Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:33, 24 lip 2014

Do góry
FAjnie te meble pomalowane na biało wyglądają, będą pasować do całości domku letniskowego.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:30, 24 lip 2014

Do góry
Aniu przypomnij mi co użyłaś na chwasty na trawniku? Mniszka?
Bo z melczem to ja sobie ręcznie radzę ale koniczyna mi się po całej trawie rozlazi... Poradzil sobie z koniczyną?
Miejsko & sielsko 14:28, 24 lip 2014

Do góry
Pokaż fotkę tego miejsca za bukami, bo jak Ci doradzić? Ja wyobrażni na podstawie opisu uruchomić nie potrafię.

Nicole pisze że hortensja limelight niska? O matko moja w 3 sezonie ostro ciachana ma 1,5 m.. Gdybym jej dała pofolgować to pewnie miałaby 2 m...
Moja "przyziemna" :) pasja 14:16, 24 lip 2014

Do góry
U mnie też leje.
Jeżowki posadziłabym po jednej sztuce bo z nich się straszne kępy robią. Nawet jesli zakwitną po 1 a 3 kwiatkach z takiej kępy to przy ilości 60 szt będzie bosko.

U mnie też leje. Jak może lać w czasie mojego urlopu???
Zdradż mi na prive żródlo zakupu miskantów, bo ja jesienią sadziłam z doniczek i nic mi nie chcą rosnąc a zamierzam dosadzić na nowej rabacie.

Ps. Do Twojego nowoczesnego i minimalistycznego ogrodu róze mi ni pasują..... Zbyt romantyczne. Jak znajdę jakąś nowoczesną to dam Ci znać ale jakiś szpalerek rabatowych mógłby fajnie wyglądać. - w kolorze purpury lub porcelanowego różu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:09, 24 lip 2014

Do góry
Wygoniło mnie z ogrodu... Przestało siąpić... Znów leje. Zdązyłm przyciąć nożycami brzegi trawnika, wykopać kilka chwastów z trawnika. Przygotowuję grunt do działania dla M na jutro.
I odkryłam miniturowe siewki carex frosted curls zrobiłam sobie aż 6 sadzonek wysokosci 2 cm oraz 3 stipy. Oj za rok będzie prawdziwe trawiaste pole
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:07, 24 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

ten typ tak ma

Ten typ mial siano na głowie... Ale tego na zdjeciu nie widać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:06, 24 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

ja też się zakochalam u Ciebie w niej. moja w tym roku marniutko rosnie, ale wierzę że za rok będzie lepiej.

Dwa lata mnie denerowowala... Bo ciągle coś jej dolegało a to zmroziło liście wiosną, wyźeraly ją ślimaki, atakowal grzyb..w tm roku opryski na grzyba, granulki na ślimaki i mocne cięcie i wreszcie jest ok i załuję że patyczków nie ukorzeniłam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:04, 24 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Horti są niezawodne dla nich sezon udany, piękne Marzenko

Te niebieskie podsypujesz nawozem do niebieskich i jakie odmiany masz?...ja choruje na niebieskie, a mam same różowe

W tej muszli wyglądasz jak różowa perła...........niewiarygodne takiej perły jeszcze nie widziałam

Ja przed urlopem, już w pn. zaczynamy znowu remont.....czyli zima sobie odbiję

Ja nie mam serca do remontów... Zamiast remont elewacji robić woleliśmy pojechać na wakacje.. Jesieńią tak samo..
Ale pewnie za rok nie uciekne przed problemem remontu w domu..

Hortensje niebieskie kupione jako NN w kolorze niebiskim. W kolejnym roku bez nawozu różowiały. Od wiosny podlewałam je "Magiczną Siła Niebieska hortensja" naprzemiennie z MS Hortensja lub nawozem do rh
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:59, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Marzenko, pokażesz proszę w wolnej chwili rabaty hortensjowe z większej perspektywy? Z góry dziękuję Incrediball przecudne! Jak po opadach deszczu??

Kwrolina , którą rabate ? Bo hortensje ma mam w pieciu miejscach?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:56, 24 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Powtórzę się : to jedna z moich ulubionych rabat w Twoim ogrodzie. Nie mogę się doczekać momentu, w którym będę mogła posadzić te hortensje u siebie .

Polecam Ci z czystym sumieniem. Tylko nie przepłać tak jak ja Niesty dopiero w drugim sezonie zaczeły porządnie rosnąć a teraz rosną już trzeci rok i tnę je ostro jak anabell. Nie wiem czy dobrze... Ale skoro tak kwitną to chyba dobrze?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:54, 24 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie wiem czy to nie pinki whinki? jak wrócę do domu zrobię ci fotkę vanilek które sadziłam w tamtym roku jesienią i pinki whinki dla porównania.
A Limki pod thujami mam w identycznym stadium

Ja kupiwałam jako vanille.... Nie chcę pinky.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:53, 24 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Marzenko,
Przeprowadzasz zapobiegawcze opryski na różach?
plamistość czarna róż to sprzyja aktualnej aurze czyli wysokie temperatury i deszcz... stąd te obawy...

Oj Ewo ja nawet co 7 dni pryskałam... topsin, amistar, Score.... Bo mi grzyb zjada brzozy, kiścienie, rh... Oprysiwałam calośc ogrodu. Mam za gęsto posadzone, cięzką glebę i kupuję zainfekowane rosliny...
Teraz będę szukała Discus
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:25, 24 lip 2014

Do góry
Został ino podnozek.... Ludzie mają jednak kasę... Zestaw kosztował dobrze pinad 10 tys. Widziałm też na allegro
http://sklep.almidecor.com/pl/miloo-ibiza-1178#/
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:22, 24 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

hahahah na taki to mnie nie stać
ale możesz pokazać, tzn, pokaz koniecznie
ten "nasz w sieci za 13 tys. chodzi.

materace : kupimy gąbkę (juz namierzona), znajdziemy teściową , która umie szyć i kroić ( już mam taka od 10 lat), musze tylko namierzyc materiał na to.

jak będzie u nas bida to może faktycznie będziemy robic eksluzywne meble, lampy drapaki, altanym donice itp, itd.

Ja bym sobie sama pokrowce uszyła, kiedys nawet sobie plłaszcze i garnitury dla M szyłam ale ze spawaniem sobie nie dam rady...
Zaraz Ci wkleję linka

Ps. Carexy morrowi widziałam wylacznie paskowane ale na mojej odmianie prawie tego paska nie widac. Znasz je - rosną pod trzema trzmielinami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:11, 24 lip 2014

Do góry
Zernij na moje vaniliki... Bo coś mi się wydaje że podrobki kupiłam. Czy może Twoje też tak w pierwszym sezonie wygladały? Byly systematycznie nawożone co dwa tygodnie ..
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:09, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Marzenko, szkoda tylko że nie wszystkie róże mają karteczki - bo albo - nie wiem - wywiało? Albo kupowałam jako NN..

Kulkowa się zrobi, może nawet w weekend - jestem sama 2 dni nie muszę jeść, mogę kopać hihi Byle M mi przeniósł kompostownik... może nawet po drzewo na pniu pojadę - tylko gdzie?? hmm

Poproś rosomanes o identyfikacje
Lubię takie weekendy sam na sam w ogrodzie ! Jem wtedy chleb z pasztetem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:00, 24 lip 2014

Do góry
Vanilki jakieś marne... czyżby podróbki?

Limelight od niedoboru wody ciągle nie moga się zdecydować na kwitnienie

A magical moonlight miały zwiędniete liście

I koniec zaczęło lac i fotek nie ma
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:57, 24 lip 2014

Do góry
Za to hortensje dają z siebie wszystko

Incredibal sa olbrzymie, po prostu jestem w nich zakochana, mają głowy wieksze od mojej> Ciekawe czy wytrzymają ten deszcz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:56, 24 lip 2014

Do góry
Wczoraj przed deszczem zdążyłam zrobić kilka fotek... reszta jutro gdy uda się skosić trawnik.

Munstead wood zakwitła jednym kwiatkiem, następne czekają w kolejce. Kolor jasny pewnie od nadmiaru słońca. Przy pierwszym kwitnieniu była ciemniejsza. Za rok mam nadzieję, ze pokaże na co ją stać gdyż sadzona była w marcu Anno Domini 2014
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:53, 24 lip 2014

Do góry
Julka i Donia chcecie torchę deszczu? LEJE! nie pada ale LEJE
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies