Aniu taki jest plan - łąka. I przed domkiem rabatka.
A wiesz, że tak mi się podobają takie kaliny o poziomym układzie gałązek, że kupiłam kalinę Cascade. Twoja to wina. Dużo roślin zgapiam od ciebie. A to ta kalina i kwitnąca Coral Sunset.
Elu moja pluskwica ubiegłoroczna chyba ma pęd kwiatowy, a obok funkia T-Rex - ma być z tych największych. Już myślałam, że to pomyłka jakaś, ale zobacz jak duże liście wypuściła teraz.
A chwasty rosną, ja staram się bardzo dokładnie wybrać wszystkie korzenie jak przygotowuję ziemię do sadzenia bylin, potem na wiosnę ile się da to oplewię. Jak byliny się już rozrosną, to chwastów nie puszczają.
A upały u nas od jutra i burze też.
Nowe fuksje kwitną
A w tej doniczce są dwie o różnych kolorach
Powojnikowi Błękitny Anioł zrobiłam taką wysoką podporę, a on wyrósł wyżej i wiatr złamał gałązki
Nie wiem, czy będą kwiatki
Będę musiała wymyślić dla niego jeszcze coś innego, podporę dostanie inne pnącze.
Miło mi i dziękuję. W upalne dni ładnie wychodzą portrety kwiatów, ale bardzo kiepsko panoramy ogrodu i zdjęcia osób też wtedy źle wyglądają. Szersze kadry robię po godzinie osiemnastej. Obserwuję padające światło na daną roślinę. Wtedy robię też zdjęcia pod słońce.
Ta róża to Louis Odier Ma bardzo mocny zapach i zakwitła jako pierwsza i do tej pory kwitnie.
Zobacz te dwa pierwsze zdjęcia, one chyba były robione z tego samego miejsca. To drugie jest przyciągnięte obiektywem. (To są takie moje obserwacje)
LOUIS ODIER
To zdjęcie jest zrobione w ostrym słońcu przed południem, lubię takie portrety kwiatowe.
Róża z kącika miała wczoraj jeden kwiat, dziś są następne
Ogryziona trawa Purple Majesty ruszyła
Mam dwie nowe rośliny, których nie sadziłam, jakaś pasiasta trawa i coś koperkowego