Zaczyna też kwitnąć młodziutka hortensja bukietowa Vanille Fraise. Mam też dwa inne krzaczki które reanimowałam po poprzednim właścicielu. W tym roku, już dobrze rokują
koparka idzie w naszą stronę
i ogród z za płotu widziany
zaczynają u nas
czego w tym mostku nie było, folie cegłówki, szkła, dachówki, zmiażdżone wiadro i co kto chciał
tu widać jak kręgi były ułożone nierówno
ale i tak szacunek dla dziadka i sąsiada bo sami ten mostek robili i dźwigali we dwóch kręgi z którymi koparka problem miała
nie wiadomo skąd nagle zjawiło się stado około 20-stu (tylko trudno fotkę ostrą zrobić) jaskółek, które wyłapywały chmary komarów unoszące się z rowu w trakcie kopania koparką
Przepięknie ! ależ wszystko się rozrosło i nabrało masy, ale z wiekiem to już tak jest Mam prośbę, czy mogłabyś mi zrobić zbliżenie tego największego kwiatka różowej hortensji ? Czy pojedyncze płatki wyginają się jak płatki bzu? Mam okazję kupić taką ogrodówkę i zastanawiam się, czy to jest ta "sztywniejsza" anabell
witam,
chciałem po krótce wrócić do tematu suchych miejsc o którym pisałem na poprzedniej stronie. Mianowicie pojawiło mi się 2 takie miejsce, identyczne, równomierne placki, ewidentnie źle leją te dysze HE-VAN ponieważ zasięg się pokrywa, trawnik 6 m a zasięg 4,5 m. Myślę o większych dyszach (VAN-18, zasięg 5,7 m) ale czy dalej brnąć w te VANy? Myślałem o dyszach HUNTER, widziałem filmiki że nie leją pojedynczymi strumieniami tylko po całości, ma ktoś Huntery? Zadowoleni?
zdemolowaliśmy też ogrodzenie, i teraz widać jak to wygląda po zalaniu, chwastów pełno tym woda nie potrzebna do wzrostu, łyse place gdzie nie wzeszła posiana trawa
rury przygotowane
u sąsiada wcześniej też
relacja z ogniskowej, która jeszcze nie ma ogniska
martwiłam się o werbenę, a ona praktycznie zeżarła wszystko wokół
trzcinniki chyba kupiłam zarażone rdzą, bo coś mi się nie podobają i brązowieją im liście