I na nowy zakup: w donicy stoi magnolia Kobus Isis
Dzisiaj odpoczywałam i kompletnie nic nie robiłam. Pojechałam wieczorem do ogrodu i tylko się załamałam ile mnie roboty czeka. Muszę się ostro wziąć do pracy, bo ogródek straszy... Po pierwsze nie ma wody w stawie...obraz nędzy i rozpaczy To efekt ostatnich upałów Jedynie chwastom nic nie przeszkadza, rosną jakby nigdy nic... tu jeszcze chwila i nie wejdę, masakra Trawa po wczorajszym deszczu jakby ciut zzieleniała I różom taki stan rzeczy wyjątkowo odpowiada
Prześliczne lato masz już na rabatach ☺
Piękne róże i inne widoczki również.
A ja wysiałam mikołajka wzeszedł i jakiś rachityczny siedzi zobaczę co dalej będzie No ty to chyba różana zostaniesz takie piękne są u Ciebie.
Aniu jeśli masz nadmiar tego mikołajka to ja bym chętnie przygarnęła. W tym roku mam po raz pierwszy kilka sztuk i jestem w nim zakochana. A wiesz może dlaczego poszczególne sztuki tak różnią się między sobą? Jedne są pojedyncze i duże a inne po kilka na łodydze ale drobne. Od czego to zależy?
I spojrzenie z daleka. Brakuje wyższych drzew. Ale musiałabym chyba je za płotem posadzić. Chociaż tam są akurat wysokie drzewa .