Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 18:43, 13 lip 2019

Do góry
Tymczasem w Casa Verde ..Krysia była u fryzjera i ..odpoczywamy
Ogród Małej Mi 2017 18:21, 13 lip 2019

Do góry

Anulek na pamiątkę z Twoich odwiedzin wklejam zdjęcia. Wpadaj jak najczęściej.Paprocie i krasnale już na posterunkach . U mnie leje, mam nadzieję, że u Ciebie też. Zlało nas na rowerach, ale dzieciaki miały ubaw, a my z Nimi . Wywaliłam dziś zdechłą jodłę i posadziłam dorastającą do 1m białą budleję .

ten mały kos wlazł mi dziś do piwnicy. Złapałam go, wypuściłam, a ten darcia narobił i prawie po łbie od taty kosa dostałam .
strach do ogródka wychodzić bo tak nas musztruje . Mały dalej się tam plącze, a ten tylko patrzy z której strony przyfansolić
Wizytówka - Moja bajka 18:13, 13 lip 2019

Do góry
Moja bajka 18:06, 13 lip 2019

Do góry

zdjęcie dla Miry. Mirciu pytałaś gdzie wetknęłam tego kwiatucha, więc zrobiłam zdjęcie z większej perspektywy
po mojej bajce biegają prawdziwe księżniczki

takiego dzięciołka przywiozłam jeszcze z Sandomieza, ale jeszcze nie przymocowany. W każdym razie będzie siedział na gruszy
Moja bajka 18:01, 13 lip 2019

Do góry

widzicie? ten koleżka ma konefkę. Będzie pomagał w podlewaniu
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:59, 13 lip 2019

Do góry
a bałaganiarska bylinowa - chaos w czystej postaci, czyli każdy rośnie jak chce - zawsze będzie mi się podobać

i dziewanna one more time

miłego weekendu!
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:54, 13 lip 2019

Do góry
no i oczywiście nie mogłam się opanować i trzasnęłam okazyjnie jeszcze kilka fotek dzisiaj
Wizytówka - Moja bajka 17:54, 13 lip 2019

Do góry
ogród to nie tylko praca, ale także odpoczynek
Moja bajka 17:53, 13 lip 2019

Do góry
ale szybko otarłam łzy . Na jej miejsce trafiła biała budleja dorastająca do 1m

w jajku wylądowała jeszcze limonkowa brunnera i nachyłek
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:51, 13 lip 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Będę cierpliwie czekać na zdjęcia
Bo wiesz ja zainteresowana bardzo w moich planach jesiennych są zapisane no ale już guuuupia z tego jestem brać czy nie brać

okej Bożenka teraz przegląd z umbrami dla Ciebie
kwiecień kwitnienie

dzisiaj (trochę kiepsko, bo nie mam dla nich kontrastowego tła - wszędzie zielono, więc słabo widać ich kształt - ale jest daleki od ideału kulki )

nie zniechęcaj się do nich, większość osób bardzo je sobie chwali. Mi osobiście naprawdę się podobają, jak kwitną (choc króciutko) są piękne, w zimie też mają dużo uroku. Mi się po prostu trochę zniekształciły, ale chyba jestem takim odosobnionym przypadkiem
Moja bajka 17:48, 13 lip 2019

Do góry
Aniu paprocie już posadzone

kocham paprocie - to takie roślinne dinozaury

padła mi jodła.
Moja bajka 17:44, 13 lip 2019

Do góry
I za sprawą tego Gościa takie krasnoludki zamieszkały moją bajkę Iga happy

Przedziwny Ogród 17:41, 13 lip 2019

Do góry

Moja bajka 17:40, 13 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, ale u Ciebie się dzieje!
Ciężko nadgonić zaległości...
Gratuluję przede wszystkim wizyty Mai. Daj mi znać jak będzie emisja w tv z Twoim ogrodem. Bardzo chętnie obejrzę ten odcinek
Jestem pod wrażeniem ciągłych zmian jakie zachodzą w Twojej bajce. Warzywnik mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Wygląda rewelacyjnie
U Ciebie jak zawsze dużo gości lub sama kogoś odwiedzasz. Super są te przyjaźni ogrodowiskowe

Kasiu, możesz mi napisać co to są za cudne ozdoby, które spotkałaś w Sandomierzu. Masz może namiar na stronę internetową tego sprzedawcy/producenta? Bardzo mi się spodobały

Ewcia warzywnik to największa tegoroczna zmiana. Cieszy nas baaaardzoo. Do emisji jeszcze duuuuużo wody upłynie, dziękuję . Lubię gości. Wczoraj miałam takiego wspaniałego Gościa
Liliowo i kolorowo:) 17:39, 13 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Danusiu ja już z trawnikiem dałem sobie spokój, podlewam rosliny ale dziś od dwóch godzin u mnie też pada, hurra.

Masz piękne lilie zresztą nie ma co się dziwić pzrecież tu jest "liliowo i kolorowo"

Tez nie bede podlewać jeszcze i trawnika bo szkoda wody a u nas nawet Ci co nawadniaja mocno to też mają z nim problem bo popaloy, tylko wiesz ogród taki jakiś nijaki. W niedalekich Rudach było oberwanie chmury a tu nic...
Grześ dmuchaj w moją stronę bo to blisko może w koncu i u mnie popada, 5 minut był deszcz i nic....
Liliowo to było kiedyś a dziś pogrom w liliach chyba przez gryzonie Jakieś resztki pozostały.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 17:35, 13 lip 2019

Do góry
Pogoda dla ogrodu dziś wyśmienita
Pada sobie deszczyk słychać jak roślinki kwiczą z radości

Zostawiam moje dzisiejsze borówkowe szaleństwo życząc wspaniałego weekendu

Sezon 2017 u Hanusi 17:35, 13 lip 2019

Do góry
I jeszcze widoki z wczoraj.

Sezon 2017 u Hanusi 17:30, 13 lip 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Hello Hania dziś u mnie podlewa

O to się cieszę!
U mnie nie podlewa, a miało być kropliście, ale to nic, jutro sama włączę kropienie.
Niżej knautia od Ciebie i dwa liliowce, trzeci przed rozkwitem, a czwarty nabiera masy.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 17:23, 13 lip 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Jestem zauroczona tymi czosnkami, koniecznie muszę znaleźć u mnie jakieś słoneczne miejsce dla nich Lawendę też lubię, właśnie jestem w przeddzień lawendobrania
Chciałam zapytać, kiedy cięłaś szałwię ? pierwszy raz posadziłam, coś słabiutko kwitła, ale może za mało słońca u mnie ma..
Faaajnie tak od początku tworzyć ogród, będę zaglądać.

PS. Wydaje mi się, że ten niby bodziszek lepiej usunąć. Z tego co wiem, jest to roślina spokrewniona z poziomką, bardzo silnie zadarniająca, trudno się jej pozbyć. Przynajmniej ja mam z tym problem.

Hej Kasiu,
fajnie, że do mnie zajrzałaś szałwię sadziłam jesienią zeszłego roku i w skrócie mogę pokazać jej cykl ostatnio Ewa fajnie pokazała kwitnienie swojej szałwi w cyklu od wiosny do jesieni - bardzo pomocne zdjęcia u mnie było tak:
kwiecień

maj

czerwiec, kwitnie dwukolorowo i dość mocno się pokłada

i w czerwcu po kwitnieniu cięcie do zera praktycznie, a dziś wygląda tak:

mam nadzieję, że trochę pomogłam

PS. ta niby poziomka rzeczywiście upierdliwa, wlazła mi nawet pod skrzynki z warzywami i wychodzi górą już wyrywałam całość, ale cały czas gdzieś się pojawia

Przedziwny Ogród 17:20, 13 lip 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies