Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

aage 14:20, 25 lip 2014

Witaj Marzenko.

Jestem nowa a może dopiero ujawniona
Wsiąkłam w twoje ogrodowe poczynania i opowieści. Karmię się wiedzą i pochłaniam z wielką przyjemnością każdą kolejną stronę zapisane historii.
Dziękuję za garść inspiracji.

Ściskam mocno, Agnieszka
baraga1904 14:24, 25 lip 2014

...Madżenko... a Geoffa Hamiltona masz u siebie...? nie pamiętam już...gdybys miała to pokaż fotki proszę
Madzenka 14:38, 25 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Właśnie zajrzałam sobie do Twojej wizytówki i pomyślałam że może fajnie żebyś dorzuciła akturalne zdjęcia. Masz tyle cudnych widoków z wiosny, wczesnego i średniego lata że super gdbyby Twoja wizytówka się wzbogaciła o parę stron zdjęć Ale widziałam, że już w kwietniu doszłaś do takich wniosków.

A wizytówka Twoja stanie się też metamorfozą - czyli jak z pięknego ogrodu zrobić boski

Nicole na pewno zaktulaizuję wizytowkę , sporo zmina nastąpiło. Potrzebuje na to chwilę czasu a w ten weekend go nie będzie
Madzenka 14:39, 25 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Madżenko ja z pytaniem: Jaka laurowiśnia Ci nie przemarza? Potrzebuję jakiegoś ładnego gęstego krzewu tak do 1,5 m jako tło. Czy to byłby dobry wybór? I jak szybko toto rośnie, bo nie mam chęci czekać 4 lata

A może inna propozycja czegoś lisciastego...

A Twój ogród i zapał podziwiam nieustannie, tylko po cichutku, bo odwiedzających masz zawsze tłum prawdziwy

A proszę sie cofnąc i poczytać moje podsumowanie laurowiśni wraz ze zdjęciami
Madzenka 14:40, 25 lip 2014

aage napisał(a)
Witaj Marzenko.

Jestem nowa a może dopiero ujawniona
Wsiąkłam w twoje ogrodowe poczynania i opowieści. Karmię się wiedzą i pochłaniam z wielką przyjemnością każdą kolejną stronę zapisane historii.
Dziękuję za garść inspiracji.

Ściskam mocno, Agnieszka

Agnieszko witaj, widzialam Cię już w kilku wątkach. Widzę, że wpadłaś w forum jak śliwka w kompot
Madzenka 14:45, 25 lip 2014

baraga1904 napisał(a)
...Madżenko... a Geoffa Hamiltona masz u siebie...? nie pamiętam już...gdybys miała to pokaż fotki proszę

Nie mam i w tym kolorze mam kilka innych przed nim jest za balady a jak pamiętach mam w tm kolorze 5 bonica, nie wiem ile fairy (ale duuuuuużo za dużo) , 7 NN, w ubiegłym roku dokupiłam Jamesa Galeway i Alnwick Rose. W tym Brother Cadfael I Alana T.
Teraz kupuję ciemniejsze. Z Austinek rózowych czekam na Gertrudę
Aktulenie na tapiecie róże w ciemniejszym różu, bardzo ciemne lub biała First Lady ze względu na nietypowy kwiat.
I chyba więcej zakupow nie bedzie bo musze powtarzać nasadzenia, w przeciwnym razie będzie misz masz...

Myśle gdzie poupychac mikanty do tych róź ... I bukszpany....
Pszczelarnia 14:45, 25 lip 2014

Witaj Wulkanie! Miło Cię widzieć ze szpadelkiem w dłoni i czytać o nowych układach strategicznych w ogrodzie.

Rośliny - bać się, Ogrodniczka ze zdwojoną energią wróciła!

Piękne hortensje, laurowiśnie i wszystkie "tyły".
Pszczelarnia 14:46, 25 lip 2014

EDIT: Bysy Bee - nie czytaj o laurowiśniach. Na Podlasiu wymarznie Ci każda.
Madzenka 15:04, 25 lip 2014

Karolina, Lukasz, Sebek, Alex, Gocha, Rench, Aga pozdraiwam serdecznie.

I mam pytanko czy monarda - pysznogłówka po ścieciu kwiatów ma sznsę zakwitnać jeszcze raz? Bo jeśli nie to utnę ja bardzo nisko jak w ubiegłym roku (miała mączniaka starszliwego) a jeśli ma sznse zakwitną to jak ciąć? Z pierwszym listkiem?
Sebek 15:20, 25 lip 2014

Wyczytałem, żeby je ogławiać. Jakby odbiły z boku to wtedy możesz je przyciąć w tym miejscu i po problemie