Mo tak, pomysłów dużo to dobrze, przez jesień i zimę się wyklarują.
Oj tak mam jedną córcie to wiesz sama radość, bo takie rozmowy tel to też dobre.Ale bycie ze sobą i rożne rozmowy to bezcenny czas.
To i trzeba coć popichcić i na potem,żeby zabrała ze sobą
Moja córcia ja na razie nie ogrodowa.Owszem pochwali, pozachwyca się zrobi to o co poproszę i tyle.
Ale rzadko jest. to i pomocników nie mam.
Ja od podstawówki byłam już kwiatami zainteresowana.albo jeszcze wcześniej.
Ale jak pamiętam już wtedy jakąś szczepkę sobie przyniosłam coraz do doniczki .
Jedna z moich 3 Vanilek.Każda w innym miejscu.Bo tylko jedna miała być Vanilką a dwie : Jedna Silver Dolar i druga Tradiva .I tak mam Vanilki
Aniu, fajnie zrobiłaś pod tujami, będzie ładnie.
Brunnery okryj na zimę, jak to się mówi " strzeżonego....."
Moje kilkuletnie zmarzły tej zimy
Pomysły, pomysły, a zima przed nami i znów będą pomysły, a co wiosną? pewnie też pomysły
Aniu, ależ ta limka ma olbrzymi kwiat. Gigant.
Na Twojej działce hortensji mnóstwo. Fajna jest ta Bobo. Polecasz ją, ładna jest? Tak pytam z ciekawości.
Aniu, jak córka odwiedza to ogródek ma wolne.
Moje dzieci starsze studiowały w Waszych stronach, w Lublinie. A córka też zamieszkała tam. W sumie była w Lublinie około 12 lat. Ale w lipcu zjechała (z mężem)już na stałe na Warmię. Cieszymy się bardzo bo Lublin daleko od nas i rzadko się widywaliśmy. A jak będą wnuki to może nasza pomoc dzieciom się przyda.
Pozdrawiam serdecznie, dziękuję, że zaglądasz.
W każdym bądź razie będzie,albo powinno być ładniej już pod tymi tujami.
Ok, okryję brunery.Bo szkoda byłoby je tsracić, te pod tujami mam od Agnieszki- agapant ze spotakanka u niej.Także takie wspominkowe są.
Tak, tak główki mam ciągle pracują.I do wiosny jakieś nowe pomysły wyklarują.Na bank!!
Galtonie wciąż ( drugie wprawdzie ) kwitną
Wrbeny te same kwitną i cieszą
Floksy po usunięciu przekwitłych kwiatostanów pięknie kwitną.No może nie wszystkie są maga ładne.ale jeszcze kolorki są i cieszą i pachną
Takie rózne te kwiaty ma ta Limka.Ale i jak widać i duże też . to fajnie.
Nawet nie wiem dokładnie ile tych hortek mam.Kilkanaście.Ale kilka młodych nawet tegorocznych, czyli za rok powinno być piękniej.
Hortensje Bobo bardzo , bardzo polecam niższa, piękna, kompaktowa, śliczna, niezawodna .
Jedna z moich ulubienic
No tak ogrod będzie miał wolne tylko na jeden dzień , popichcę dla córci. pozałątwiamy trochę spraw.
I odpoczynek w ogrodzie i na Dębowym
W dali walsnie widać Bobo
A to jedna z 3 Vanilek.
młodziutka Hortensja Magical Candle