Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 23:05, 06 cze 2019

Do góry
marba napisał(a)

Ogrodowe aktualności:
Zakątek pod pergolą.
[

I nieco kwiatów.

Zaintrygowało mnie to zdjęcie. Do czego wykorzystujesz te plastry drewna? W jaki sposób je tak wykończyłaś? Ja bym taki widziała jako podkład pod ogrodowego torta.

Twój ogrodowy jar za każdym razem co raz ładniejszy.
Przerwa na kawę... 23:01, 06 cze 2019

Do góry
Moja boska Boscobel się rozkręca i Night owl

Coral Dawn i English Garden
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:56, 06 cze 2019

Do góry
marba napisał(a)

Wszystkie piękne, ale ta niezwykła. Kwitną Ci jak zaczarowane.
Spodobała Ci się, ale ona ma na krzaku tylko te dwa kwiatki. W ubiegłym roku też miała niewiele. W sumie to ma słaby krzaczek. Na zimę obłożę przekompostowanym kurzeńcem, może się poprawi.

Bylinowa łąka 22:56, 06 cze 2019

Do góry
Tak rozkwitły bodziszki, w tym roku są wyjątkowo wysokie.

Szałwia samosiejka, jest okazalsza niż mamusia.

Cały czas pisałam,że to przetacznikowiec wirginijski, a tu zonk. Po kwiatostanach widać, że to przetacznikowiec syberyjski. Pojawił się już delikatny niebieski kolorek i charakterystycznie przegięte kwiatostany.

Przerwa na kawę... 22:55, 06 cze 2019

Do góry
Leoś czyli Leonardo da Vinci

Mariatheresia

Księżniczka Aleksandra i schowany pod innymi Chippendale
Wzgórze chaosu 22:54, 06 cze 2019

Do góry

Raz jeszcze dzięki Iwonko za cudny dzień i towarzystwo, z Wami nigdy się nie nudzę
Moja glebo terapia 22:54, 06 cze 2019

Do góry
Najpierw było zimno i mokro teraz, sucho i gorąco tak źle i tak nie dobrze.
Ciężko nadrobić w ogrodzie to czego się nie zrobiło przez deszczowy maj. Na przesadzanie już za późno i za gorąco. Chociaż dla upartego nie ma rzeczy nie możliwych

W końcu obsadziłam moją studnie i jest szansa że może za dwa trzy sezony nie będzie straszyła tym paskudnym betonem

Trzmielina poszła też pod śmietnik

Wzgórze chaosu 22:52, 06 cze 2019

Do góry

Przerwa na kawę... 22:51, 06 cze 2019

Do góry
Royal Jubelee i Mmd Boll

Munstead Wood

Tu jest Mariatheresia z Baronessą
Wzgórze chaosu 22:50, 06 cze 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:49, 06 cze 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wieczorny spacerek po Twoim ogrodzie to musi być mega przyjemność Klimacik rewelacja
Dziękuję Zwykle nie wszystko jest tak oświetlone, część oświetlenia jest na prąd, część na na baterie, a jeszcze inne na świece. Oprócz tego w ogródku mam też lampę uliczną. Powiem szczerze, że wieczorem nie spaceruję po ogródku. Miałam niedawno dużego ponad metrowego zaskrońca i choć wiem, ze on niegroźny to się go boję. Podczas robienia zdjęć w nocy słyszałam jak po zeschłych liściach bergenii coś się przesuwa i ruszały się rośliny na rabacie. Najwidoczniej nie lubi to coś samowyzwalacza, bo drugim razem też coś szurało na rabacie. Mam taki busz na rabatach, że nie mam pojęcia co się w nim kryje.

Golden Celebration

Wzgórze chaosu 22:48, 06 cze 2019

Do góry

ten ogród ślicznie pracuje odcieniami zieleni
Wzgórze chaosu 22:46, 06 cze 2019

Do góry
cudny ten rodek

inspiracja sznurkowo skrzynkowa
Bylinowa łąka 22:45, 06 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Kwiatków ci przybywa i fajnie.
Jak znam życie, to przez cale nasze Zycie coś nam się jeszcze będzie podoba i będzie przybywać.
pluskwice bardzo mi eis podobaj.Ale ja cienistego miejsca nie mam.
Pozdrawiam Gosiu :

Aniu przybywa, bo jak tu się oprzeć, jak ja tak lubię wszystko kwitnące. U mnie nigdy nie będzie spokojnej elegancji. Pluskwice podobno kilku lat potrzebują, aby się zaprezentować. Zobaczymy czy się im u mnie spodoba. Dla ciebie mój Jan Paweł II - w tym roku jest piękny. I koło domku jeszcze dwa maluchy powojnikowe rosną puszczone na kratkę, ale na pierwszy plan lepnica się wybiła.

MalgosiaW napisał(a)
Połowy tych kwiatków nie znam. Oj kiepsko u mnie z wiedzą Ale podziwiać kwitnące lubię

Gosia ty jesteś specjalistką różaną, a ten temat z kolei to dla mnie czarna magia. Mam dwie pnące NN jeszcze z początku. I na wiosnę kupiona na targach w Jasionce, jak było spotkanie ogrodowiskowe róża okrywowa Hakuun, . Ona na początku w środku taka żółtawa jest.

A tak u mnie teraz świeci firletka smółka plena. Mocno żarówiasty różowy.

Wzgórze chaosu 22:44, 06 cze 2019

Do góry
A taki widok jest na wprost niej, te dwie rabaty sa po dwóch stronach podjazdu więc korespondują ze sobą wizualnie

Przerwa na kawę... 22:42, 06 cze 2019

Do góry
Ciąg dalszy nastąpił

Długo się zastanawiałam jak się te róże nazywają. W końcu sięgnęłam po pamięć pisaną Bicentenaire de Guillot i Claire Marshall.

Moja pnąca Giardina ma... Z 50 cm wysokości. Po raz pierwszy po 2 latach uraczyła mnie kwiatami w ilości większej niż sztuk 2. Śmiesznie to wygląda.
Wzgórze chaosu 22:40, 06 cze 2019

Do góry
to nadal ona, światło nie dobre bo samo południe prawie, ale cos widać

Wzgórze chaosu 22:38, 06 cze 2019

Do góry
Dzięki Wacławie
Byłam w tym tygodniu u Iwonki więc co nie co mam w aparacie
Dziewczyny planowałay, a że moje rady do Iwonki nie trafiają bo mamy całkiem inny styl i co innego nam się podoba to ja miałam czas pocykac

rabatka , która Iwonka che zmieniac i o której ostatnio tak głośno było na wątku

tak naprawde nie potrzebuje wielkiej rewolucji tykko dosadzenia kilku rodków i przsunięcia szałwi
Ogród z rzeźbą 22:36, 06 cze 2019

Do góry
A jednak jest jezioro

KONIEC

Aniu, bardzo Ci dziękuję za zaproszenie, pyszną zapiekankę i lody (o kawie nie wspomnę). To było fantastyczne popołudnie, mam nadzieję, że fotki Ci się spodobają. Pozdrowienia dla A., bo się nie pożegnałam.

I oczywiście spotkanie do powtórzenia (wiesz, fluidy)

A teraz oddaję Ci wątek we władanie, odpowiadaj na pytania
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:35, 06 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Z przyjemnością do ciebie zaglądam i podziwiam i roślinki i zawsze pienne dekoracje.
Piękne damy różane .
I naparstnic taka jak moja i cudny jasminowiec
No i wianuszek, brawa, wielkie !!
Dziś odnowiłam moje styropianowe kule, które zrobiłam jako pierwsze. Najpierw ciemną farbą zamalowałam wszystkie wżery, później akrylową zamalowałam całość, a na koniec psiknęłam miedzianym kolorem. Zmieniłam też wygląd zielonych doniczek, których chyba nigdy nie użyłam do niczego, a potem to miedzianym sprajem malowałam co w łapki wpadło.

Zapraszam częściej, będzie mi miło.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies