Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:35, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak ktoś chce wejść na posesję, to jak ma się przedostać przez samochód? Dziwny pomysł z tym samochodem
To po co planować ścieżkę dla pieszych i przedogródek? ')

Przeważnie to tam jest moje mniejsze autko i można przejść
Tak jakoś wyszło.
Za późno na Was trafiłam i było to jakoś inaczej przemyślane, a raczej nie przemyślane
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:33, 03 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Jedno z autem.

Jak ktoś chce wejść na posesję, to jak ma się przedostać przez samochód? Dziwny pomysł z tym samochodem
To po co planować ścieżkę dla pieszych i przedogródek? ')
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:30, 03 lut 2015

Do góry
Roztoczańskie klimaty:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/77/777294/original.jpg
żurawka była tam dalej. Ale i tak by było ładnie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:19, 03 lut 2015

Do góry
Dziewczyny, stójcie. Poszalały normalnie U Polinki fajnie wyglądały kulki bukszpanowe, Ice Dance i żurawki. Jak nie uciekniecie z pomysłami, to może zdążę poszukać
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:19, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ja po tygodniowej chorobie gonię i dogonić nie mogę.
Już doszłam do 50 strony, uff, poszłam zrobić sobie herbaty i szukam inspiracji na ten przedogródek i wątek dalej mi uciekł

Iwonko witam u mnie
Wszelkie sugestie mile widziane
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 20:14, 03 lut 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Śmiać mi się chce bo ja 50 stronę wątku miałam po ponad roku a Ty po dwóch tygodniach

A ja po tygodniowej chorobie gonię i dogonić nie mogę.
Już doszłam do 50 strony, uff, poszłam zrobić sobie herbaty i szukam inspiracji na ten przedogródek i wątek dalej mi uciekł
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:53, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, Annabel potrzebują czasem podpórek, ale mogą być takie mało widoczne. Główki kwiatków są zbyt duże względem łodyg.
Pięknie wygląda kilka w szpalerze.
Tu masz kilka inspiracji:
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=garden%20annabel&term_meta%5B%5D=garden|typed&term_meta%5B%5D=annabel|typed

Iwonko śliczne dzięki za linka, na wątek Madżenki kiedyś się natknęłam,zapomniałam dodać do obserwowanych i gdzieś mi znikła. Na początek chcę kupić trzy i posadzic w takim rzędzie, pomiędzy nimi hosty. Uparłam się na nie
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 19:16, 03 lut 2015

Do góry
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:15, 03 lut 2015

Do góry
Ja kupowałam w szkólce latem, były ładnie przerośnięte, jakby w doniczce rosły długo. Zależy, gdzie się kupi. I płaciłam po 10 zł. No, ale nie były to angielki
Violu, dziś nic u siebie nie piszę, odpoczywam, zaglądam do wątków, które powstały i wreszcie znalazłam mój ogród z pokojami. Cudo.
to ten:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2343-wzdluz-sciezki-jak-po-sznurku

Z różami muszę poczekać do dziesiątego. Tam chyba trzeba zapłacić?
A jakby zadzwonić do szkółki i się zapytać? Szkoda w dwóch szkółkach po jednej róży
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:08, 03 lut 2015

Do góry
A tu są piękne u Madżenki: https://pl.pinterest.com/pin/529876712383491397/
Znasz jej wątek? Madzenie Ogrodnika
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:06, 03 lut 2015

Do góry
Aniu, Annabel potrzebują czasem podpórek, ale mogą być takie mało widoczne. Główki kwiatków są zbyt duże względem łodyg.
Pięknie wygląda kilka w szpalerze.
Tu masz kilka inspiracji:
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=garden%20annabel&term_meta%5B%5D=garden|typed&term_meta%5B%5D=annabel|typed
Ogród Mirelli 18:37, 03 lut 2015

Do góry
Mirello, nie podobają mi się twoje różaneczniki:

Podaję ci link do Maji w Ogrodzie: Rododendronowy Ogród. Obejrzyj w wolnej chwili:
http://majawogrodzie.tvn.pl/206,Rododendronowe-krolestwo-odc-492,odcinek.html
Ogród Mirelli 18:23, 03 lut 2015

Do góry
To drzewko, to Irga szczepiona na pniu. Nie miała zasłaniać okna, więc musiało być coś niskiego.
Zielone, to bergenia, zimozielona jest.
Z tyłu w przyszłym roku planuję dać w rogu Miskanta. W tym roku już nie dało rady.
Mirello, jak poczytałaś pismo obrazkowe w wątkach, to już wiesz, że szpadel jest przyjacielem każdego ogrodnika. Tu, jak coś nie pasuje, się przesadza. Inaczej wszystkie wysiłki pójdą na marne. Błędy trzeba naprawiać. Drzewo wiosną musisz dać do tyłu i twoja rabata wydaje się za szeroka. Danusia już pisała o tym, żeby były proporcjonalne na szerokość względem długości.
Ogród Mirelli 18:05, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirello, zerknęłam. Nadal nie wiem, co rośnie wysokiego z przodu twojej rabaty. Po gałęziach nie rozpoznaję. Czemu na brzegu rabaty jest wysoki punkt? On powinien być z tyłu. Zasada trzech pięter mówi, że wysokie piętro w plecach, potem średnie piętro, np. trawy,berberysy i niskie piętro np. wrzosy i wrzośce.
Tak, jak tu:
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem#
Ilość wrzosów zależy od miejsca, jakie planujesz zagospodarować. Ja nie miałam dużo miejsca, dlatego mam u siebie tylko po 5 sztuk. I dwa kolory. I dosadziłam krokusy, aby wiosną było kolorowo.
Znasz warunki, jakie musi mieć wrzosowisko? Kwaśna gleba, nie lubią mieć mokro. Dlatego sadzi się je na mokrych glebach pod brzozami, które lubią wilgoć, mają płytki system korzeniowy i zabierają nadmiar wody. I kwaśną ziemię musisz im dać.
U mnie jest sucho, więc brzozy nie mogę posadzić.
We wrześniu zakładałam tą rabatkę:

I mam wrzosy i tyle, ile się zmieściło. I takie, jakie były w szkółce.
Mirello, tu ci każdy może doradzić, ale to ty musisz wszystko zrobić, jak należy. Doczytać, poszukać informacji. Danusia ma nas tysiące i jeszcze swoją pracę. Nie wpada na każde zawołanie. A jak wpadnie z dobrą radą, to my w skowronkach jesteśmy.
Teraz Ciebie poproszę, abyś jeszcze raz ze zrozumieniem przeczytała wszystko na swoim wątku. Wszystkie rady i wskazówki. Bo to trochę trwa.
Pozdrawiam

To wysokie to budleja i śliwa wiśniowa, zgadzam się, że powinny być na tyłach rabaty, ale tak na początek zostało posadzone i teraz mąż nie chce przesadzić, a mi samej ciężko to przenieść.
O zakładaniu wrzosowisk, zasadach sadzenia, pielęgnacji to już wiem wszystko. A u Ciebie jakie to roślinki sąsiadują z wrzosami? Co to za drzewko ładne?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:46, 03 lut 2015

Do góry
rozark napisał(a)
och Aniu, czytałam ten wpis wczoraj nawet i cóż z tego

róże zostają więc mamy czerwony, biały,
zostaje lawenda więc mamy niebieski, i stipy mi się podobają na zdjęciu, chciałabym je zobaczyć na żywo , nasionka mam, jeszcze nie wysiane ale już niedługo...
i podoba mi się bardzo jedno zdjęcie zgrane z ogrodowiska ale nie wiem jak je wam udostępnić, a nie pamiętam skąd je zgrałam bo jest właśnie w takiej kolorystyce + trawy

czyli wyszło niebiesko-biało-czerwono-srebrno

No to masz zasadę trzech kolorów: czerwony, niebieski, biały i tego się trzymaj.
Zieleń i srebro, to dodatki.
Pokaż na troszkę to zdjęcie. Potem skasujesz.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:42, 03 lut 2015

Do góry
Hej Violu
W doniczkach kupowałam latem. Ale są droższe, niż te z gołym korzeniem
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:33, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, co planujesz posadzić na tej pergoli? Masz zdolnego męża
Stolarz ?
I myślałaś o kolorach w twoim ogrodzie? Bo ja nadal kokoszę, chociaż kolory kojarzą mi się z porami roku.
Ale dużo osób decyduje się na kolorystykę tzw. trzech: np. różowy, biały, niebieski.
Ja jeszcze nie umiem. Tylko rabaty pilnuję, aby były w podobnej gamie kolorów

Iwonko, jeszcze nie wiem co posadzę. Bardzo bym chciała różę. Nie potrafię też trzymać się kolorów, to wymaga konsekwencjii, a ja jak ta sroka jak coś zobaczę to musi być moje )Przy tarasie wzdłuż budynku chcę posadzić białe hortensje Anabel , a pomiędzy nimi hosty.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:23, 03 lut 2015

Do góry
Aniu, co planujesz posadzić na tej pergoli? Masz zdolnego męża
Stolarz ?
I myślałaś o kolorach w twoim ogrodzie? Bo ja nadal kokoszę, chociaż kolory kojarzą mi się z porami roku.
Ale dużo osób decyduje się na kolorystykę tzw. trzech: np. różowy, biały, niebieski.
Ja jeszcze nie umiem. Tylko rabaty pilnuję, aby były w podobnej gamie kolorów
Ogród Mirelli 17:15, 03 lut 2015

Do góry
Mirello, zerknęłam. Nadal nie wiem, co rośnie wysokiego z przodu twojej rabaty. Po gałęziach nie rozpoznaję. Czemu na brzegu rabaty jest wysoki punkt? On powinien być z tyłu. Zasada trzech pięter mówi, że wysokie piętro w plecach, potem średnie piętro, np. trawy,berberysy i niskie piętro np. wrzosy i wrzośce.
Tak, jak tu:
http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem#
Ilość wrzosów zależy od miejsca, jakie planujesz zagospodarować. Ja nie miałam dużo miejsca, dlatego mam u siebie tylko po 5 sztuk. I dwa kolory. I dosadziłam krokusy, aby wiosną było kolorowo.
Znasz warunki, jakie musi mieć wrzosowisko? Kwaśna gleba, nie lubią mieć mokro. Dlatego sadzi się je na mokrych glebach pod brzozami, które lubią wilgoć, mają płytki system korzeniowy i zabierają nadmiar wody. I kwaśną ziemię musisz im dać.
U mnie jest sucho, więc brzozy nie mogę posadzić.
I mam wrzosy i tyle, ile się zmieściło. I takie, jakie były w szkółce. W dwóch kontrastowych kolorach.

Mirello, tu ci każdy może doradzić, ale to ty musisz wszystko zrobić, jak należy. Doczytać, poszukać informacji. Danusia ma nas tysiące i jeszcze swoją pracę. Nie wpada na każde zawołanie. A jak wpadnie z dobrą radą, to my w skowronkach jesteśmy.
Teraz Ciebie poproszę, abyś jeszcze raz ze zrozumieniem przeczytała wszystko na swoim wątku. Wszystkie rady i wskazówki. Bo to trochę trwa.
Pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:12, 03 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nie, tylko wy tu sypałyście nazwami traw, a ja jestem na etapie, że kupowałam stipę, którą potem dziewczyny rozpoznały jako carex Frosted Curls. Do dziś, jak chcę napisać nazwę, to muszę sobie wygooglować najpierw, jak to pisać
A tu jeszcze wymagania miałyście: stojąca, leżąca, czerwona, zielona No zielona, to jestem ja

Jeszcze brązowa!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies