Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:53, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Madzen! Wlochy! Ach!
no wlasnie Aniu, ze tez u nas z ta pogoda jest kicha... ale i tak wieksza czesc lipca byla sliczna i wakacyjna!!!!
Buziam na dobry dzien!

Myślimy pozytywnie. Lato jest piękne upalne i tropikalne!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:52, 24 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Forum ogrodnicze, a i tak większe emocje budzą ludziki na fotach niż kfiotki....
Pogoda dooopa... dlaczego u nas nei ma normalnego lata?

Anek jak nie ma lata? Przeciez dopiero co była piękna pogoda. Niech jeden dzije poleje. Byleby złagodaniały opady to pójde dalej wyrywać chwasty i robić kanciki...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:23, 24 lip 2014

Do góry
Moja stipa w trzecim seznie już niemal leży... Trezba ją odmładzać. Najladniejsza jest w pierwszym, max drugim sezonie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:21, 24 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Gabisia, dziękujemy!!! Jakby Aga Cię chciała bić to będę Cię oslaniac

I ja też będę oslaniać bo z dziewczyn jestem największa wzdłuż i wszerz!!!!
Ta rabata z werbenami i lawendami w kulkach bajecznie wyglądala o zmierzchu!!!
Posadziłam werbeny w moje kule i wczoraj je przesadzałam....

I ciekawa jestem gdzie stipy dostały miejscówkę....
Gdybyś planowala rozstać się z tą lawendą to ja się po nią zglaszam!!! Ten kolor jest zabójczy!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:18, 24 lip 2014

Do góry
Uprasza się o zmierzenie jeżówki piccolino w II sezonie. Zaczaiłam sie na nie, że sa miniaturowe a widzę, że u Ciebie wcale takie niskie ni są..... A pasowałyby mi w miniaturowe rozplenice ale muszą być nizutkie!!!
U mnie też leje... Ja mam urlop i zamerzam w deszczu w pelerenie kanciki zrobić coby dnia nie zmarnować....

Dobrze że mi o wywarze z wrotyczy przypomnialaś... Dzisiaj sobie namoczę zioła z torebki i jutro podelje
Ogródkowy chaos u monitki 11:12, 24 lip 2014

Do góry
Się zgubiła i na szczęście się z pieknymi fotkami odnalazła

lawendokosy zrobiłaś?
Ogród u stóp klasztoru 11:11, 24 lip 2014

Do góry
Wpadłam fotki człowieków ze spotkania obejrzeć a tu nie ma.
Alinko obiecuję, ze gdy mnie zawodowow pchnie do Małopolski wpadnę na kawę!!
Makowo na Kociewiu 10:57, 24 lip 2014

Do góry
Współczuję rozczarowania werbeną.... Ale masz tak piekny ogród, ze ta jedna wpadka mu nie zaszkodzi

Ja sadzę co roku werbene po wplywem forum ale jakoś jej urodą się u mnie nie zachywcam....
Co to za jeżowka ta z bardzo ciemnym różowym balonikiem w środku?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:54, 24 lip 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Miałam w ub roku posadzone 3 kępki przetaczników rózowych, ładnie mi kwitły a w tym roku tylko jeden z nich sie "wysilił" na 1 kwiatek.....coś im u mnie nie pasuje? towrzystwo zurawek może.....zielone krzaczki sa ale kwiatów nie maja....

To bardzo dziwne.... Bo u mnie przetaczniki są bezobsługowe i rosną jak goopie. Ty im zajrzyj w korzenie... Bo rosną obok żurawek. Ja bym się nie krygowala i prezsadziła. U mnie świetnie rosną w pełnym słońcu.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:50, 24 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)

A wiesz ..... widziałam ostatnio w gazecie piękne połączenie tojeści o właśnie takiej z jeżówką w białym kolorze .... pomyślałam o Tobie

O własnie tak sobie dumałam gdzie posadzić białą jezówkę i to samo wykoncypowałam
Wilcza Góra 10:49, 24 lip 2014

Do góry
Pieknie w Wilczej mimo 3 tygodniowej rozłąki!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:47, 24 lip 2014

Do góry
A ja ci miałam linka z takimi meblami za 20 tys.... Wysłać...... Niech M zawodowo się zajmie spawaniem to kupie takie meble...a gdzie skombinujesz materace?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:44, 24 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

ale wiesz że ja nic złego nie miałam na myśli????
byłam kłosownico zachwycona na początku jak ja pokazywałaś, ale teraz nieeee. nie wiem co mogłabym Ci doradzić... mam hakone i fakt nie przyrasta w takim szalonym tempie jak kłosownica ale nie jest z nią najgorzej. Nie wiem czy widziałaś rozplenicę tę najmniejszą (umknęłam mi nazwa) ona jest taka delikatna i niezbyt wysoka. U mnie zimuję i ładnie się rozrasta.
Zobacz wiele osob zachwycało się tą Twoją kłosówką może to tylko moje zdanie na jej temat... chociaż z drugiej strony wszyscy zachwycali się tojeścią ciemno purpurową , a Danusia ostatnio powiedziała że jej już nie zachwyca bo zbyt mało efektownie kwitnie... ile ludziów tyle opini...

Rozplenica lilltle buny i boy (chyba róznią się szerokością listków... Próbuję zidentyfikować, ktora jest która bo mam obie) jest piekna. Takie sterczące jeżyki. Ma jednak podstawową i zasadniczą wade.... Startuje najpózniej ze wszystkich traw... I wnerwia mnie to strasznie. Lubi też wymarznąć lub wygnić w śroku i bywa w kawalku łysa.....

Ja chyba najbardziej lubię carex frosted curls. Nie trzeba jej golić na łyso wiosną, wystraczy dobrze wyczesać i przystrzyc i jest piekna prez caly rok.
Hakone.... Hm testuję drugi rok i coś mnie nie lubi... A teaz jeszcze testuję dwie seslerie.

A u Ciebie Gosiu w miejscu klosownicy byłaby piekny carex morrowi, zimozielony przez cały rok - gdybyś sie zdecydowała wymienić....

I idę czyać dalej bo mi mignęly piekne mebelki.

Ps. Jak znajdziesz material na pergolę to daj cynk, podłączę sie do zamówienia !!!
Moja codzienność - ogród Oli 10:33, 24 lip 2014

Do góry
To ja chyba z wrażenia dzisiaj w deszczu kanciki zrobię a M jutro skosi trawniczek ....
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:31, 24 lip 2014

Do góry
Gabi poogalądałam cudne fotki i pławienie sie w basenie. Trzeba jakieś spotkanko zrobić ? Może wpadniemy na gieldę 3.08? Albo do BK po róże?

Ja muszę te novalis u Ciebie zobaczyć bo na fotkach wygląda obłednie a ja tego zimnego różo-fioletu nie lubię....

A teraz biegnę Twoje fotki u Agi obejrzeć !
Opuchlaki 10:24, 24 lip 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Czy ktoś może doradzić w jakim okresie późno letnim/jesiennym można już lać Dursban doglebowo na larwy?

Nie chciałabym aby te stwory u mnie zimowały jeszcze rok.

Wlasnie teraz trzeba lać pod koniec lipca. Potem gdy noce będą coraz zimniejsze nie będzie dzialał. Pamietasz temepratura gruntu +13 z tendencją do wzrostu, czyli najlepiej rano lub w ciepłą noc o jakie nie trudno na poczatku sierpnia.

Ema5 z wrotyczem wg mnie nieskuteczna na larwy opcuhlaków. Nie widzialam żadnych efektów. Po dwóch tygodniach zlałam nicieniami i dopiero wtedy widzialam po kolejnych dwóch tygodniach, że część larw zbrązowiała. Zaznaczam CZĘŚĆ. Problem polega na tym, że nie wystarczy polać czesci ogrodu gdzie są larwy, bo gdy wylęgną się chrząszcze to złożą jaja w innym miejscu. W jednej części wytępiłam larwy pojawiły się z drugiej strony pgrodu, gdzie nie użyłam nicieni z powodu wysokiego kosztu.... no i aby dzialanie było skuteczne trzeba naprawdę użyć pdużą ilosć nicieni...
Ogród w skali mikro cz.II 10:17, 24 lip 2014

Do góry
Miłego wypoczynku Elu

Jeśli udałoby Ci się zidentyfikować nazwę tego grzyba klonu byłabym wdzięczna.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:41, 24 lip 2014

Do góry
Chłonęłam atmosferę spotkania i piękne zdjęcia,
U mnie leje,... Więć urlop w domu....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:14, 24 lip 2014

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Aniu, jestem kolejną szczęściarą, która trafiła na Twojego bloga, przeczytałam wszystko od deski do deski Konsekwencją czytania, oglądania stało się, że mój ogródek (może kiedyś ogród) posiada żurawki nawet kilka odmian i masę traw, traweczek. Jestem absolutnie zauroczona Twoim ogrodem, Twoim zaangażowaniem i szaleństwem ogrodowym - jestem tak samo zwariowana na tym punkcie!!! Czuję się jakbyśmy znały się osobiście, jak również dotyczy to osób, które Cię stale odwiedzają. Twój ogród jest dla mnie INSPIRACJĄ, pozdrawiam i oczywiście będę stale podglądać Twe poczynania

O kolejna zawirusowana Witamy w klubie !

Juz zmykam bo się szarogęszę u Any, ale dzień bez Twego ogrodu to dzień stracony
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:12, 24 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nie przy Vanilkach jest tatarak, ale mam hakone od 3 sezonów, żadna nie przemarzła

A jak Twój tatarak wyglada? Mój strasznie brzydki się zrobił i myślę czy go nie wyrzucić? Jednak spełnia swą rolę zabiera nadmiar wody spływającej z tarasu na rabate.... Nądż mądry czlowieku...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies