Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 07:02, 18 lut 2014

ana_art napisał(a)
poczytałam i widzę, że zamierzasz kucharzyć palenisko piękne, szczerze jestem ciekawa ile razy będzie w użyciu... nasze wykorzystane kilka razy...

He he, to że Źon powiedział że jest przeznaczenie do kucharzenia to nie znaczy, że tak będzie nie może służyć do podgrzewania w zimne wiosenne wieczory? He he, żeby sobie nie myślał, że będę przyrządząć kiełbaski
Madzenka 07:03, 18 lut 2014

monteverde napisał(a)
To ja poczekam jak kupisz i wstawisz do ogrodu popatrzę czy dobrze się wkomponowało w nasadzenia pozdrawiam Marzenko

Aniu teź mam taka nadzieje. Na razie jednak zbieram na narty i remont elewacji, ambrowce, róze... Więc palenisko musi poczekać...
baraga1904 07:18, 18 lut 2014

...fajne to palenisko...nie ma co... będzie ja znalazł do Twojego ogródka... zakupiłam latarenki - mam nadzieję że nie masz nic przeciwko... a... i zaczynam drugie opakowanie Deto....i pojawiają się pierwsze efekty jupi....
mira 08:23, 18 lut 2014

Marzenko dzięki za info o aspirin , trochę się zmartwiłam ale zobaczymy jak się wkomponują
Twoje plany paleniskowe super !!!!!! ja mam problem z decyzją bo mnie te paleniska z funkcją rusztu na grila pasują ale na razie stale odkładam decyzję
a lekcję 3xtak do ogólnego Tak zapamiętałam

miłego dnia
Mala_Mi 08:34, 18 lut 2014

Aby bylo duże TAK muszę zacząc przygotowywać potrawy na to palenisko..... Qurcze myśle czy mi sie taki biznes opłaca....

Królowa nie gotuje.. i nie przejmuj się, że królowa jest tylko jedna... bo jedna na Podkarpaciu, jedna może być na ziemi wrocławskiej

Wieloszka 08:44, 18 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

W niedziele w czasie spaceru ogladałam elewacje domów i muszę przyznać, że nasz ciemny szary spisal sie na medal. Przy szutrowej drodze wszystkie domy mają elewację do malowania lub gruntownego czyszczenia a nasza wyglada tak samo jak 5 lat temu. Teraz gdy mamy drogę, zywopłot chroniacy nas przed kurzem z pola, możemy się zdecydować na jasną elewacje o jakiej marzylismy od początku. Zdecydowalismy, że nie będzie biała lecz bardzo jasno szara. Kolor drewna jeszcze nie przesądzony. Teraz muszę ustalić tylko termin prac z moim Panem Złota Rączka i ustalic kasę.... Oj boli....

Wybraliście rewelacyjny kolor - jasno szary ładnie się komponuje z drewnem takim naturalnie spatynowanym. Oj kasa zawsze boli, zwłaszcza przy takich grubszych sprawach, jak zmiana elewacji
Urszulla 09:26, 18 lut 2014

Już trzeci dzień wchodzę do Ciebie
i ciągle coś mnie odrywa od kompa.
Muszę stwierdzić że na bieżąco śledzę Twoje plany inwestycyjne domowo-ogrodowe
Efekty chętnie pooglądam.
Świetnie przetrwał ten cyprysik strzyżony,
u Danusi też zniosły dobrze zimę-
choć w tym roku żadnej zimy nie było.
polinka 10:36, 18 lut 2014

Marzenko proszę zajrzyj do mnie i poratuj w sprawie kącika wypoczynkowego
Jak już uporam się z tymi brzozami wstawię zdjęcie mojego ognia w ogrodzie.
aneta230972 12:02, 18 lut 2014

Marzenko jestem, jestem i.......nadrabiam .
Pszczelarnia 13:06, 18 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Informuję, że wiosna u nas na całego. Piekne slońce, temperatura iście wiosenna.
Dlatego piszę list do Mikołaja imieniowego - ja kcem takie palenisko jak Gabisia

Pytam, jak rozpalać pod tym paleniskiem? Albo w tym palenisku? To jest takie palenisko jak do kartofli w żarze? Omawiałyśmy sprawę dokładnie - a ja dalej nie mogę pojąć jego funkcji. Na czym kłaść tacki z pstrągiem? Dziewczyny proszę o oświecenie.