Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 10:11, 29 cze 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Bardzo ładny Nachyłek. No właśnie myślę też o nowej rabacie jak trochę brzózki podrosną. Lekkie pól kole. Na razie myślę

Aniu, ten nachyłek kwitnie prawie 2 miesiące.
Ja dwie nowe rabaty na wiosnę zrobiłam.Ale na jesieni chyba je poszerzę.Ech.A ty myśl jak swoje poszerzyć .
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:08, 29 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciekawe czy nam z roku na rok ten pociąg dłuższy wyjdzie dostawiając nowe wagoniki

Na pewno. Lokomotywę trzeba będzie wymienić na większy model

Dobrze, że ten nasz pociąg po takim moście nie musi jeździć, bo kilak wagoników by wypadło z podróży Gospodyni spotkania jako pierwsza

Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:07, 29 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Takie grzyby się zdarzają i każdy je ma rozniaste. Usuń i wyrzuć
Na tej fotce zauważyłam, że masz postrzępione źdźbła trawy. Koniecznie musisz naostrzyć nóż w kosiarce.

Też kiedyś mieliśmy wahacze, ale to musi być dobrej firmy. 30 min za mało to jest tylko po 15 min na jedną połowę wahacza.

Kup sobie kogucika takiego jak na fotce dzisiaj przyszedł w paczce. Ma regulowane rozprysk i wysokosc.. Mam automatyczne podlewanie ale mąż uznał że za mało i trzeba dodać wodotrysków przy takim upale.
"Kogucik" zamontowany na statywie jutro próba zrobię fotkę to pokaże. Mamy własną studnie więc podlewamy. Kosztuje to ok 120 zł mamy duży przekrój rury 1 cal więc daje czadu.
Mam jeszcze druga łąkę z brzozami też trzeba podlewać bo brzozy to pijawki i zaczynają schnąć i śmiecić liśćmi wszędzie.

Dziękuje za cenne wskazówki, mam zraszacz pulsacyjny jednej z znanych firm na literkę Ga... ale mam wrażenie że zraszacz wahadłowy jakoś równomierniej podlewa trawnik. Pulsacyjny bardziej leje przy końca a po środku lekko zrasza, takie jest moje odczucie. Niestety nie mam takiej średnicy rury jeśli chodzi o pod-licznik do podlewania także takie ciśnienie zapewne nie jest takie jak u Pani. zakupiłem jeszcze dwa zraszacze pulsacyjne Celfast Lux. Pytanie jeszcze do Pani jakiej firmy jest ten "Kogucik" czy sprawdza sie w domowym podlewaniu chodzi mi o cisnienie 2-3bar, czy przeznaczony jest tylko do pomp? Ewentualnie jakies zdjecie jak dziala Widzę że chyba jest profesjonalny bo ma wiecej regulacji.

Teraz dużo więcej podlewam mój trawnik, przez ostatnie 3 dni i mam wrażenie nabiera lepszych kolorów. Po wskazówkach Pani Eli, mam wrażenie że mało podlewałem mój trawnik, tym bardziej że jest skierowany na południe, także ciągle w miejscu nasłonecznionym. Nie wiem jak to wyjdzie za wodę ale trudno sprawdzmy czy efekt bedzie lepszy. Teraz sa upały także chyba trzeba lać i jeszcze raz lać. Zastanawiam się jeszcze czy nie dać nawozu jak tylko bedą zapowiadać jakieś deszcze.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:07, 29 cze 2019

Do góry
Cięcie to chyba jedna z najczęściej wykonywanych prac w Waszym ogrodzie

Przycinam tylko raz w roku, niektóre co 2 lata lub rzadziej. Ale fakt najwięcej z tym roboty. To dzisiaj min. pod sekator pójdzie.

Trawnik ponad dwa tygodnie nie koszony i to go ratuje przed wysychaniem. Zakaz mamy podlewania a w sumie to ciśnienie takie, że nie da rady.

Moja działka na Dębowym Lesie 10:03, 29 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, kusisz liliowcami, a jak w nich rosną lilie i inne fajne rośliny, to jeszcze bardziej
Dojrzewa u mnie chęć zrobienia takiej rabaty na podwórku, chcę tu mieć kolorowy busz

Grażynko liliowce bardzo lubie.Mam je w rożnych miejscach.I te tak zostaną.
I mam tez jedna duza rabatę z nimi.Ale tam muszę coś pozmieniać.
Ale to może na drugi rok Troszkę w tej dużej rabacie lilii jest i trochę czegoś innego tez.
zobacz, ciągle coś chce zmieniać, przesadzać, dosadzać, robić nowe.Ogrodnik ciągle myśli, pracuje , chce
Na drugi rok, kilka mogę podzielić liliowców. Chcesz ??

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:03, 29 cze 2019

Do góry
Pokazuję przystrzyżone tuje (jeszcze nie skończone, ale widać chyba różnicę ).
Było

Jest
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:57, 29 cze 2019

Do góry
Ten jest śliczny. Musze podlać gnojówką z wrotyczu, bo już gotowa.

Lawenda kwitnie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:55, 29 cze 2019

Do góry
i te co mi Monia rok temu odbierała od koleżanki forumowej

zniosły zalanie, w słońcu nie mdleją, ciut odchorowały upał co po liściach widać , ale kwiat bielusieńki

Oj czy to moje byłe hortensje? Jak tak to ciesze się, że maja dooooobry dom
Moja działka na Dębowym Lesie 09:53, 29 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Za każdym razem gdy patrzę na Twoje maki, to mi szczęka z podziwu opada ... Są niezwykłe!!!
Nie kusi Cię czasem, by poszerzyć swoje rabatki? ☺

W poprzednich latach były inne jeszcze kremowe .Ale gdzieś się podziały .Ale Jeszce nie wszyrkie rozkwitły .

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:52, 29 cze 2019

Do góry
Jak kupowałam pani nie wiedziała na jaki kolor zakwitnie. Chciałam, żeby na biało.
I jest biała

A tu niespodzianka. Wsadziłam dwa takie same. Kwestia ilości światła.

W stoliku jest bordowy.

A w korycie zzieleniał.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:43, 29 cze 2019

Do góry
Znalazły się a myślałam, że wyplewiła. Tworzą fajny duet z jeżówką bladą.

W kręgu pojawiają się kolejne kwiatki.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:38, 29 cze 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za miłe chwile spędzone u Sylwii, na pamiątkę zostawiam kilka fotek.

Dorotko dziękuje za zdjęcia. Ja już kilka od Ciebie "ukradzionych" wrzuciła sobie na wątek wcześniej. Mam nadzieje, że się nie gniewasz, ale takie świetne wyszły. Miło będzie wspominać to spotkanie u Sylwii i Wojtka.
Blaski i cienie nowego życia 09:38, 29 cze 2019

Do góry
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:36, 29 cze 2019

Do góry

Jeżówki też już niebawem zakwitną. Zawilce, hortensje i sadźce też szykują się rozplenicami. Zmieniamy klimaty na letnie.

Jurajski Ogród 09:28, 29 cze 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

tu, zamiast Bonici rośnie od jesieni tawuła Crispa, ale czy zostanie na stałe? Jeszcze nie wiem, testuję...
Natomiast wciąż pusta (z jakimiś resztkami Miłki, która tam nie chce rosnąć) jest środek rabaty...

A to ciekawe że wypadła róża. To było fajne połączenie. Za to będzie odmiana. Ja też testuję rośliny na danych stanowiskach i ciągle nic nie skończone

U Ciebie fantastyczne widoki i idealne taka równowaga panuje
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:24, 29 cze 2019

Do góry
Na drugi dzień rano przed pracą wycięłam bodziszka żałobnego przy samej ziemi. Usunęłam też pozostałości łodyg zaschniętych tulipanów, które zakrywał. Za dwa tygodnie ładne kępki już będą ponownie. Jego rola będzie teraz mniejsza, bo rozplenice są już spore.

Skorzystałam, że zrobiło się miejsce i przycięłam też dziesiątki kroków obwódki bukszpanowej. Sadzonki już się zrosły i coraz mniej widać poszczególne kostki. Jeszce jakiś czas i wyrównają się, tak, że nie będzie widać poszczególnych kępek.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:13, 29 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Wolny dzień od pracy spędzony w ogrodzie, to najlepsze co może być. ☺ Tylko bez tych upałów ...
W przepięknym ogrodzie byłaś.- uczta dla oczu ☺

Dzień wolny bardzo intensywnie wykorzystałam w ogrodzie. Cały przód przycięłam. Tuje,cisy, bukszpany.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies