O mój Boziu no tego to się w najśmielszych marzeniach nie spodziewałam, że sama Szefowa się u mnie kiedykolwiek pojawi, a co dopiero będzie pierwszą osobą która mnie powita ))) no szok , szok, szok i niedowierzanie ale takie pozytywne
Pewnie się trochę jak psychofanka zachowuje ( ale taka nie groźna hihi żarcik) p. Danusiu, ale uwielbiam Panią - książki mam czytam namiętnie
I raz jeszcze jest mi przemiło takich gościu witać u siebie.
Moje też tylko na naturalnym Zielonego na wybiegu szybciutko zabraknie, do gołej ziemi potrafią wyskubać
Z własnego doświadczenia owies kupuj tylko łuskany, w łuskach nie bardzo chcą jeść, trzeba gotować. A tak to pszenica, jęczmień słonecznik, kukurydza bez problemu, a najbardziej moim smakuje mieszanka zbóż dla gołębi, jedyne co z niej zostawiają to groch. Ja naszym codziennie oprócz tego gotuję albo obierki z ziemniaków i warzyw( ubijam je tłuczkiem), albo ryż, lub makaron nitki i mieszam ze zmielonymi skorupkami z jajek, czasem serem białym lub mlekiem w proszku plus kasza manna i mąka kukurydziana, wyjadają do czysta za każdym razem taką brytfannę w jeden dzień
Uwielbiają kapustę białą lub pekińską jeśli dasz w całości, dziobią bez opamiętania. Przy Waszej ilości kurek to tego ziarna będzie schodzić sporo
Wymień korę kamienną na grys, wurzuć szmatę, bo aż się nie chce podpowiadac
Masz taką propozycję, drzewo to buk kolumnowy posadzony dalej od okapu dachu. Brzeg trzmielina Frotunego 'Emerald'n Gold. Kreski zielone, to turzyce (Carex 'Evergold').
Iglaki przerób na bardziej uformowane, wszystko można ciąć.
Kora kamienna moim zdaniem jest do usunięcia, bo jest pstrokata i robi niedobre wrażenie, zakłóca rośliny bym powiedziała, ja osobiście nigdy jej nie polecam.
Najpierw oprysk Chwastox rano, gdy opadnie rosa. Jeśli pierwszy oprysk ominąłeś koniczynę co będzie widać - powtórz.
Po zniknięciu koniczyny dopiero bierz się za naprawę trawnika, a raczej jego resztek bo tutaj nie ma trawnika. Jest suchy.
1. Podlewanie codziennie przez kilka dni
2. Ma przeschnąć
3. Rozsypanie ziemi i przegrabienie
4. dosiewki
5.Przegrabienie
6. Nawóz
7 podlewanie obficie
8. Wschody
9. Podlewanie cały czas
Pokaż zdjęcia po wschodach traw.