Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:53, 22 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Oczekuję niecierpliwie na warzywnik

Gosia, ja też Mam już mnóstwo nasionek, pewnie za dużo, jak na te m Przydałaby mi się Twoja powierzchnia I złote łapki Seby
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:54, 22 mar 2015

Do góry
Sprawozdanie:

Szklarnia: spalilismy siarke granulowana tydzień temu, wczoraj z mamą trzykrotnie umyłam całą szkalrnie ludwikiem i wszystko co byłow w środku, : cylindry, paliki, konstrukcje, linki, narzędzia, wiadra, kubły itd.

Posiałam; rzodkiewkę , salaty do szkalrni i wsadziałm rozaday kalarepy
W jednym warzywniku posiałam pierwsza partie groszku
Posiałam: stipe i brukułki

Przycięłam :trawy (poza miskantami wszytsko już,) byliny

Donica ogrodowiskowa cześciowo zrobiona: zabaetonowana, konstrukcja zrobiona

wielkanoc: wszystkie materiały przygotowane i pomyłsy zgromadzone-czekają

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:48, 22 mar 2015

Do góry
dziś przycięłam właśnie.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:47, 22 mar 2015

Do góry
Oluś bardzo bardzo mie sie podoba ten wasz warzywnik!
no mistrzostwo świat normalnie.
świetny projekt, swietne wykonanie mega profesjonalnie.
tak sobie śmiesznei pomyślałam że jakby on był "zrobiony na szaro" to wszyscy piali by z zachwytu.
A mnei sie podoba taki bo pasuje do całego otoczenia ładnie się wkomponuje w taras i pozostałe drewno w obejściu.
Wydaje mie sie tez że będzie bardzo praktyczny, jak na głowę nie będzie tam kapać to pomidory miałabyc pewnie wysmienite.
Już czekam aż zarosnie buszem warzywnym.
siaałś juz coś na rozsady?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:41, 22 mar 2015

Do góry
Oczekuję niecierpliwie na warzywnik
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 22 mar 2015

Do góry
Miło mi że macie o mnei dobre zdanie dziękuję Wam kochani
ps. to apropo miłości do Magnolii
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:31, 22 mar 2015

Do góry
Ogłoszenie:
Będę miaął do oddania kłącza tojeści orszelinowatej.
W gre wchodzi tylko odbiór osobisty, wybaczcie ale w obecnej sytuacji nie mam czasu an wysyłki.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 22 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Super, że już jesteście tam gdzie być powinniście

A czym domyłaś białe donice? Ja zawsze myję cifem i jest OK, choć efekt mógłby być lepszy...

tym sebciu http://www.voigt.pl/produkt/linia_produktow/1,profiline_brudpur_vc_242,16
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:29, 22 mar 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Mamy taki sam trzeci sezon i sprawuje się doskonale. Pokaż efekty na trawniku po próbie

o to się świetnie składa bo mąż wybieram go zupełnei nie miałam do tego głowy. I na dodatek sie o rok pospieszyl bo dopiero na przyszła wisonę będziemy wertukulacje i arreację robić ech ci mężczyźni
Roztoczańskie klimaty 12:28, 22 mar 2015

Do góry
Przepiekny ten twój maluszek
Zajebisty pokój
zajebisty wianek
zajebisty pomysł na domek w ogrodzie,
Pokaz więcej pokoju malucha
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:26, 22 mar 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Gosiu widziałam u Ciebie na jedynm ze zdjęć takie cudne trawy giganty w szpalerze, nie pamiętam gdzie ich szukać ale były cudne. Czy pamiętasz ich nazwę???

Dorotko to Miscanthus sinensis 'Gracillimus'. miskant chiński 'Gracillimus' , tu masz producentów http://www.zszp.pl/?id=199&sco=&rco=Miscanthus%20sinensis%20%27Gracillimus%27&pco1=0&pco2=0&pco3=0&pco4=0&prez=0&wysw=1&lang=1
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:25, 22 mar 2015

Do góry
Aguś jak mozna prosic jeszcze o te berbeysy to bardzo bym była rada koszty zwracam rzecz jasna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:24, 22 mar 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Gosia, mam wykopywać berberysy Green Carpet? Mają już nabrzmiałe pąki, więc trzeba by już. Nie wiem jak u ciebie teraz z czasem i czy nadal je chcesz. Jak się zdecydujesz, ubieram się w jakąś zbroję i idę szukać i od razu kopać.

Agus jak możesz to dla mnie zrobić to bardzo bym była rada koszty przesyłki i opakowania zwracam rzecz jasna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:22, 22 mar 2015

Do góry
Wino wypiłyście, chemię poleciłyście i porządku pilnowaliscie.
kochanie jesteście

Ja nietety stoczyłam straszliwą walkę.
Dwie wizyty w szpitalu i moja córcia coraz słabsza gasła w oczach, temepratury do 40 stopni, nie jadła nie piła
Dosłownie Masakra jakaś. Płakałam i nie spałam od miesiąca.
Zaparałam sie i od lekarza zażadłam skierowań na wszytsko co mozliwe i częśc badań prywatnie.
I eureka.
Okazał się że ma obustronne zapalenie płuc, którego nie słychać na badaniu.
W szpitalu nei dalo sie doprosić badań, bo mowili że jakiś wirus temu szytskiemu jest winnień.DEBILE
Ale już wracamy do żywych i swiat znów zaczyna się kręcić
WNIOSEK: O zdrowie zadbaj sam

ps. Zapomniałam dodac że jestem MEGA Wkurw....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:12, 19 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
sprzęt nówka rozpakowany więc jeszcze nie trafił do domku narzędziowego bo tam bajzel ( który notorycznie robi mój utalentowany EMuś)

Bajzlu to chyba nie widziałaś. Zapraszam na oględziny.. mojego M nikt nie przebije
Ogród niby nowoczesny ale... 11:45, 18 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Fajny fajny brdzo fajny
też taki mam

ps. w planach ale

Gosiaczku...plany to cudna rzecz
Plany jak marzenia - należy realizować co nie?!
Miejsko & sielsko 22:12, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
powinnas dostać na gołą dupę
przez ciebie spędzę na twoim pinsie z pół nocy jak w mordę szczelił

Rezerwuje jeden pośladek. Tez przepadlam na pinsie..
Makowo na Kociewiu 20:30, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
To ty mi zabrałaś slońce i ani an minutkę nie oddałaś?

sorry ale po 13-tej już słoneczka nie było ...ale jutro ma być
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:24, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
I jeszcze sprawozdanie co zrobiłam od połowy lutego:

1. Posiałam: paprykę, selery, kalafiory, kalarepki, stipę, pomidory
2. Cała jedna skrzynia kompostu trafiła do szklarni i warzywników , zostało to przekopane razem z jesiennym obornikiem
3. cięcie winorośli
4. cięcie malin
5. wycięłam i poczyściłam byliny
6. przycięłam hortensje
7. przycięłam powojniki
8. wyczyściłam seslerie
9. werbenę zimującą w szklarni przesadziłam do gruntu, zyje , puszcza się już
10. wycięłam kłosownice, trzcinniki, część stip, hakone, obiedki,

Z tego jeden widzę wniosek: jeszcze masa roboty przede mną

ale i masa roboty juz przewalona.
Donice jak nowe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:23, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
JEszcze musze Wam powiedzieć że moja wirtualna miłość do Magnolii została wreszcie zamieniona na miłość "sercew serce, oko w oko, dusza w duszę"
Jest wspaniałą osobą ona i cała jej rodzina.
Marto

I love you

Bałam się bardzo że po spotkaniu 'oko w oko' a nawet w 4 pary oczu będziesz baardzo rozczarowana.
A tu takie wyznania....aż się zarumieniłam.
Jesli ja jestem wspaniała, to nie wiem jak Ciebie nazwać, bo niesposób się nie zachwycić Tobą.
Bardzo jesteś kochana Gosiu, bardzo!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies