Anek jak nie ma lata? Przeciez dopiero co była piękna pogoda. Niech jeden dzije poleje. Byleby złagodaniały opady to pójde dalej wyrywać chwasty i robić kanciki...
I ja też będę oslaniać bo z dziewczyn jestem największa wzdłuż i wszerz!!!!
Ta rabata z werbenami i lawendami w kulkach bajecznie wyglądala o zmierzchu!!!
Posadziłam werbeny w moje kule i wczoraj je przesadzałam....
I ciekawa jestem gdzie stipy dostały miejscówkę....
Gdybyś planowala rozstać się z tą lawendą to ja się po nią zglaszam!!! Ten kolor jest zabójczy!
Uprasza się o zmierzenie jeżówki piccolino w II sezonie. Zaczaiłam sie na nie, że sa miniaturowe a widzę, że u Ciebie wcale takie niskie ni są..... A pasowałyby mi w miniaturowe rozplenice ale muszą być nizutkie!!!
U mnie też leje... Ja mam urlop i zamerzam w deszczu w pelerenie kanciki zrobić coby dnia nie zmarnować....
Dobrze że mi o wywarze z wrotyczy przypomnialaś... Dzisiaj sobie namoczę zioła z torebki i jutro podelje
Współczuję rozczarowania werbeną.... Ale masz tak piekny ogród, ze ta jedna wpadka mu nie zaszkodzi
Ja sadzę co roku werbene po wplywem forum ale jakoś jej urodą się u mnie nie zachywcam....
Co to za jeżowka ta z bardzo ciemnym różowym balonikiem w środku?
To bardzo dziwne.... Bo u mnie przetaczniki są bezobsługowe i rosną jak goopie. Ty im zajrzyj w korzenie... Bo rosną obok żurawek. Ja bym się nie krygowala i prezsadziła. U mnie świetnie rosną w pełnym słońcu.
A ja ci miałam linka z takimi meblami za 20 tys.... Wysłać...... Niech M zawodowo się zajmie spawaniem to kupie takie meble...a gdzie skombinujesz materace?
Rozplenica lilltle buny i boy (chyba róznią się szerokością listków... Próbuję zidentyfikować, ktora jest która bo mam obie) jest piekna. Takie sterczące jeżyki. Ma jednak podstawową i zasadniczą wade.... Startuje najpózniej ze wszystkich traw... I wnerwia mnie to strasznie. Lubi też wymarznąć lub wygnić w śroku i bywa w kawalku łysa.....
Ja chyba najbardziej lubię carex frosted curls. Nie trzeba jej golić na łyso wiosną, wystraczy dobrze wyczesać i przystrzyc i jest piekna prez caly rok.
Hakone.... Hm testuję drugi rok i coś mnie nie lubi... A teaz jeszcze testuję dwie seslerie.
A u Ciebie Gosiu w miejscu klosownicy byłaby piekny carex morrowi, zimozielony przez cały rok - gdybyś sie zdecydowała wymienić....
I idę czyać dalej bo mi mignęly piekne mebelki.
Ps. Jak znajdziesz material na pergolę to daj cynk, podłączę sie do zamówienia !!!
Wlasnie teraz trzeba lać pod koniec lipca. Potem gdy noce będą coraz zimniejsze nie będzie dzialał. Pamietasz temepratura gruntu +13 z tendencją do wzrostu, czyli najlepiej rano lub w ciepłą noc o jakie nie trudno na poczatku sierpnia.
Ema5 z wrotyczem wg mnie nieskuteczna na larwy opcuhlaków. Nie widzialam żadnych efektów. Po dwóch tygodniach zlałam nicieniami i dopiero wtedy widzialam po kolejnych dwóch tygodniach, że część larw zbrązowiała. Zaznaczam CZĘŚĆ. Problem polega na tym, że nie wystarczy polać czesci ogrodu gdzie są larwy, bo gdy wylęgną się chrząszcze to złożą jaja w innym miejscu. W jednej części wytępiłam larwy pojawiły się z drugiej strony pgrodu, gdzie nie użyłam nicieni z powodu wysokiego kosztu.... no i aby dzialanie było skuteczne trzeba naprawdę użyć pdużą ilosć nicieni...
A jak Twój tatarak wyglada? Mój strasznie brzydki się zrobił i myślę czy go nie wyrzucić? Jednak spełnia swą rolę zabiera nadmiar wody spływającej z tarasu na rabate.... Nądż mądry czlowieku...