Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:16, 08 lip 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:14, 08 lip 2019

Do góry
Dorotko za makóweczki dziękuje bardzo.

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:12, 08 lip 2019

Do góry
Wiele różnorodnych dodatków.

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:09, 08 lip 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:03, 08 lip 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:58, 07 lip 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:54, 07 lip 2019

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 23:52, 07 lip 2019

Do góry
Dobranoc.... polowanie zakończone idę spać..

A trawki z przesadzania listopadowego ??? żyją Schną więc podlewam, za to ślimaki w podlewanym maja raj.. jutro kupuję kolejna porcję ślimakową .. ale te ekologiczne, sprawdziła mi działają Anda .. dzięki

Ochronki na trzy pniaczki przeciwko kotom, bo mam ich całe stado. Kory już nie mam.. człowiek zaginie w świecie tego co ochrania
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:50, 07 lip 2019

Do góry

Ptasi gaj 23:50, 07 lip 2019

Do góry
U mnie kwitną późniejsze róże. Nawiozlam dzisiaj nawozem w płynie róże przycięte wypuszczają nowe pędy.

Jaki ma piękny kolor ta Dalia. Zawiodłam się na róży Rapsody... Właściwie niektóre 3 sezon i wypuszczają długie badyle 2-3 z jednego krzaka zakończone liścia kwiatowa. Wszystkie wysadzę i posadzę w jednym dolku. Wtedy będzie bujny krzew

Ogród Małej Mi 2017 23:48, 07 lip 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Sucho wszędzie, zazdroszczę tam gdzie pada a potrafi kilka km dalej niż ja.. jakiś trójkąt czy co
W każdym razie kliamat na suche rośliny nam się zmienia. W tym roku juki jakieś wypaśne.. widać, że im takie zmiany pasują. Liliowce lubię.. ale te inne niż pomarańcz zwykły, a te mam o zgrozo.. wykopać na razie nie daję rady.
Z kaczkami mam jak Ty..
Takie maluchy na desce..no to ja się starzeję.. Ale samochód pierwsza klasa..

U mnie niestety też taki trójkąt.. ale za to jak pada to 6 tygodni Średnia byłaby super .. i tym sposobem rośliny na Saharę odpadają bo mamy tę z pory mokre,
i pory robaczywe.
Dziś polując po ciemku z czołówką stwierdziłam, że wykluczam ze znajomych i nieznajomych wszystkich obrońców szkodników ogrodowych, szkodnik jest szkodnik. I w nosie mam że to żyje.. bo ja też żyję.. i szlag mnie trafia ze wskazaniem na zawał.. mszyce, opuchlaki, ślimaki, nornice karczowniki i komary.. oraz inne ćmy bukszpanowe czy jakiekolwiek zżerające co się da bez opamiętania.. to jest SZKODNIK. Jak stonka czy mucha... i będę tępić bezlitośnie.. i nikt mnie nie przekona że to żyje.. jeszcze przędziorki i szpeciele.. też żyją i mam to w nosie, bo wolę widzieć ich trupy.

Wyrzuciłam z siebie frustracje.. obrzydzenie i .. żal za tym co mogło być a nie ma..
Gdyby nie pszczółki to poszłabym chemią po całości.. bez żalu i wyrzutów sumienia.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:46, 07 lip 2019

Do góry
Duża ilość lilii powoduje, że można poczuć się w ogrodzie jak w najlepszej francuskiej perfumerii.

Doświadczalnia bylinowo-różana 23:44, 07 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Ewo, co zrobilas ze swoja ziemia, ze tak Ci pieknie lawenda daje czadu? i jak mniemam, zimuje?
U mnie wszystkie padly, mam tylko jedna, ktora jest tam przypadkiem, i boje sie ja ruszyc, by jej nie stracic. To dziwne, ze lawenda nie daje rady, bo inne srodziemnomorskie juz tak, i santoliny, i szalwie, oregano, tymianek itd. Ale juz sedum, te wieksze, rosna slabo. Te miniaturowe, typu ktore masz w kamyczkach, radza sobie super dla odmiany
mamy niby podobne warunki sloneczne (patelnie od rana do wieczora) i glebowe (glina), ale rozne rosliny nam sie udaja.
Kanna Twoja przesliczna, u mnie tez nie dala rady. Ani w ziemi (mialam taka zimujaca, po kilku latach zniknela, nigdy nie zakwitla), ani w donicy, nie dalam rady podlewac jej, raz dziennie to bylo za malo.
Podoba mi sie nowy kierunek Twojego przedogrodka
Ogród Małej Mi 2017 23:40, 07 lip 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Szaleństwa widzę u ciebie w alejkach
Przejścia dla pieszych trzeba wymalować

Jeszcze jest trochę pojazdów, tylko dziadek musi naprawić
Wtedy pasy konieczność >> ale ta muzyka z auta.. nic tylko panienki rwać ... płakaliśmy ze śmiechu..

Ptasi gaj 23:39, 07 lip 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu pogoda jak nad morzem, wiatr tak wieje, że mało głowy nie urwie!!!!!
Deszczu pada jak na lekarstwo, gdyby nie podlewanie to by wszystko uschło ....
Tam gdzie trawnik podlewam to zielony, a tam gdzie nie to pustynię mam
W tym roku trochę zmieniłam podejście do ogrodniczkowania i zamiast się urobić po pas to leżę, spaceruję i podziwiam co już stworzyłam
U Ciebie jak zwykle jest co podziwiać - róże piękne, a juki jak dały czadu
A ten zraszacz sadowniczy świetna sprawa - od razu masz duży obaszar podlany

Nie byłam na twoim watku, ale jutro zajrzę.
Właśnie czego taki wiatr chciałam dzisiaj dolistnie opryskać czyli nawieźć wszystkie iglaki i guzik z oprysków.
Pogoda dobra do innych prac powolutku zbliżam się do końca takich najbardziej potrzebnych robot i później w jesieni.

Aurelia u mnie to jest tak, że muszę mieć wszystko zrobione co zaplanowałam i potem odpoczywam tak jest że wszystkim.
Nie zjem śniadania jak nie mam w kuchni sprzątnięte.
Taka jestem od dziecka. Lubię podziwiać porządek.
To prawda urobię się jak cholera najgorsze to podlewania nie wszędzie rozłożone kropelkowe. Stoję zwężenie podlewam i chwasty przy okazji jak widzę usuwam. Mam już zboczenie.
Dzisiaj posadziłam jeszcze 4 dęby błotne green Piłat. p
Przewracały się i mus to zrobić. Ziemia jak skala szpadel nie dawał rady. Wykopałam cztery dołki wlewalam wodę aż wsiąkła dalej kopalam. Posadzilam
I jeden problem z głowy.

Ogród Małej Mi 2017 23:38, 07 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Muminki szczęśliwe widać, że Im u Was dobrze tyle atrakcji mają Mówisz, że łopaty masz dobre, sasiad też tak twierdził bo ma te najlepsiejsze, do momentu, aż chciał mi ukopać nówką nie śmiganą kawałek miscanta i sam ją złamał, ale miał minę

Na miskanty to ja mam siekierę .. łopaty się nie nadają Nawet najlepsze
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:38, 07 lip 2019

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:35, 07 lip 2019

Do góry
Kasia masę zmian wprowadziła. Wszystko pięknie pokazała.
Kasiu, bardzo dziękujemy za wspaniałe przyjęcie. Nie wiedziałem, że jesteś Bobem Budowniczym i Pomysłowym Dobromirem w jednym. Rzadka cecha, zaskakująca u kobiety. Tym bardziej - tak delikatnej.
Na pamiątkę zdjęcie zostawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:34, 07 lip 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Chociaż tu kilka ujęć z Ewy ogrodu zobaczyłam.Niestety okazało się że wsadzili mi spotkanie nie do przełożenia, bo z całą gmina .. a informację dostałam dzień przed .. i weź coś zaplanuj..
Twego ogrodu nie chwalę, bo wiesz, że mi się zawsze podobał .. mało zaglądam, ale jak już to długo tu buszuję.. bo sa wątki gdzie i obrazki i słowo opisane jest miłe .. to są te wartościowe wątki..

Zawsze mówię, że trawnik w ogrodzie daje tło tak jak i krajobraz w tle. Chociażby najpiękniej, to jak widzimy za roślinami rozwalające się rudery to już wszytko traci urok.. tak samo brak trawnik. Fajne są łąki kwietne, ale to do duzych ogrodów.. lub na część "Łąkowa" natomiast kwietne rabaty muszą mieć oprawę, tak jak obraz ma ramy, tak rabaty maja ramy z zielonego trawnika ,czy z ładnych ścieżek. Bo nie koniecznie musi być trawa.. Ale to mój gust, a o gustach nie dyskutujemy Każdy niech robi tak jak mu pasuje i się podoba..

Acha, niebieski floks zachowuje sie tak samo jak u Ciebie.. muszę go wogle przesadzić na słoneczna rabatę, tylko takiej jeszcze nie mam .

I jeżówki rdzą malowane masz cudniaste

O rety!!!

Mała Mi - jaki wielki tekst

Z tym trawnikiem masz rację, ja staram się uszczuplać ilość trawnika na rzecz
rabat - powinno być ileś tam trawnika/rabat ale zapomniałam ile

podobają mi się ogrody bez trawników takie zarośla i ścieżki
czasem małe ogrody takie są

u mnie trawnik musi być bo ogród spełnia funkcje tak jak u Ciebie - ogród jest dla rodziny więc na trawniku choć co się wyprawia

takie np

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:33, 07 lip 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies