Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:14, 27 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Mam takiego wiąza tylko malucha jeszcze, ale chętnie bym jeszcze ze dwa takie posadziła
Czyli mówisz czas za rewolucję sie brać.....tylko kurcze nie mam siły przy takim upale, a jak mam to wodę leję

Sylwia Ty to już rewolucji narobiłaś tyle że wystarczy że będziesz podlewać i niech rośnie - w upale nie robota - jesień będzie pracowita - teraz wakacje !

nie wiem czym zasilacie groszki jakoś kiepsko mi rosną

Ogród Małej Mi 2017 00:10, 27 cze 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

O tak

A to Twoje klimaty Rudbekie wszędobylskie.. kompozycja zgrzyt, ale wyrosły same wiec niech będą ..
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:08, 27 cze 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kochana ogrodniczko, życzę Ci wielu takich porannych spacerów, pogaduszek, podróży, torebek z nasionami, gości ogrodowych, doniczek. I wiesz, że bardzo się z tego cieszę.

Wiem, wiem i już się cieszę na te torebeczki

a widziałaś? wysiałaś też masz ?

Ogród Małej Mi 2017 00:08, 27 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Radosny, kolorowy ogród i radosne w nim ogrodniczki, łącznie z najmniejszą - no bo jakże by inaczej? Ślicznie wokoło

Te najmłodsze powinno być na wszystkich fotkach.. jako malutkie dziecko było to takie spokojne, tylko niebieskie oczy dominowały., a teraz to kobietka z charyzmą, temperamentem, inteligencją .. przyszywana cioteczka zakochana w Iguni
Niestety z powodu gadania fotek nie robiłam.. jak zwykle zresztą

Ogród Małej Mi 2017 00:04, 27 cze 2019

Do góry
yolka napisał(a)
- to jest komentarz do drugiego zdjęcia

Ja zawsze się głupio śmieję .. głupio gestykuluje.. dawniej powiedziano by prostaczka

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:04, 27 cze 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Bardzo fajnie, że i Twój i ogród Kasi zobaczymy w Mai.. oba warte tego jak najbardziej i zupełnie inne.Gratuluję

Nasze ogrody coś mają wspólnego

ja zerżnęłam od Kasi pomysł i mam taki kawałeczek bajki

a Ty róże to lubisz, wiem

dziękuję Agnieszko

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 00:03, 27 cze 2019

Do góry
Na zakończenie lawendowa - muszę się nią zająć, wyrównać jakoś poziom i wysypać korą, bo susza nad suszami..
Ogród Małej Mi 2017 00:03, 27 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Jak nie masz czasu na fotki to ja Ci wstawię . Anuś fajnie było móc Was odwiedzić . Ty zawsze takiego pozytywnego kopa człowiekowi dajesz . Wulkan, nie kobita i za to Cię kocham .

Zdecydowanie to najpiękniejsze Tu już odkręcona Igunia

Bardzo pozytywna osóbka Uwielbiam Igusie Taki wulkan energii ..
Ogród Małej Mi 2017 00:02, 27 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Śliczna.. chociaż to nie moje kolory

To moje

O tak
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 00:01, 27 cze 2019

Do góry
Po przesadzeniu w bardziej cieniste miejsce, które też mniej wysycha tawułka postanowiła wreszcie zakwitnąć

Rutewka elin

Floks Tiara - bardzo ładnie zawiązuje kwiaty (to odmiana o pełnych kwiatach), ale są przypalane przez słońce - zastanawiam się, czy nie powinnam spróbować go posadzić w bardziej zacienione miejsce
Anabelki of course
Ogród Małej Mi 2017 00:00, 27 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Prześliczna
Ogród na tle granatowych chmur wygląda wręcz nierealnie, tajemniczo ...

Śliczna.. chociaż to nie moje kolory

To moje

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:59, 26 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Miro, gratuluję odpicowaniu ogrodu i wizyty Mai. Wreszcie będę mogła obejrzeć Twój ogród prawie na żywo I Ciebie

Wena Ci co prawda uciekła, ale to co pokazałaś bardzo mi się podoba I to co napisałaś też
Kącik ogrodnika jaki uporządkowany Motywacja to jest to

Ewo ogród na żywo możesz zobaczyć znacznie wcześniej - zapraszam jak tylko będziesz mogła.
Tak motywacja to jest moc

Bardzo dziękuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:55, 26 cze 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Miro, czy na tym zdjęciu jest Wiąz karłowy Jacqueline Hillier? Ile ma lat i jaki wysoki? Mam maluszka do posadzenia i szukam miejscówki, żeby go potem nie przenosić z miejsca na miejsce, a wydaje się całkiem spory

Tak to wiąz, jest spory bo ma chyba ponad 2 metry wysokości i więcej szerokości - ale jest już leciwy - pewnie ma 8 lat. Jest bardzo kruchy, stale go przycinam, ogołaca się od środka więc tak formuluję trochę. U mnie na coś choruje nie wiem czy to jakis mszyce - ja sobie z tego nic nie robię no i tak sobie żyjemy

daj duzo miejsca a żeby dziur nie było to możesz obsadzić na razie bylinami a za 3 lata zabierzesz bo i tak byliny trzeba odmładzać - albo trawy.

Zrobiłam dziś dla Ciebie zdjęcia

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:48, 26 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Przeglądam i pisze. U nas na szczęście ulew nie było, ale nieraz też tak miałam. Po zrobieniu wewnętrznego drenażu problem zniknął.

Na mazowszu znowu suszę przechodziły jakieś tam deszcze ale to takie kropelkową nie więc sucho nawet bardzo. Co drugi dzień podlewamy bo skwar się leje z nieba. Róże w tym roku były piękne ale krótko był ten szczyt kwitnienia gotują się na słońcu niektóre.

Widzę, że ekipa filmowa była to dobrze będziemy oglądać. Sporo ogrodów z ogrodowiska już filmowano.
Nie wyrabiam w te upały w dzień siedzę w domu bo lepiej po nocnym wietrzeniu. Wieczorem wychodzę ale tną komary.

Mira pogody takiej jakiej sobie zyczysz pozdrswiam

Jak zrobiłaś taki drenaż wewnętrzny - ciekawa jestem -
u mnie tez skawar i komary i źle się czuję po prostu w takim upale - już ochłodzenie idzie

Dziękuję.

Ogrodowe skarby 23:47, 26 cze 2019

Do góry
Wiecie co będąc u koleżanki wynypałam u niej wielkie lustro czekało na wywóz śmieci wielkogabaratowych. No i tym sposobem mam lustro do ogrodu. Pomyślałam że je powiezsimy na ścianie między oknami! Jak myślicie będzie ok?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:45, 26 cze 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Gratuluję i bardzo się cieszę, że zobaczę Twój ogród w TV
Z buraczkami też eksperymentuję, tym razem. W marcu do kuwetki wysiałam liściowe i te już do konsumpcji, natomiast korzeniowe wysieję jak zbiorę bób (czyli lada chwila). Zostawię korzenie bobu w ziemi (magazyn azotu) i będę obserwować.
Bratki tak samo u mnie się zachowały, były piękne aż nagle wczoraj kaput. W sumie to dobrze, bo w poczekalni czekały od dawna pelargonie różowe i stipy (marne w porównaniu do drugiej, obsadzonej w kwietniu donicy).
Pelargonie z siewu zaczynają kwitnąć. Ale to takie zwyczajne, białe i łososiowe.
Ty siałaś jakieś ciekawostki?
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.

Reniu bardzo dziękuję.

Ja też po bobie posieję jeszcze buraki - tez zostawię choć lubię wyrywać bo fajnie glebę wzruszają a to i tak w kompost - zobaczę - na razie doznania smakowe bobowe będą.

Czy siałam ciekawostki? hmm - ozdobną kukurydzę - super jest, śliczny nagietek brązowy, wysiałam amarantusy czerwony,zielony i rudy,mam pierwszy raz wysiana orlayę - sama już nie wiem co siałam sporo - dalie z siewu zaczynaja kwitnać - o szałwię szkarłatna siałam

każdy dostaje dziś róże więc dla Ciebie porcyjka

Za drzwiami do ogrodu... 23:45, 26 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Komu się nie marzy taka trasa ogrodowa...?
Pashmina też mi się podoba, w tym roku już jest na co popatrzeć.
I New dawn zaszalała

Aniu, piękne te Twoje róże. I Ty w nich cudnie wyglądasz.
A która to New Down? ja kupiłam w tym roku kilka New Down i Utersener Klosterrose i posadziłam przy płocie. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć co robisz ze swoimi, że tak pięknie rosną? Może bym u siebie zastosowała?

Idę dalej oglądać Wasze spotkanie.
Pozdrawiam.
W ogródku emerytki 23:45, 26 cze 2019

Do góry
Sasance pomyliły się pory roku

Widoczek z romantycznego kącika

Lubię takie chmurki na przedwieczornym niebie
A ta ciemna plamka na środku zdjęcia to mucha.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:40, 26 cze 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Miro, gratulacje, bardzo się cieszę, że będziemy mogli zobaczyć Twój śliczny ogród w TV

Agnieszko bardzo dziękuję.

A ja ciekawa jestem co Ty postanowiłaś - czy już gotowa jesteś ?

Ogrodowe skarby 23:40, 26 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
O matuchno, gdzieś Ty taki sklep wynalazła???
W jakiej cenie wycinane kanki i to ptaszysko zardzewiałe przed sklepem w krzakach?
o tego wysokiego mi chodzi

Sylwia sklep jest niedaleko mnie dzisiaj byłam w nim pierwszy raz. Można poszaleć naprawdę! Ceny kaniek nie znam, za to żuraw to koszt 120 zł koty 30 zł kwiaty ceny różne te płaskie z kula 60 zł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies