Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Madzenka 14:16, 24 lip 2014

U mnie też leje.
Jeżowki posadziłabym po jednej sztuce bo z nich się straszne kępy robią. Nawet jesli zakwitną po 1 a 3 kwiatkach z takiej kępy to przy ilości 60 szt będzie bosko.

U mnie też leje. Jak może lać w czasie mojego urlopu???
Zdradż mi na prive żródlo zakupu miskantów, bo ja jesienią sadziłam z doniczek i nic mi nie chcą rosnąc a zamierzam dosadzić na nowej rabacie.

Ps. Do Twojego nowoczesnego i minimalistycznego ogrodu róze mi ni pasują..... Zbyt romantyczne. Jak znajdę jakąś nowoczesną to dam Ci znać ale jakiś szpalerek rabatowych mógłby fajnie wyglądać. - w kolorze purpury lub porcelanowego różu
Luki 14:21, 24 lip 2014

Jagodo podwiązywanie hortensji według naszej szefowej Podwiązywanie wysokich hortensji
Viola 15:09, 24 lip 2014

Jagodaa napisał(a)

Trzmielinę bardzo łatwo rozmnożyć. Jak się przyjrzysz, to ona ma na gałązkach takie uśpione korzonki. JA swoją po zwykłym przycinaniu wtykałam do skrzynek z ziemią, a póżniej tylko podlewałam. Bez ukorzeniacza.
No to wieczorem będę ciąć i sadzić (ale do doniczek chyba- będą w przechowalniku za kompostem)
Jagodaa 16:55, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
U mnie też leje.
Jeżowki posadziłabym po jednej sztuce bo z nich się straszne kępy robią. Nawet jesli zakwitną po 1 a 3 kwiatkach z takiej kępy to przy ilości 60 szt będzie bosko.

U mnie też leje. Jak może lać w czasie mojego urlopu???
Zdradż mi na prive żródlo zakupu miskantów, bo ja jesienią sadziłam z doniczek i nic mi nie chcą rosnąc a zamierzam dosadzić na nowej rabacie.

Ps. Do Twojego nowoczesnego i minimalistycznego ogrodu róze mi ni pasują..... Zbyt romantyczne. Jak znajdę jakąś nowoczesną to dam Ci znać ale jakiś szpalerek rabatowych mógłby fajnie wyglądać. - w kolorze purpury lub porcelanowego różu

Marzenko, to miałam na myśli - u mnie róże nie za bardzo. Pewnie, że podobają mi się te Wasze piękne odmiany, ale to nie dla mnie.

Ciekawa jestem jeżówek, czytam, że dobrze rosną w suchym miejscu, więc pod brzozami powinny dawać radę. Takie zwyczajne, proste, tradycyjne zamówiłam.

U mnie słońce wychodzi po porannych ulewach, u Ciebie też pogoda się zmieni . Miałam iść spać po pracy, ale chyba zabiorę się za lawendę (jeśli wyschła).

Miskanty mnie zaskoczyły, wiele osób pisze, że ML dość wolno rośnie, ale ja tego nie potwierdzam. Widzę już ogromną różnicę od momentu posadzenia. Mocno urosły też te z sadzonek oszukanych z all. Wysyłam info.
Jagodaa 18:33, 24 lip 2014

Luki napisał(a)
Jagodo podwiązywanie hortensji według naszej szefowej Podwiązywanie wysokich hortensji

O właśnie, coś podobnego miałam zamiar z nimi zrobić .
Jagodaa 18:34, 24 lip 2014

Viola napisał(a)
No to wieczorem będę ciąć i sadzić (ale do doniczek chyba- będą w przechowalniku za kompostem)

W doniczkach na pewno ładni Ci się ukorzenią .
Jagodaa 18:50, 24 lip 2014

Miałam ciąć lawendę i podwiązywać hortensje, ale gdy dotarłam do domu zaczęło lać .
Jagodaa 19:07, 24 lip 2014

Hortki leżą, lawenda już paskudna, może założę kurtkę przeciwdeszczową i chociaż hortensje podwiążę.

Na tę chwilę kocimiętka mnie denerwuje .

Kanty muszę w końcu poprawić... i dokupić kory.
Jagodaa 19:27, 24 lip 2014

Trochę deszczu, a ja już kombinuję . Może by tak Ice Dance dać zamiast kocimiętki, byłoby tak na skos z tymi pod żywopłotem, a żurawki pociągnąć jeszcze przed hortensjami?

Danutka 19:31, 24 lip 2014

Podglądam cichutko Twój ogród śliczniutki Poproszę też o namiar na priv zakupu miskantów i innych trawek U Ciebie boskie nie wiem czy ziemia czy ogrodniczka im pasuje