Oj i ja byłabym bardzo zła jakby wróciła zima! Sezon u mnie też już rozpoczęty, czekam na pierwsze zielone listki.
O lawendzie proszę mi też trąbić bo ja pierwszy raz mam lawendę i jakaś taka rozlazła po zimie jest.
Pozdrawiam wiosenny Jurajski
Polinko, to prawda, że łyso wiosną bez miskantów, ale i tak je uwielbiam przez pozostałą część roku Poza tym mają jedną ogromną zaletę: dobrze u mnie rosną i nie chorują.
Och ten dąb - jest piękny, to prawda, ale tak dominujący, że wszystko w ogrodzie przy nim mizernie wygląda... Ale i tak nie wyobrażam sobie widoku z okna bez niego
Małgosiu mam w ogrodzie ML i Gracilimusa, oba cudowne, właśnie dzisiaj je wycinałam i tak żal mi się zrobiło bo takie puste miejsca zostały po nich. Ale nie ma co przeżywać, jeszcze troszkę i nowe się pojawią. Mam hortensje Limelight i one tam pójdą, dokupię jeszcze kilka i szpaler gotowy. Do tego ML dam, kulki bukszapanów i jakieś niskie trawki pomiędzy bukszapna.
Co do drugiego pomysłu z brzozami to do końca nie jestem przekonana. Tam jest mało miejsca i nie wiem czy pergola z tą brzozą będzie dobrze wyglądać. Na brzozę uparłam się bardzo i muszę ją mieć ale nie mam ogrodu z gumy
Z przyjemnością popatrzyłam na Twój ''zimowy'' ogród Uwielbiam geometrię w ogrodzie a na Twojej powierzchni daje to niesamowity efekt. Czytam, że miskanty już wycięte, zatem i ja dzisiaj podziałam w ogrodzie. Troszkę łyso będzie bez nich ale przy tej pogodzie mam nadzieję, że szybko pojawią się nowe
Fajnie, że jesteś
Aga cieszę się, że wróciłaś
Ten niby żywopłot idzie w tym roku do wyrzucenia, będą smaragdy na całej długości Będę myśleć nad tymi hortensjami, bo one muszą tam być na 100 %, przed nimi bukszpan i carexy. Ale co za nimi?? I kolejny problem
Martuś mój projekt to właśnie teraz powstaje
Myślałam właśnie o tej brzozie wielopniowej. Myślę, że będzie to całkiem ok. wyglądać.Mąż mój napatrzyć się nie mógł na zdjęcie z pergolą
Puzzle mają tylko tradycyjne pergole i zadaszenia... Nie uwierzysz.... Najpierw bawiłam się w powerpointcie, potem w puzzlach, potem znowu w pointcie, a jak zobaczyłam, co zajęło mi tyle czasu, uśmiałam się Obrazek na moim pulpicie ma nazwę "haha", ale wklejam go, bo nic innego nie umiem zrobić Oto szacher-macher:
Zastanawiam się nad tym małym kawałkiem rabaty. Nad tym placykiem będzie nowoczesna pergola, cztery słupy drewniane i zadaszenie z poliwęglanu. Na projekcie są tam brzozy, rozchodniki w dwóch kolorach i rozplenice. Założenie jest aby zrobić coś na podobieństwo rabaty rozchodnikowej u Zetki
Dzięki wielkie dziewczyno Nie wiem czy jest taka możliwość ale mogłabyś wstawić taką pergolę nowoczesną nad tym wykostkowanym placykiem? Chodzi mi tylko o kształt tej pergolii.
kitek81, Magda70, polinka – było cudnie….spotkanie wspaniałe i bardzo smakowite, super atmosfera, dziewczyny rewelacyjne.
Neska – dzięki za wizytę, ja też czekam na wiosnę…na razie zimy nie widać…może już sobie poszła na dobre i nie wróci….zobaczymy. A spotkanie naprawdę było super.
Margolka - oglądałam grafikę, którą dostała od ciebie Małgosia...Ty zdolna kobitka jesteś...