Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

KasiaLangier 13:39, 12 lip 2019

Przepięknie ! ależ wszystko się rozrosło i nabrało masy, ale z wiekiem to już tak jest Mam prośbę, czy mogłabyś mi zrobić zbliżenie tego największego kwiatka różowej hortensji ? Czy pojedyncze płatki wyginają się jak płatki bzu? Mam okazję kupić taką ogrodówkę i zastanawiam się, czy to jest ta "sztywniejsza" anabell

mrokasia 13:47, 12 lip 2019

April napisał(a)

No jeżeli nas nie wygonisz to będziemy, chyba z Toszką, jeżeli wraca do domu ze mną

Ja nie wyganiam tylko zapraszam . Serdecznie . Wszystkich chętnych . A Toszka też jeszcze u mnie nie była .
mrokasia 13:49, 12 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

też miałam trochę orszelinowej ukopać, nadal aktualne?

Ja tojeśc orszelinową chętnie przyjmę .
Toszka 14:00, 12 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Ja nie wyganiam tylko zapraszam . Serdecznie . Wszystkich chętnych . A Toszka też jeszcze u mnie nie była .

Duchem byłam!!!
TAR 14:15, 12 lip 2019

Po prostu nie wiem co napisac, moj ogrod wydaje sie taki nijaki. Cudo a placyk to prawie jak w mojej lezakowni

jednak co duze rosliny to duze, drzewa robia dobra robote. i pytanie co one za jedne na tych fotach, oczywista o brzozy mi nie chodzi tylko te z czerwonymi liścmi i drugim wpadaja w złote

UrsaMaior napisał(a)
I fotki z dziś, bo jutro pewnie tak ładnie nie będzie chlip

Iwonka 14:36, 12 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
I fotki z dziś, bo jutro pewnie tak ładnie nie będzie chlip

Jak u ciebie soczyście zielono, zazdraszczam Hakonki masz obłędne, nie dziwię się, że taką dyskusję wywołują. Nie mogę się napatrzeć na ich bujność ... Ta hakone pod dereniem to jaka odmiana? Sadzę właśnie 5 sztuk ivory halo i chciałabym w nogi dać coś stonowanego. Na tym zdjęciu bardzo fajnie razem wyglądają, tak spójnie. W ogóle piękny jest ten kadr, bajkowy...

TAR 15:03, 12 lip 2019

Iwonka napisał(a)

W ogóle piękny jest ten kadr, bajkowy...

mnie sie tez podoba i ta linia zywoplotowa, ktora idealnie płynnie przechodzi w bluszcz na drzewo - mniodzio
UrsaMaior 15:06, 12 lip 2019

Kochane, poodpisuję na pytania później, wpadam na chwilę, bo bitwie z różami. Walczyliśmy we dwoje, sąsiedzi pewnie zwątpią w nasz poziom i ogładę, albowiem słownictwo, którego używaliśmy nie mieści się w słowniku ludzi kulturalnych. Alchymist i Laguna pochlastane i da się już wjechać. Uff.
UrsaMaior 15:33, 12 lip 2019

Iwonka napisał(a)

Ta hakone pod dereniem to jaka odmiana? Sadzę właśnie 5 sztuk ivory halo i chciałabym w nogi dać coś stonowanego. Na tym zdjęciu bardzo fajnie razem wyglądają, tak spójnie. W ogóle piękny jest ten kadr, bajkowy...

To zwykła, makra. Rośnie tam pod wielkim dębem, jak widać nie przeszkadza jej to. Generalnie ta rabata jest cudowna, ponieważ jest BEZOBSŁUGOWA. No w każdym razie minimalnie obsługowa. Cisy, derenie i hakone, nic więcej.
UrsaMaior 15:35, 12 lip 2019

TAR napisał(a)

jednak co duze rosliny to duze, drzewa robia dobra robote. i pytanie co one za jedne na tych fotach, oczywista o brzozy mi nie chodzi tylko te z czerwonymi liścmi i drugim wpadaja w złote

To duże, czerwone (pod słońce wydaje się złotawe) to buk Riversii, a to małe z czerwonymi młodymi listkami to też buk, odmiana Swat Magret.