Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Madzenka 18:54, 18 lut 2014

Jeju jak ja mam się wyrobić z trawami, dzisiaj róże dotarły.... Ups w niedoczasie weekendowym jestem.... Zawsze mam tak na początku wiosny, za krótkie dni, za dużo roboty...
Sebek 19:07, 18 lut 2014

Aga - nie wiem kim jesteś z zawodu, ale tak idealnie wystrzyżone topiary to rzadko widuję - jesteś małą ogrodniczką z wielkimi umiejętnościami
Wieloszka 19:15, 18 lut 2014

polinka napisał(a)
Z przyjemnością popatrzyłam na Twój ''zimowy'' ogród Uwielbiam geometrię w ogrodzie a na Twojej powierzchni daje to niesamowity efekt. Czytam, że miskanty już wycięte, zatem i ja dzisiaj podziałam w ogrodzie. Troszkę łyso będzie bez nich ale przy tej pogodzie mam nadzieję, że szybko pojawią się nowe
Fajnie, że jesteś

Polinko, to prawda, że łyso wiosną bez miskantów, ale i tak je uwielbiam przez pozostałą część roku Poza tym mają jedną ogromną zaletę: dobrze u mnie rosną i nie chorują.

Pszczelarnia napisał(a)
To jeszcze dodam, że lawenda bardzo mi się podoba w Jurajskim, Wieloszko. Ładnie napisałaś o wyczuciu klimatu w ogrodzie. Jak patrzę na Twój ogród to dopowiem, że ten dąb nie daje mi spokoju. Jest piękny.
U Madżen, zamieściłam pytania o palenisko, bo dalej nie wiem, jak TO działa?

Och ten dąb - jest piękny, to prawda, ale tak dominujący, że wszystko w ogrodzie przy nim mizernie wygląda... Ale i tak nie wyobrażam sobie widoku z okna bez niego
Madzenka 19:24, 18 lut 2014

Sebek napisał(a)
Aga - nie wiem kim jesteś z zawodu, ale tak idealnie wystrzyżone topiary to rzadko widuję - jesteś małą ogrodniczką z wielkimi umiejętnościami

Sebek czy osoba, ktora potrafi przeliczyć potas w gramach na zawartość w cieczy w ml może mieć inne wykształcenie niż inż czyż te cyrkle, ekierki i hiperbole w wypowiedziach nie potwierdzaja tego
Ja aż sie boje pisać u Agi, że coś robie NA OKO, bo potem muszę wyspowiadać się jakie to są proporcje.
Uwielbiam taki przekrój charakterów na forum
Sebek 19:28, 18 lut 2014

Cieszę się, że Was znam Każdy z innej dziedziny i w razie problemów zawsze można się o coś zapytać I nie piszę tego z egzageracją, ale wszyscy wydajecie się profesjonalistami w każdej dziedzinie - multitasking na ogrodowisku rządzi
Wieloszka 19:34, 18 lut 2014

zawitka napisał(a)
Witaj Aga daaawno u Ciebie nie byłam a to duzy błąd ha ha .Jak popatrzyłam na Twoje kule to chyba jutro polecę ciąć swoje ha ha /żartuję / Slicznie nie będę więcej pisać bo szczoka mi opadła Cos przepięknego Będę zaglądać No moje buksiki zobaczą nożyce ! ! ! Pozdrawiam cieplutko

Zawitko, dużo mam tych kulek, więc jest na czym rękę ćwiczyć, ale bez przesady z tą doskonałością
Pozdrawiam!

irena_milek napisał(a)
Uwielbiam twoją geometrie jak wszystko uroslo, cudownie, ciut ci zazdraszczam tego ładu, a kule niesamowite

Irenko, dobrze że tylko ciut, bo dzięki temu każda z nas ma inny, niepowtarzalny ogród. Chociaż mój z pewnością dużo łatwiej powtórzyć, Twoją mnogość bylin nie byłabym w stanie skopiować
Już widzę lepiej się czujesz, skoro masz siłę pisać

Marzena2007 napisał(a)
Jeju jak ja mam się wyrobić z trawami, dzisiaj róże dotarły.... Ups w niedoczasie weekendowym jestem.... Zawsze mam tak na początku wiosny, za krótkie dni, za dużo roboty...

No... zaczyna się orka Mam nadzieję, że fotki róż są u Ciebie? Bo idę oglądać.

Sebek napisał(a)

Sebek, wyuczony czy wykonywany ? Zresztą zawód nieważny, a zamiłowanie do geometrii częściej przeszkadza w życiu niż pomaga
Wieloszka 19:44, 18 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Sebek czy osoba, ktora potrafi przeliczyć potas w gramach na zawartość w cieczy w ml może mieć inne wykształcenie niż inż czyż te cyrkle, ekierki i hiperbole w wypowiedziach nie potwierdzaja tego
Ja aż sie boje pisać u Agi, że coś robie NA OKO, bo potem muszę wyspowiadać się jakie to są proporcje.
Uwielbiam taki przekrój charakterów na forum

No toś mnie podsumowała
Madzenka 19:47, 18 lut 2014

Uwielbiam tę naszą różnorodność charakterów i podziwiam Cię za perfekcjonizm
Mala_Mi 19:49, 18 lut 2014

Nie doradzę co z cisami... ale oko pocieszyłam, doła załapałam, bo u mnie nawet hiperboli nie będzie... tylko esy floresy
Masz cudnie porządnie, elegancko.... ale ...
Mniejsi perfekcjoniści są szczęśliwsi.. ale to już Ci pisałam
Enya73 20:00, 18 lut 2014

Pani inż z artystycznym zacięciem najlepsza kombinacja.
Jak tak piszecie o zawodach, to ja się też już pogubiłam, kim jestem z zawodu? Takie czasy, że lepiej mieć kilka A najważniejsze, żeby robić coś z pasją i na 100%.
Pozdrawiam serdecznie.