Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

20:59, 08 wrz 2018
jolanka napisał(a)

Ja nie zlecę roboty bo za dużo już sama zrobiłam. Jeśli u Ciebie 5 lat to ja jeszcze trochę wytrzymam Dopiero dwa
Ludziki tak mają, że zamiast uczyć się na cudzych błędach to wolą na własnych
Moja sąsiadka zalożyła ogród w 3 miesiące, tzn. wynajęła firmę. Koszty hmm niesamowite, efekt? Ja bym uciekła. Tylko iglaki, mnóstwo jałowców, szmata i kora. W czerwcu prosili mnie o pomoc przy przesadzaniu kilku jałowców bo zdusiły połowę rabat. Wolę swój bajzelnik

ja tez się uczyłam na własnym materiale doświadczalnym bo nawet jak czytałam dobre rady mądrzejszych ogrodników to nie rozumiałam tego o czym piszą/mówią

firmy sa rózne ...ja juz wiem ze raczej mało która by się podjeła utrzymywac mój ogród przez cały rok w tym stanie jaki teraz jest ...bo za duzo plewienia wycinania przycinania formowania ....i plag ...bo bioróznorodnoć )

u sasiada tego na wjeżdzie firma załozyła ogród i teraz robi mu regularna pielegnacje łacznie z koszeniem trawnika ...i zdarza sie ze przychodza (ta firma pracownicy) tu do mnie na spacer zeby zobaczyć co ja tu takiego mam a to ci sami co roundapowali za tujami

Kasya 07:07, 09 wrz 2018

Co jeszcze kupilas oprocz floksa i krzewuszki ?
Nie zrobiłam żadnego zdjecia
Ale wiem dlaczego.... ręce miałam ciagle zajęte
mrokasia 09:13, 09 wrz 2018

Ale śmieszne liście ma ta krzewuszka .
sylwia_slomc... 09:42, 09 wrz 2018

Fajne zakupy Kolcia Krzewuszka bardzo ciekawaCiekawe jak kwitnie
anabuko1 13:21, 09 wrz 2018

Jolu witaj! !
Masz piękne jezowki.
Masz rację wszystkie rośliny są piękniejsze jak są w większej ilości.
Fajny wyprawa na te targi.
Śliczna ta jasno fioletowa raczej wrzosowa pysznoglowka.
O tak spotkanie z ludzikami są bezcenne
Gosiek33 13:39, 09 wrz 2018

jolanka napisał(a)
Nagrodzone rośliny częściowo znalazły się już u mnie w ogrodzie Kupiłam

Pysznogłówka Bee Pretty ma przepiekny kolor. Mam nadzieję, że nie łapie mączniaka jak jej starsze siostry

Kupiłaś ją, jakoś na stoisko nie weszłam
jolanka 20:23, 09 wrz 2018

eee_taam napisał(a)

ja tez się uczyłam na własnym materiale doświadczalnym bo nawet jak czytałam dobre rady mądrzejszych ogrodników to nie rozumiałam tego o czym piszą/mówią

firmy sa rózne ...ja juz wiem ze raczej mało która by się podjeła utrzymywac mój ogród przez cały rok w tym stanie jaki teraz jest ...bo za duzo plewienia wycinania przycinania formowania ....i plag ...bo bioróznorodnoć )

u sasiada tego na wjeżdzie firma załozyła ogród i teraz robi mu regularna pielegnacje łacznie z koszeniem trawnika ...i zdarza sie ze przychodza (ta firma pracownicy) tu do mnie na spacer zeby zobaczyć co ja tu takiego mam a to ci sami co roundapowali za tujami

A u tego mojego sąsiada firm przestała odbierać telefony
Ci Twoi to fajne chłopaki, najpierw roundap a później może sprawdzają czy za płotem są efekty
jolanka 20:29, 09 wrz 2018

Kasya napisał(a)
Co jeszcze kupilas oprocz floksa i krzewuszki ?
Nie zrobiłam żadnego zdjecia
Ale wiem dlaczego.... ręce miałam ciagle zajęte

Kupiłam jeszcze 2 świdośliwy Honeywood, jeszcze dwa inne floksy, dwie jeżówki i 4 hakonki Chyba to wszystko
jolanka 20:31, 09 wrz 2018

mrokasia napisał(a)
Ale śmieszne liście ma ta krzewuszka .

W opisie podawali, ze liście są podobne do liści bazylii i rzeczywiście tak jest tylko są wielokrotnie większe.
mrokasia 20:32, 09 wrz 2018

jolanka napisał(a)

Kupiłam jeszcze 2 świdośliwy Honeywood, jeszcze dwa inne floksy, dwie jeżówki i 4 hakonki Chyba to wszystko

Pięknie, cały samochód roślin .
Pokaż te świdośliwy.