Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Podmiejski ogródek 21:22, 23 lip 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ale Ci floksy dają czadu!! Jeddeloh, to max z pol metra na wysokość bym obstawiala. Hania-Gruszka ma je słuszne, to obadaj

Dobrze prawisz Kasiu. Najstarszy egzemplarz sięga do kolan (przy standardowej łydce
Asiu, piękne masz floksy!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:40, 23 lip 2018

Do góry
Czy deszcz już przestał padać? Może pora na kolejny spacer i kolejne zdjęcia? ☺
Widzę drzewa obwieszone owocami i aleje obsadzone z miłością, pachną mone ukochane floksy ... Więc nie żałuj nam kolejnych widokow ☺
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:26, 23 lip 2018

Do góry
Ależ dorodne floksy, aż tutaj dobiega ich zapach To moje ulubione letnie kwiaty, kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami, z letnimi spotkaniami w ogrodach przy popołudniowej herbatce, gdy przyroda zmęczona upałem cichnie na pewien czas ☺
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:55, 23 lip 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

za pozdrówki dziękuję i przesyłam buziaczki i floksy

cudne masz te floksy.Takich czerwonawych to i brakuje.
A wiesz co to za odmiana ??
Moje jedne floksy ju przekwitają.Inne kwitną,A białe dopiero się namyślają
Hortki piękne
Podmiejski ogródek 16:49, 23 lip 2018

Do góry
Ale Ci floksy dają czadu!! Jeddeloh, to max z pol metra na wysokość bym obstawiala. Hania-Gruszka ma je słuszne, to obadaj
Co tam C Ci się z tyłu wygina ? Biały przetacznikowiec?
Przedogródek pod dębem 16:26, 23 lip 2018

Do góry
Wacku to na pewno bodziszek, tylko nie wiem który. Zobacz sobie w tym atlasie, który Toszka podała. Tam są trzy bodziszki.
Floksy masz bardzo urodziwe. Lubię takie z oczkiem. Jeżówki na pewno na następny rok będą błyszczeć, a wilczomlecza masz ładne kępki, co z tego że w tym roku nie kwitł.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:33, 23 lip 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

tylko ,że do takiego cięcia to muszą być pędy już nieco grubsze...ale przy wysokim cieciu to wypuszczają średnio po 4 pędy ...

pokazalam na 3-pedowej
na pierwszej fotce jak się wpatrzeć to widać miejsce cięcia ,na drugiej w przybliżeniu a trzecia to wielkośc kwiatu

Mi to cięcie bardzo odpowiada Skorzystam i tak zetnę wiosną.
Floksy przycięłam kwiatostany i czekam na wtórne kwitnienie Ciekawa jestem czy moje zakwitną?
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:22, 23 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu ale pieknie i jaka masz wspaniala pomocnice pospacerkwalam, na laweczce przycuplam o cieciu hörten poczytalam pozdrowki zostawiam i zmykam

za pozdrówki dziękuję i przesyłam buziaczki i floksy

Przedogródek pod dębem 21:24, 22 lip 2018

Do góry
Moje floksy pachną.

Chyba za ciemno mają. Ten pierwszy nie ma przyrostów mimo ze już drugi rok rośnie.
Już część przesadziłem.
Z Pszenicznej ... 18:41, 22 lip 2018

Do góry
Mało mnie na forum, wpadam tylko na moment podejrzeć co u Was i znowu znikam. Spadło dużo deszczu więc wykorzystuję to na ogarnięcie ogrodu, było chłodniej więc i prace fizyczne nieomal skończyłam. Jestem padnięta, bo od jakiegoś czasu robię wszystko sama...

Bylinowa kwitnie, co roku jest inna więc wyszłam dziś z aparatem. Skosiłam trawę więc od razu inaczej ogród się prezentuje.

Lecimy z kwieciem

Floksy pachną upojnie, dokupiłam kolejnego, nie mam już miejsca ale co zrobić jak tak mocno się je kocha

Podmiejski ogródek 14:43, 20 lip 2018

Do góry
Trudno mi porównać kwitnienie limek i tardiv. Limki jak zaczynają się "seledenowić" w pąkach to od razu je widać a tardivy robią spektakl jak już kwitną.

Słońce tam mają teraz tak samo.

Bylin nie dawaj na tę rabatę (piszę ale nie wiem czy słusznie). Brzoza chyba się nie wybarwi. Choina jest zawsze dobra.

Jaka byłaby rola bylin na tej rabacie? Można ew. niziutkie Bobo dać

Albo cisy repandens i białe jeżówki (jak słońce pozwala).

Można pójść z niskim parzydłem / tawułkami. Albo brunerą (Jack Frost) po całości.

Nie wiem, co zasłon niską nóżkę hortensji Tardiva - może jakaś wysoka duża hosta? Ale wyższej 60 cm to chyba nic nie ma.

Czytałam fajny wpis Twój u Małej Mi - słuszny ale z przeplatanymi rabatami, choć dynamicznie i zwiewnie to jest masa roboty. Bo rzadko kiedy ogrodnik decyduje się oddać rabatę w dominację silniejszego gatunku (jak u mnie floksy różowe - dają po oczach). Tutaj niestety selekcji musi dokonywać człowiek. Natura dokona selekcji ale nie przy 20 gatunkach na rabacie. Najlepiej jej wychodzi z kilkoma gatunkami.

Przedziwny Ogród 11:02, 20 lip 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Wiolu, lubię wszystkie kwiaty. Ale najbardziej, z praktycznego punktu widzenia - jeżówki. Nie śmiecą, nie oblatują im płatki, kwitną do mrozów. Dlatego staram się wypełniać nimi ogród. Floksy mają piękne pierwsze kwitnienie, drugie po ścięciu jest już delikatniejsze.
Z berberysem, jakoś mi tak wyszło....
Teraz rozglądam się za astrami drobnokwiatowymi
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam

Agatko, mam do wydania astry -Aster Novi-Belgii Henry I purple, Aster rumors Apollo biały.
To są astry kupione ok. 4-5 lat temu. Wtedy stawiałam na fiolet i biel i kupowałam tylko takie kolory. Teraz mam ich za dużo i chętnie ich trochę wydam. U mnie wstawię zdjęcie. Daj znać, czy jesteś zainteresowana.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:46, 20 lip 2018

Do góry
I na zakończenie zdjęć...

Fauna

Floksy zwykłe zaczynają (coś nie utrafiłam z ostrością )

Wreszcie Pashmina mi coś pokaże więcej niż pojedyncze kwiatki

Dobranoc!
Moja działka na Dębowym Lesie 22:24, 19 lip 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Aniu, aż się uśmiecham, widząc Was na zdjęciu, fajne spotkanie miałyście

Piękne masz floksy i pysznogłówki Cudne widoki

Tak, to prawda bardzo fajne spotkanie z Halinką.Żałuję,że dłużej nie mogliśmy być
Dziękuję w imieniu roślinek

Jeżówka Lemon Drop

Hot Papaya

Hot Lava i Róża Chippendale

Jeżówka Green Twister
Moja działka na Dębowym Lesie 19:48, 19 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Super spotkanie, no i trawki u Ciebie zawitają ten czas to chyba najlepszy w ogrodzie, wszystko pięknie kwitnie, floksy , lilie, dalie , a zapach w ogrodzie na pewno nie ziemski pozdrawiam Aniu

O tak spotkanie było extra.Z przemierzłą Halinką
I oczywiście mam , am, mam trawki !!
Tak teraz jest mega piękny czas w ogrodzie.Dużo kwitnie liliowców, lilii, jeżówek, jeszcze róże, horki też zaczynają i dalie i mieczyki inne rózne
Floksy i lilie teraz pachną obłędnie.Uwielbiam te zapachy

Liliowiec Cara Mia i NN

Moja działka na Dębowym Lesie 16:48, 19 lip 2018

Do góry
Aniu, aż się uśmiecham, widząc Was na zdjęciu, fajne spotkanie miałyście

Piękne masz floksy i pysznogłówki Cudne widoki
Ogród prawie romantyczny 16:02, 19 lip 2018

Do góry
estre napisał(a)
Ale kolorowo się zrobiło, ale fakt, mogłoby wszystko kwitnąć dłużej

U mnie już po kolorkach ale zaczynają hortensje bukietowe i floksy, i kosmosy. A niedługo drugie tłoczenie róż, tak że jeszcze dużo dobrego przed nami
Wymarzony sielankowy ogród..... 13:29, 19 lip 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Monia mam jeszcze inne dzwoneczki-fioletowe , u mnie floksy łapały mączniaka i pozbyłam się ich, miałam jednego różowego. Ładne masz trawki, jeżówki, rozchodniki.
Trzykrotkę mam białą.Jak coś chcesz daj znać.

Gosiu te fioletowe dzwoneczki też mi kwitły, ale zapomniałam je sfocić, teraz się ładnie rozrastają bardzo ci dziękuję
Przedziwny Ogród 12:38, 19 lip 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Agatko masz piękne odmiany floksów i jeżówek. Zresztą wszystko Ci pięknie kwitnie. Zakupy jeżówkowe - super!
Bardzo podoba mi się połączenie jeżówki z berberysem.

Wiolu, lubię wszystkie kwiaty. Ale najbardziej, z praktycznego punktu widzenia - jeżówki. Nie śmiecą, nie oblatują im płatki, kwitną do mrozów. Dlatego staram się wypełniać nimi ogród. Floksy mają piękne pierwsze kwitnienie, drugie po ścięciu jest już delikatniejsze.
Z berberysem, jakoś mi tak wyszło....
Teraz rozglądam się za astrami drobnokwiatowymi
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam

Moja działka na Dębowym Lesie 08:49, 19 lip 2018

Do góry
Super spotkanie, no i trawki u Ciebie zawitają ten czas to chyba najlepszy w ogrodzie, wszystko pięknie kwitnie, floksy , lilie, dalie , a zapach w ogrodzie na pewno nie ziemski pozdrawiam Aniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies