Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 09:46, 04 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
A ja go jakoś nie lubię. Kolor plastikowy i wymiotny ma. No nie leżał mi kompletnie.

Iza, w zeszłym roku to samo myślałam, już miałam wywalić, a w tym roku pełen zachwyt. porcelanowe są tylko pierwsze kwiaty, potem już sama klasa. I ten cudny seledyn na obrzeżach. I piękny zwarty krzak. No mówię Ci, odszczekuję wszystkie inwektywy
April 10:01, 04 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
A ja go jakoś nie lubię. Kolor plastikowy i wymiotny ma. No nie leżał mi kompletnie.

Leosie ci się nie podobają? No nie. Wiem że słaba fotka, prześwietlona ale telefonem. No i u mnie najbardziej pancerne i długo kwitną
UrsaMaior 10:19, 04 lip 2019

No serio Miałam i nie leżała mi. Nie pasowała też do reszty, ciężko to wytłumaczyć Nie mój odcień.
Brzozowadzie... 10:23, 04 lip 2019

No właśnie, co komu Mi się Pastella nie podoba, którą wiele osób się zachwyca, a dla mnie jakaś sprana jest
April 10:25, 04 lip 2019

No ja wiem, że ona taka bardziej landrynkowa, jak lakier do paznokci niż jak róża.
Mi też początkowo nie bardzo leżała. Kupiłam, nie widząc na żywo.
Ale cóż. Daje radę w moich warunkach to rośnie. Dlatego łączyłam ją z jasnymi różami typu Eden Rose, Pashmina czy Bouqet Parfait.
No coś za coś.
UrsaMaior 10:26, 04 lip 2019

Pastelli akurat nie miałam, ale za kolor uwielbiam po prostu Mrs John Laing. I za kolor - to jest właśnie mój ulubiony róż, taki srebrzysty, lila. A pachnie tak, że ach. Plamistość ją niestety lubi, więc trzeba sprytnie sadzić, skitrać w innych roślinach, żeby listków za dobrze nie było widać.
April 10:27, 04 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No właśnie, co komu Mi się Pastella nie podoba, którą wiele osób się zachwyca, a dla mnie jakaś sprana jest

Ja z Pastellą się jakoś też nie zgrałam. Oddałam, miałam jedną.
Ale Leosie mam 4 szt. Nie oddam
No chyba że się zakocham w innej to wtedy wywalam wszystko żeby zrobić miejsce. Ale musiałaby być niezawodna.
UrsaMaior 10:27, 04 lip 2019

April napisał(a)

Mi też poc Daje radę w moich warunkach to rośnie.
No coś za coś.

Pewnie!
mrokasia 10:28, 04 lip 2019

Phi, znowu o różach gadają... nuuuuudy...
April 10:29, 04 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Pastelli akurat nie miałam, ale za kolor uwielbiam po prostu Mrs John Laing. I za kolor - to jest właśnie mój ulubiony róż, taki srebrzysty, lila. A pachnie tak, że ach. Plamistość ją niestety lubi, więc trzeba sprytnie sadzić, skitrać w innych roślinach, żeby listków za dobrze nie było widać.

Mam, zgadzam się że to najcudowniejszy kolor. Ale róża - porażka. Albo tylko ja mam taką słabą sadzonkę.