip 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

Śliczne hortensje, jak ładnie stoją u mnie po deszczu część się wyłożyła część podłamała pod ciężarem ... może dlatego że wiekowe? sama nie wiem, krótko je przycinam ... Twoje młodziutkie i śliczniutkie
Weigela - krzewuszka 17:37, 10 lip 2019

Do góry
Witam,

Bardzo proszę o radę.
To krzewuszka "Bristol Ruby" wsadzona w maju 2019 r.
Jak mocno mam ją przyciąć, aby się rozkrzewiła?
Krzew ma obecnie wys. 130-150 cm.

Z góry dziękuję za odp i pozdrawiam!
Wzgórze chaosu 17:30, 10 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Iwonko sercem z Wami, wiesz o tym.
Wiem, wiem Kochana i cieszę się ogromnie że Was mam
A zdjęcie pociągowe ze Szmaragdowej Doliny należy do moich ulubionych
Tak jak ci pisałam, jesteśmy jak lokomotywa i wagony, które tworzą coraz to dłuższy pociąg do roślin i ogrodów. Pociąg, który się rozpędził i ani myśli wyhamować W sumie to ty Sylwia stałaś się taką lokomotywą naszego małopolskiego teamu, który poszerza się o kolejne obszary i ludzi tworzących tam swoje oazy na ziemi

Wzgórze chaosu 17:13, 10 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Tulę mocno Słońce. Przykro mi bardzo. Mam nadzieję, że dotrzesz do mnie jeszcze w tym sezonie. Takich spotkań nigdy dość.
Awatar fantastyczny. Moim zdaniem to zdjęcie na konkurs fotograficzny. Kto jest autorem?
Kasieńko odwzajemniam przytulaski
Tyle dobrych ludzi wokół mnie sprawia, że w smutku jest nieco mniej smutno. A u ciebie jest tak przytulnie, że nic tylko częściej się zasiedzieć Gratuluję Kochana wiesz czego Moja bajka zasługuje na szerszą widownię. Dzięki linkowi Kasiek odkryłam wygodne oglądanie Mai w ogrodzie. W całym swoim życiu widziałam raptem kilka odcinków. A teraz w każdej wolnej chwili puszczam i chłonę. Cud, że nie zwariowałam jeszcze od takiej ilości bodźców Trzymam kciuki, żeby pokazali ogród tak jak to sobie wymarzyłaś! Zostawiam sobie kilka kadrów na pamiatkę

Moje nowe awatarkowe zdjęcie pochodzi z Ogrodu pełnego lawendy w Ostrowie. Byłam tam z Muszkieterkami w zeszłym roku a w tym z moją nieogrodowiskową Paulą. Miałyśmy szczęście do pogody i braku ludzi. Lawenda była w szczycie kwitnienia, nie zadeptana jeszcze. Siedziałyśmy tam ponad trzy godziny, mega relaks. A fotki zrobione telefonem koleżanki, na spontanie, głównie pod kątem białej narzutki, którą sobie udziergałam, a chciałam pokazać dziewczynom z mojej sekty druciarskiej. W sumie to wam też pokażę

Osiedlowy ogródek 16:44, 10 lip 2019

Do góry
Wrzucam Ci jeżówki

Mój 4 arowy azyl... 16:41, 10 lip 2019

Do góry

Osiedlowy ogródek 16:36, 10 lip 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Słoneczna z szerszej perspektywy...

Przepięknie!!!

Rzadko do tej pory do Ciebie zaglądałam, ale już od teraz będę częściej
Mój 4 arowy azyl... 16:33, 10 lip 2019

Do góry
Tojeść orszelinowa

Trojeść bulwiasta

Jeżówki

Gailardie
Mój 4 arowy azyl... 16:28, 10 lip 2019

Do góry
Liliowce

Mój 4 arowy azyl... 16:25, 10 lip 2019

Do góry
Przez okrągły tydzień nie zaglądałam na działkę. Wczoraj odważyłam się i widok roślin, krzewów, nawet drzew owocowych zmroził mnie dokładnie. Susza niszczy wszystko po kolei, a do tego kosy żerują w borówkach, w porzeczkach i na wiśniach. Całkowicie uschły tawułki chińskie, odętki, ostróżki, że o trawniku nie wspomnę. Ech, szkoda gadać!
Jednak co nieco żyje i nawet kwitnie.

Rozwar i dzwonki karpackie

Hortensjowo 16:13, 10 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Helen, ja bardzo lubię świdośliwy, ale nie wiem, czy takie drzewo tak blisko tarasu to dobry pomysł. To drzewo bardzo smacznie owocuje. Będziesz miała mnóstwo skrzydlatych gości i plamy od owoców na tarasie.

Drzewko przy tarasie powinno być w miarę niebrudzące, w sensie plamy z owoców i ptasie odchody, no i powinno się głęboko korzenić, żeby nie podnosiło płyt tarasowych. Powinno mieć również ładne liście, nie za małe, żeby dawały cień.

Jeśli tak, to w grę wchodzą na pewno Cercis.

https://www.bauer-baumschulen.ch/de-ch/artikel/2152/cercis-siliqaustrum-schirmform

Nie wiem, jakie korzenie ma Cornus. Jego też można pięknie prowadzić wielopniowo

Cornus controversa
https://www.baumschule-newgarden.de/media/image/db/8e/e3/9503_0_Cornus-controversa-300-350-cm-mehrstaemmig.jpg
Cornus nn

Cudownie wygląda również
https://www.provenwinners.com/sites/provenwinners.com/files/imagecache/500x500/ifa_upload/temple_of_bloom_seven_son_flower_landscape.jpg

Ewa, dziękuję za cenną uwagę.
Cercis jeszcze nie znam, ale gdy wygooglowałam, to widzę drzewka kwitnące tylko na różowo. Nie ma kwitnących na biało?
Cornus - czy masz na myśli także cornus kousa np. milky way? Czy jego owoce także ściągnęłyby wszystkie ptaki z okolicy i tego nie brać pod uwagę? On tak ładnie kwitnie..
Poza tym boję się przy dereniach, że nie uda mi się tak ładnie wyprowadzić na wielopienne drzewo.
A może jakaś magnolia? Tylko tutaj też nie mam doświadczenia i muszę Was prosić o pomoc.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:25, 10 lip 2019

Do góry
dębolistna

Magical Mont Blanc

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:16, 10 lip 2019

Do góry
Damian jeżeli chodzi o żółte na tej stronie to są chryzantemy , jeżeli na poprzednich stronach to znajdziesz prędzej czy później,

wilczomlecz pod dębolistną w ramach eksperymentu nie jest tam aż tak kwaśno jak myślisz
dziwadełko to alstremeria ogrodowa Indian Summer 'Tesronto' nowinka dzisiaj posadzona mam jeszcze drugą czerwoną ale bez kwiatów

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 14:58, 10 lip 2019

Do góry
Poppy napisał(a)
]

Ewelino, a to jest?... Już widziałam parę razy i nazwy nie pamiętam.

Jeżówka - Echinacea 14:08, 10 lip 2019

Do góry

Przepiękne masz jeżóweczki
Hortensjowo 14:04, 10 lip 2019

Do góry
Helen, ja bardzo lubię świdośliwy, ale nie wiem, czy takie drzewo tak blisko tarasu to dobry pomysł. To drzewo bardzo smacznie owocuje. Będziesz miała mnóstwo skrzydlatych gości i plamy od owoców na tarasie.

Drzewko przy tarasie powinno być w miarę niebrudzące, w sensie plamy z owoców i ptasie odchody, no i powinno się głęboko korzenić, żeby nie podnosiło płyt tarasowych. Powinno mieć również ładne liście, nie za małe, żeby dawały cień.

Jeśli tak, to w grę wchodzą na pewno Cercis.

https://www.bauer-baumschulen.ch/de-ch/artikel/2152/cercis-siliqaustrum-schirmform

Nie wiem, jakie korzenie ma Cornus. Jego też można pięknie prowadzić wielopniowo

Cornus controversa
https://www.baumschule-newgarden.de/media/image/db/8e/e3/9503_0_Cornus-controversa-300-350-cm-mehrstaemmig.jpg

Cornus nn

Cudownie wygląda również
https://www.provenwinners.com/sites/provenwinners.com/files/imagecache/500x500/ifa_upload/temple_of_bloom_seven_son_flower_landscape.jpg

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies