Sylwio u mnie dotąd sucho było jak dało się wejść i człowieka nie zasysało. Ale w tym roku jest popiół na głębokość szpadla. Masakra jakaś.
Pogodę zatem mamy podobną. Książki Maji niestety żadnej nie mam, więc nie wypowiadam się. Ale znając Maję przypuszczam że masz rację. Ona zawciągowcu muszę dokładnie poczytać bo na fotkach jest super.
Fajnie, że wróciłeś.
Drodzy Ogrodnicy, potrzebuję waszej pomocy.
Na przełomie marca - maja 2019r. moje bukszpany zaczęły usychać, nie mam pojęcia co może być przyczyną czy jest to choroba czy od warunków pogodowych. Zostało mi kilka sztuk natomiast nie wiem jak je ratować.
Aniu, oglądam Twój wątek po raz drugi Wiem, wiem, pokazujesz tylko fajne miejsca i na zdjęciach wszystko lepiej wygląda ale ja jestem w Twoim ogrodzie zakochana.
Podziwiam ten kopytnik - mam go u siebie też na hostowej rabacie ale coś mi tam nie chce rosnąć... żółknie i nie rozrasta się. Może ma za sucho? Trochę go teraz hosty zarosły, ale w zeszłym roku też nie był zbyt fajny. Szkoda mi go bo bardzo mi się podoba. Niestety mam też za płotem (zaraz za rabatą widać ogrodzenie) sąsiada ktory nie przycina trawy przy płocie tylko opryskuje roundapem nie jest to fajne bo przy opryskach jednak ten środek leci też na moja rabatę i to co zaraz przy płocie niestety żółknie ale kopytnik mam w różnych miejscach i on coś nie lubi u mnie rosnąć.
Vanilka ma sztywne pędy .Ale jak kwiaty rozkwitną całkowicie i trochę są ciężkie i pokala się trochę. W tym roku dałam jej z boku podpory. Zobaczymy czy na cos to się zda.
Ale pod okno do kuchni chyba kilka jest hostrek co mogłyby[ być.
A to koniecznie musi być Vanilka ??
Te lilie drzewiaste cudnie pachną z odległości kilku metrów.
Jack Frost ma wyższe ogonki liściowe i bardziej stonowany kolor, za to Sea Heart (jeśli nie mylę odmiany) bardziej przysadzista i aż świeci na srebrno rosnąc w cieniu pod brzozami
A u mnie tylko białe chmurki.
Notoryczny brak deszczu
Dziękuję. Jeszcze nie wszystko u mnie się podoba. A jak naoglądam się innych pięknych ogrodów. Albo przyjadę z takiego pięknego i jak patrzę u siebie na swój ogród, to już mało co w nim się mi podoba.
Elshorm przekwita
Powojnik Purpurea Plena Elegans
Ja mam All Gold i jest ... nie wiem jaka. Nie odróżniam tego limonkowego od żółtego Dla mnie jest jasnozielona.
Chyba musisz znów przyjechać. Ona w południe ma tylko słońce.
Koniec czerwca: