Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Magdalenka 20:57, 25 lip 2014

Do góry
Madzia u mnie też lawenda zawsze będzie- Twoja ma zachwycający kolor. Wiesz jaka to odmiana? Usyp jej gorkę i dosyp dużo piachu jesienia. I wiesz myślę że moją i Wieloszki przymroziło wiosną. Bo miała miniaturowe kałczki a potem nadszedł mróz, ktory mi wymroził młode przyrosty....
Wiec gdy będą póżnowiosenne przymrozki trzeba będzie z agro latać.....

Oberwałaś powygryzane listki hortensjom?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:49, 25 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ewelino pewnie taką przyjemność to jej zostawie... nie śmiałbym zostawiać tego dla siebie

Marzenko wszystkie linie rabat będą proste, plus wkomponowane kwadraty wiadomo na czyj wzór Po tej samej stronie planuje włąśnie posadzone Carexy w trójkąt, 3 brzozy również posadzone po skosie i na skarpie obok donic też planuje podobny układ roślin. Nie wiem czy mnie to nie przerośnie, ale będę walczył, a jak przeniose moje gryzmoły do programu to pokaże całość.

Agnieszko ten liliowiec jednak się troszke wyrobił z każdym nowym kwiatem, ale mimo wszystko jakiś bladziuchny
Graficzne ustawianie troszke zabawne, ale ja nic nie poradze, że talentu nie posiadam a tchniczne rysunki są mi bardzo bliskie Na wątek będzie trzeba troszke poczekać. Jak w tym roku uda się wyrównać działke i usunąć pobudowlane resztki to założe

Zatem " jedynka" idelanie będzie pasować.

Ja bardzo lubie trzmieline i proponuje abyś z niej nie rezygnował. Chwilę potrwa zanim zrobisz z niej kwadraty ale bedzie inaczej. Ja tez próbuję zrobić kostkę trzmielinową i dwa pólkola.... Na razie nie widac....
Ogród niby nowoczesny ale... 20:47, 25 lip 2014

Do góry
Madzia,
Kiedy sadzilaś te seslerie? Tyle się u Ciebie dzialo, że już zapomniałam. Są z tego sezonu czy z poprzedniego roku? Bo u mnie coś marnie rosną. Wprawdzie posadziłam je 3 tygodnie temu....
Ogród niby nowoczesny ale... 20:44, 25 lip 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Po takiej reklamie głównkowatych na Ogrodowisku może się nie udać kupić ani jednego
Laskonoga, wszystko pooglądałam i małoodkrywczo i jakże nieoryginalnie rzeknę - cudnie jest, psze Pani

Tesiu główkowate w necie też są tanie, w cenie najtańszych krokusów, już przedsprzedaż prowadzą.... I się zastanwiam nad tanią angelique.....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:42, 25 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Marzenko używałam mniszka, po konieczynie i innych śladu nie ma

Dzieki bo trawnik sie zazielenil dzieki nawozowi przeciwko żólknięciu ale koniczyna się panoszy. Innych chwastow mam mało i ręcznie je wyrywam
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:39, 25 lip 2014

Do góry
W wyższych już mam i rozplenice je pożarły... Wczoraj powyciągałam 3 szt.... Medium zżarły mi nawet bukszpany
Myślę jeszcze o piccolino

Sywlia ogród zachwyca. Jest boski i rzeczywiście róż tylko Ci brakuje
Napisz jak cięłaś lawendę? Maszynka? Nie za nisko? Zakwitnie drugi raz? Bo gdy ja w ubiegłym roku tak nisko pocięłam to już drugi raz nie kwitła...
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:36, 25 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)

ta trawka to rozplenica .... dostałam ją od Lenki były malusie dwa lata temu ... nie wiem co to za odmiana ....

To little bunny mam takie i skopiuje je z tymi samymi jeżówkami .... Za rok
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 25 lip 2014

Do góry
Sebek znasz niespodziankę?? Czyżby w tym ogrodzie, z którego masz avatarka?
A avatarek z maską super taki ludek ogrodowy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:25, 25 lip 2014

Do góry
Ha ha w oczekiwaniu na fotki mebli mężów nie zmieniamy Lepszy znany wróg niż obcy jak to mawia moja mama
Postawić trawkę nad i... 20:08, 25 lip 2014

Do góry
Rabata ze żwirkiem bedzie świetna!!
Claire zachwyca! Dlaczego nie kupuję białych róż??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:04, 25 lip 2014

Do góry
Karolina, Lukasz, Sebek, Alex, Gocha, Rench, Aga pozdraiwam serdecznie.

I mam pytanko czy monarda - pysznogłówka po ścieciu kwiatów ma sznsę zakwitnać jeszcze raz? Bo jeśli nie to utnę ja bardzo nisko jak w ubiegłym roku (miała mączniaka starszliwego) a jeśli ma sznse zakwitną to jak ciąć? Z pierwszym listkiem?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:45, 25 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Madżenko... a Geoffa Hamiltona masz u siebie...? nie pamiętam już...gdybys miała to pokaż fotki proszę

Nie mam i w tym kolorze mam kilka innych przed nim jest za balady a jak pamiętach mam w tm kolorze 5 bonica, nie wiem ile fairy (ale duuuuuużo za dużo) , 7 NN, w ubiegłym roku dokupiłam Jamesa Galeway i Alnwick Rose. W tym Brother Cadfael I Alana T.
Teraz kupuję ciemniejsze. Z Austinek rózowych czekam na Gertrudę
Aktulenie na tapiecie róże w ciemniejszym różu, bardzo ciemne lub biała First Lady ze względu na nietypowy kwiat.
I chyba więcej zakupow nie bedzie bo musze powtarzać nasadzenia, w przeciwnym razie będzie misz masz...

Myśle gdzie poupychac mikanty do tych róź ... I bukszpany....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:40, 25 lip 2014

Do góry
aage napisał(a)
Witaj Marzenko.

Jestem nowa a może dopiero ujawniona
Wsiąkłam w twoje ogrodowe poczynania i opowieści. Karmię się wiedzą i pochłaniam z wielką przyjemnością każdą kolejną stronę zapisane historii.
Dziękuję za garść inspiracji.

Ściskam mocno, Agnieszka

Agnieszko witaj, widzialam Cię już w kilku wątkach. Widzę, że wpadłaś w forum jak śliwka w kompot
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:39, 25 lip 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Madżenko ja z pytaniem: Jaka laurowiśnia Ci nie przemarza? Potrzebuję jakiegoś ładnego gęstego krzewu tak do 1,5 m jako tło. Czy to byłby dobry wybór? I jak szybko toto rośnie, bo nie mam chęci czekać 4 lata

A może inna propozycja czegoś lisciastego...

A Twój ogród i zapał podziwiam nieustannie, tylko po cichutku, bo odwiedzających masz zawsze tłum prawdziwy

A proszę sie cofnąc i poczytać moje podsumowanie laurowiśni wraz ze zdjęciami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:38, 25 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Właśnie zajrzałam sobie do Twojej wizytówki i pomyślałam że może fajnie żebyś dorzuciła akturalne zdjęcia. Masz tyle cudnych widoków z wiosny, wczesnego i średniego lata że super gdbyby Twoja wizytówka się wzbogaciła o parę stron zdjęć Ale widziałam, że już w kwietniu doszłaś do takich wniosków.

A wizytówka Twoja stanie się też metamorfozą - czyli jak z pięknego ogrodu zrobić boski

Nicole na pewno zaktulaizuję wizytowkę , sporo zmina nastąpiło. Potrzebuje na to chwilę czasu a w ten weekend go nie będzie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 07:00, 25 lip 2014

Do góry
Ola pomyśl raczej o odmianach bardziej kompaktowych np. Bobo, Sundae Fraise, Little Lime itd

Marzena2007 napisał(a)
Czy pomożecie mi zidentyfikować tę hortensję ogrodową? Kwitnie na pędach ubiegłorocznych i nowych. Niebieska oczywiście za sprawą nawozu.

Madżenka to może być Endless Summer tylko u mnie różowa -bez polepszaczy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 01:26, 25 lip 2014

Do góry
Ja fak samo jak Jagoda głosuję. Nie mogę się zdecydować , wszystko zależy od pozostałegu ukladu rabat. Jeśli gdzieś powtorzysz trojkąty to dalabym 1 , jeśli raczej same proste linie to 3
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:21, 25 lip 2014

Do góry
To ja już nie klikam lecz czekam na Anie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 01:15, 25 lip 2014

Do góry
Kupilam berberysa GC . Finka powiedziała, ze swojego z powodzeniem strzyże. Ja planuje z niego kostki pod grabami na przedpłociu zrobic. Aktualnie uschly mi cztery bez podlelwania w czasie urlopu...
Kolorowy ogród na piasku 01:11, 25 lip 2014

Do góry
Zachwyciły mnie róże na łuku. Zadam pytanie czym je okrywasz na zimę jeśli nadejdą duż mrozy? Agrowłókniną? I jakie to są temepratury wymagające okrycia róż pnących na zimę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies