Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 21:56, 21 maj 2019

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:55, 21 maj 2019

Do góry
Pierwszy raz w życiu zrobiłam rysunek na forum
Słoneczny Ogród 21:54, 21 maj 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
Pięknie, Daria

Dziękuję
Działeczka Asi :) 21:54, 21 maj 2019

Do góry
Z dzisiaj
Różaneczniki, co miały focha Chyba troszkę im przeszło

A ten już na innej rabacie

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:54, 21 maj 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Monia rozrośnie się na pewno Nie wiem, czy widziałaś u mnie ostatnie porównania. Początek mam na 86 stronie. Szok jak rośliny rosną! Jak wszystko się zmienia.
Ten świerk z jasnymi przyrostami to białobok? Jeśli tak to u mnie po ponad 10 latach ma ze trzy metry albo więcej. Zauważyłam, że przez pierwszych kilka lat rabatki tak powoli nabierają masy, zakorzeniają się. Nagle nawet się człowiek nie obejrzy i na wiele roślin trzeba już w górę patrzeć

Widziałam Iwonko porównania u Ciebie, mam nadzieję, że za parę lat u mnie też będzie taki busz Białoboka mam, ale akurat na zdjęciu jodła górska Compacta... różaneczniki teraz cieszą, jeszcze azalie będą kwitły

Malutki pod lasem 21:53, 21 maj 2019

Do góry
Kasiu, dzięki za namiary na fajne iglaki

Monika, no nie wiem, chyba to jest możliwe, że się pomieszają i mutują Często ktoś pisze, że jakiś kwiatek był biały, a się "przepylił", najczęściej na czerwono.

Wiklasia, w punkt

Iwona, uspokoiłaś mnie, bo już się bałam, że z tymi moimi serbami coś nie tak i wegetują, ufff...
Dobra ciachnę, niech tylko przestanie lać, bo przecież w tych warunkach, to jakiegoś grzyba dostaną.

Tak?

Ogród z wilkiem zamkn. 21:52, 21 maj 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia, ale super wyszłaś na tym zdjątku wycieczkę miałaś rewelacyjną, ja to jednak kawałek mam, ale z chęcią bym się musiała tam wybrać, fajnie te zakątki są zrobione i zawsze można coś podpatrzeć... buziaczki

Monia dziękuję za pochwały

posadziłam wszystkie dary od Ciebie -z rozchodnika zrobiłam 8 dużych sadzonek ,a z szafirków chyba z 12 -dziękuję Kochana

do Kapiasa się wybierz i przy okazji do mnie przyjedziesz

Jak feniks z popiołów 21:50, 21 maj 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
Asiu Makadamio zaproponowałaś łukową rabatę przy szopce.
Do momentu napotkania na piaskownicę (element tymczasowy, który zakończy swój żywot w tym sezonie, jupi!!!!) jest do wykonania, ale potem to już nie bardzo mogę ciągnąć tę rabatę w sposób jaki zaproponowałaś, a to z uwagi na skarpkę, bo ten trawnik pomiędzy ścianą z klonów, a wrzosami (tam w głębi) to jest jedynie miejsce, którym wchodzi się do wyniesionej części ogródka.

I co tu robić?

I co nie wołasz? Przegapiłabym pytanie

Nasuwa mi się, żeby zrobić taki sam ząbek jak zaproponowałam w miejscu tego małego kółeczka.
Da się?
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:50, 21 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Obawiam sie , ze na lilie za płytko, choc z drugiej strony ja miałam posadzone dwa sezony w oczku z balii i dawały rade tylko nie kwitły.
Ale myslę, ze jeśli po powierzchni puścisz jednoroczna pistię i hiacynta wodnego to będzie w sam raz
Muszę to sobie sprawdzić w internecie, bo ja zielona jestem, ale wszelkie wskazówki mile widziane. Już znalazłam pistię i wiesz co ja kiedyś kupiłam taką rodzicom do stawu i teraz myślałam o zakupie do mojej kałuży. Ja ją nazwałam kapustką wodną Hiacynt wodny rośnie w żwirze, czy pływa? Śliczny jest.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:49, 21 maj 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Magda zdjęcia Twojego ogrodu piekne, no i fajne fotki porobiłas u Kapiasa, no i jeszcze jedno - miło Cie widzieć

Daria .... dziękuję

Ogród z wilkiem zamkn. 21:48, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Przyszłam z zapytaniem jak gęsto sadziłaś cisy zakupiłam dziś ,a tak upychałam żeby weszło jak najwięcej
no i moje małe auto zmieściło 20szt

Bożenko widziałam śliczne sztuki nabyłaś

jutro zmierzę co ile swoje sadziłam ,ale chyba ok 60-70 cm ...nie pamiętam -musze zmierzyć

Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:47, 21 maj 2019

Do góry
Dopiero zauważyłam, ze zdjęcia się nie wkleiły, Pomóżcie z tym ostrokrzewem - to rosli na na której najbardziej zależy mi w całym ogrodzie. Liście żółkną i opadają, znajdują się na nich brązowe plamy.

Za drzwiami do ogrodu... 21:46, 21 maj 2019

Do góry
Znowu leje!!! Wszystko spływa.Jakaś masakra z tym deszczem...a miał być angielski trawniczek,równiutko zasiany, zawałowany...i co z tego... teraz to mi chyba trawa po obrzeżach trawnika tylko wyrośnie i najwyżej w kostce brukowej ,w najlepszym wypadku zagęści trochę stary trawnik.
Tu jeszcze przed zasianiem.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:46, 21 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale fajna relacja . No i jak miło Ciebie znów zobaczyć.
Buziaki!

Kasiu jedna fotka ze 100 co uznałam ,że może być-albo głupia mina ,albo coś tam innego mi nie pasowało....

Ogród z wilkiem zamkn. 21:44, 21 maj 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Miło Cię zobaczyć. Macham

Agnieszka cieszę się

Ogród z wilkiem zamkn. 21:42, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Do kawy to ja przywiozę...
Ściskam

Zapraszam ...ja wiecznie na diecie ,więc z tym słodkim żartowałam hihi
Em drzewka poprostował i powiązał -od razu lepiej

...uDany ogród 21:40, 21 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
fotki nigdy się nie znudzą jest bujnie ,kolorowo,cudownie
a deszczu też mam już dość !

Madziu dziękuję za pocieszenie
Maj jest cudny, aż nie mogę tchu złapać jak wchodzę do ogrodu, jest pięknie
Prognozy są straszne, u nas ma być 10 stopni i deszcz jeszcze dobre dwa tygodnie....lata nie widać. Jak tak dalej pójdzie wszystko zgnije...

Ogród z wilkiem zamkn. 21:40, 21 maj 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)

Czy to Miskanty ML? Nie mogę rozpoznać

Mirello tak ,to miskanty MLjest tam ich sporo i powoli je widać

Ogród z wilkiem zamkn. 21:39, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Nie zanudzasz dawaj dawaj te zdięcia dawno tam nie byłam to dobrze sobie przypomnieć

Miło Cię zobaczyć zawsze lepiej jak się wie z kim się pisze

Bożęnko
dosypałam korę ,wycięłam tulipany -jeszcze łyso na tej trabacie ,ale tam jest pełno róż -liczę na nią w lecie
Ogród z wilkiem zamkn. 21:37, 21 maj 2019

Do góry
beata_m napisał(a)
pięknie i soczyście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rewelacja

Beatko dziękuję

tulipany wycięte -teraz czosnki zdobią przedogródek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies